en-UShr-HR
Search
Thursday, August 13, 2020 ..:: Students Exchanges » Realized Exchange of Students » Realized by 2009 » 3th exchange Virovitica - Zadar ::..   Login
3. razmjena učenika (Virovitica - Zadar)  3. razmjena učenika (Virovitica - Zadar) Minimize

 
Izvješće o obavljenoj trećoj razmjeni učenika u projektu E-medica

Posjet učenika Medicinske škole Ante Kuzmanića iz Zadra
Tehničkoj školi u Virovitici

 

     Prva razmjena učenika između Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar i Tehničke škole Virovitica (smjer medicinska sestra-medicinski tehničar) održala se u Virovitici u razdoblju od 01. do 03. lipnja 2006. godine.

     Projekt na temu "Piramida zdrave prehrane" ili kako se hrane učenici zdravstvenih škola RH protekla je bez problema, a rezultate PROJEKTA (anketa, analiza ankete i drugo) biti će objavljena na portalu "E-edice" nakon uzvratnog posjeta učenika i mentora u Zadru, koja će se održati od 11. do 13. lipnja 2006. godine.

     Svi učenici koji sudjeluju u projektu služili su se IC tehnologijom i stekli znanja vezana uz struku te navedeni projekt.

   Učenice iz Zadra koje sudjeluju u razmjeni a također i u izradi rada su Antonia Šerement, Helena Radoš i Ivana Anić. Učenici iz Virovitice koje sudjeluju u izradi rada su Martina Franjić, Marina Grgić, Marija Mačinković i Alen Bekavac, a učenice koje idu u uzvratni posjet u Zadar su Magdalena Krapac, Darija Počepan i Ivana Radić.

Koordinator Virovitica: Snježana Božičko
Kkoordinator Zadar: Verica Elveđi


Dojmovi:

- Pročitajte više na stranicama Tehničke škole Virovitica


E- medica, put u Viroviticu

       U četvrtak ujutro, u ranu zoru, oko sedam sati, našli smo se na kolodvoru u Zadru. Naš put u Viroviticu bio je tek na početku. Na put su išle v.m.s. Liljana Grginović, v.m.s. Verica Elveđi i učenice Helena Radoš, Ivana Anić i Antonia Šeremet. Put do Zagreba je bio brz i zanimljiv. U metropoli nas je dočekalo sunčano vrijeme. U Zagrebu smo presjeli na autobus za Viroviticu. Put je trajao četiri duga, naporna sata. Došli smo u Viroviticu, a srdačno su nas dočekale prof. Snježana Božičko, v.m.s. Ivana Posavac i dr. Miša Benjek. Odveli su nas u restoran "Dvorac" gdje smo bili usluženi pravo slavonski. Nakon objeda smjestili su nas u Učenički dom "Virovitica". U domu smo upoznale naše domaćice. U planu je bio i izlazak van, no mi smo bile jako umorne i otišle smo spavati.
       Ujutro nas je probudila kiša i hladnoća, pa smo počele vapiti za našim Zadrom i Dalmacijom. Ravnatelj škole prof. Ivan Kučan nas je prevezao iz doma u školu. Proveo nas je po školi. Njihova škola, inače Tehnička škola Virovitica broji mnoga zanimanja, a jedno od njih je medicinska sestra- tehničar. Razgledale smo njihove učionice, te smo upoznale cure koje rade na projektu E-medica "Piramida zdrave prehrane". Učenice su Marija Mačinković, Marina Grgić, Martina Franjić. Razmjenile smo iskustva i sve što smo  napravili u projektu. Kasnije smo sve zajedno išle na ručak. Pošto je cijeli dan padala kiša uglavnom smo spavale, odmarale i razmišljale o suncu  u Dalmaciji. U dom su nam došle i cure koje za sedam dana dolaze kod nas na more u Zadar, u našu školu, koja funkcionira drukčije. Nadamo se da će im biti dobro i lijepo u Zadru. To su učenice Ivana Radić, Darija Počapan i Magdalena Krapac. Dok ovo pišem napokon je prestala padati kiša, pa imamo u planu večeras u grad, vani. Sutra ujutro idemo s njima na praksu iz predmeta Zdravstvena njega zdravog djeteta, u kabinetu u školi.
       S Viroviticom se opraštamo sutra oko 12,00 sati. Nadam se da ovo nije zadnji put da posjećujemo taj lijepi, mali gradić. S oduševljenjem dočekujemo cure i njihove mentore da dođu u posjet nama i Zadru.

 

Antonia Šeremet             
Medicinska škola A. Kuzmanića Zadar


  
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimize

  
© 2005.-2020 by e-medica. Supported by CARNet (www.carnet.hr) and CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation