en-UShr-HR
Search
Friday, July 3, 2020 ..:: Days of E-medica » Days of E-medica 2008 » How it was?! ::..   Login
 Days after the "Day of E-medica" Bjelolasica 2008 Minimize

 

Impressions from "Days of E-medica" - Bjelolasica 2008
 


   Suradnja, tim, izazov, projekt, ideja, kreativnost, rad, istraživanje, zabava, učenje i zadovoljstvo. Sve su to donijeli "Dani E-medice 2008" na Bjelolasici zadnjih nekoliko mjeseci u moju školu .
   12 učenika iz različitih razreda uz pomoć još mnogih učenika radilo je zajedno na tri projekta i jedva su čekali dan kada ćemo krenuti na Bjelolasicu!
   Na Bjelolasici uzbuđeni, ali i samouvjereni i samopouzdani prezentirali su svoje radove, ali i pomno odslušali radove drugih učenika… javni nastup, prezentacija projekta i zasluženi pljesak ostaju trajno zapisani. Socijalne vještine su razvijene, kompetencije izrade projekata ostvarene. Za mene kao mentora i koordinatora cilj je uspješno ostvaren, a potvrda je želja učenika da sudjeluju i druge godine na Danima e-medice. Ponosan sam na svoje učenike .

   Projekt je ponovno pokazao svoju snagu i zanimljivost, ispunio očekivanja sudionika te približio učenika školi i njenoj funkciji da se učenik osjeća ugodno i sretno u njoj. Samo tada učenik uči, stječe vještine i postaje kompetentan.
  E-medica nam daje puno više od navedenog i učenicima i profesorima i zato želim da postane jedan od temeljnih okvira suradnje zdravstvenih škola Republike Hrvatske. Susreti i skupovi ovakvog tipa nas oplemenjuju i daju poticaj ka kvaliteti, daju nam prepoznatljivost i tako potrebnu afirmativnost.
   E-medica kreće dalje i ja sam sretan.

Alen Vukelić, dr.    
Medicinska škola u Rijeci


  Drugi Dani E-medica održani su od 25.do 27. travnja 2008. na Bjelolasici. Učenici iz Medicinskih škola iz cijele Hrvatske okupili su se sa svojim profesorima-mentorima, kako bi pokazali svoj trud i želju da se nauči i nešto novo. 
 
  Nakon odrađenog vrlo iscrpnog i zanimljivog prezentacijskog dijela, bilo je vremena za opuštanje (doduše malo) uz sport: jahanje konja, utakmice nogometa, košarke i odbojke, stolni tenis ...
 
  A do sitnih sati nitko nije mogao biti umoran za karaoke, disco dance, pjesme uz gitaru ....
   Sve se održavalo u prekrasnom ambijentu Olimpijskog centra uz gostoljubive domaćine i odličnu hranu.

   Teško se može riječima opisati kakve smo dojmove stekli. Možda je nešto od toga ostalo na brojnim fotografijama i video zapisima. Jedno je sigurno, ovako velika prijateljstva i nova poznanstva se nikad ne zaboravljaju. Ovako nikome nije teško raditi i izvući najbolje iz sebe. 

   Tek sada vidimo koliko je ovakvo druženje doista potrebno kako za učenike, tako i za nastavnike.
 
  Godine nam nisu bile važne tako da je najmlađi član je čak imao godinu dana (preslatki Matija), a do najstarijeg nismo uspjeli ni doći, pretpostavljamo da je to gospodin sa sijedom bradom?!.
   Nije bilo važno ni tko je iz koje škole, grada, smjera, je li maturant ili prvašić, navija li za Dinamo ili Hajduk ili za nekog trećeg.
   Od svakoga smo jedino mogli čuti: „Vidimo se i slijedeće godine!!“ i to u naravno što većem broju.
   Najteže je bilo maturantima (nama); koji žale što odlaze iz srednje škole, jer ovo neće moći ponoviti, ali valjda će biti i studentskih druženja.

   Nadamo se da će i oni koji dolaze iza nas doživjeti ovu radost zajedništva koju mi sudionici skupa svi sada osjećamo.


Učenice izvjestitelji:      
Loriana Marović i Jasna Karačić 
Zdravstvena škola Split     


   Evo, posjetila sam stranicu pa sam vidila da se piše o bjelolasici i da se primaju komentari. Moram reći da je bilo odlično i stvarno jedno odlično i nezaboravno iskustvo, druženje, učenje, aktivnosti, sve je to pridonijelo nezaboravnom vikendu na bjelolasici, na koju nebi mogli ići bez naših profesora. Bilo je odlično (napominjem još jednom) i preporučam svima da se uključe u razne projekte, jer su zaista vrijedni toga, a što nas se više uključi projekt raste . =)

Ivana Propadalo  
Zdravstvena škola Split


  
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimize

  
© 2005.-2020 by e-medica. Supported by CARNet (www.carnet.hr) and CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation