en-UShr-HR
Search
Thursday, August 13, 2020 ..:: Students Exchanges » Realized Exchange of Students » Realized 2013/2014 » 35 Students from Mlinars in Maritime School Zadar ::..   Login
Students of the School of Nursing Mlinarska visiting Zadar Maritime School (07 Jun)  Students of the School of Nursing Mlinarska visiting Zadar Maritime School (07 Jun) Minimize


Realizirajući dva projekta učenici Mlinarske
posjetili Pomorsku školu Zadar i Medicinsku i kemijsku školu Šibenik
 

   Učenici Škole za medicinske sestre Mlinarska Matilda Gegović, Lucija Dvorneković, Marina Pranjić i Domagoj Purgar u sklopu projekata E-medice "Generacijski jaz" te "Primjena znakovnog jezika u struci", posjetili su učenike i mentore Pomorske škole Zadar. Razmjena učenika realizirana je 06. i 07. lipnja 2013., u pratnji mentorica Đurđice Stanešić i Natalije Šnidarić.
   U četvrtak, 06. lipnja učenici Mlinarske i Pomorske škole upoznali su se na zajedničkoj večeri. U petak, 07. lipnja u radnom dijelu učenici su razgovarali o podjeli zadataka i realizaciji dosadašnjih aktivnosti i sadržaja u oba projekta. U projektu "Generacijski jaz" učenici su međusobno su prikazali radne verzije prezentacija i razgovarali o dodatnim zaduženjima, detaljima prezentacije i eventualnoj anketi koju bi izradili za potrebe projekta. Pomorskoj školi Zadar, kao nositeljima projekta, proslijedili smo realizaciju zadataka iz Medicinske i kemijske škole Šibenik te smo dogovorili da ćemo do rujna istražiti i obraditi sadržaje kojima ćemo proširiti projekt. U projektu "Primjena znakovnog jezika u struci" učenici su također prošli zajedničku prezentaciju, pokazali dodatne materijale koje bi mogli koristiti tijekom rada na projektu i dogovorili eventualne nadopune.
   Nakon radnog dijela i zajedničkog ručka, učenici su razgledali Zadar i iskoristili lijepo vrijeme za kupanje i sunčanje. Sljedeća razmjena dogovorena je za kraj rujna/početak listopada posjetom učenika i mentora Pomorske škole Zadar našoj školi..

Natalija Šnidarić, pedagoginja škole

   Razmjene učenika uvijek nam ostanu u predivnom sjećanju… lijepo iskustvo prije svega zbog novih poznanstava. Posjet Medicinskoj i kemijskoj školi Šibenik i Pomorskoj školi Zadar bila nam je prva razmjena izvan Zagreba. Zanimljivo je vidjeti izvođenje nastave u drugim školama i čuti od svojih vršnjaka iz drugih gradova kako oni “podnose teret“ školskih klupa.
   Prva nas je ugostila Medicinska i kemijska škola Šibenik. Lijepo su nas dočekali i ugostili. Medicinske škole imaju specifičan program pa su nam pomogla iskustva kolega iz Šibenika kao usporedba s našim radom.
    Nakon posjete Šibeniku naši domaćini bili su učenici iz Pomorske škole Zadar. Budući da se radi o pomorskoj struci tamo smo se prije svega upoznali sa novim zanimanjima.
   Drago nam je što sudjelujemo u projektu E-medice. Iako nam je ponekad dodatno opterećenje, naš trud se zapravo višestruko isplati. Voljeli bismo da je naš posjet ovim školama i naša razmjena dulje trajala jer je bilo zaista predivno iskustvo. Veselimo se dolasku naših gostiju u Zagreb i s uzbuđenjem očekujemo novu razmjenu!

Lucija, Matilda, Marina i Domagoj


  
 Thank you for the support project E-medica: Minimize

  
© 2005.-2020 by e-medica. Supported by CARNet (www.carnet.hr) and CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation