en-UShr-HR
Search
Wednesday, August 12, 2020 ..:: Students Exchanges » Realized Exchange of Students » Realized by 2009 » 5th exchange Pakrac - Split - Sisak ::..   Login
5. razmjena (Pakrac-Split-Sisak)  5. razmjena (Pakrac-Split-Sisak) Minimize


pakrac 002.jpg   19. veljača 2007.  Pakrac je prekrasno ugostio Splićane i Sisčane

    Dugo se putovalo, ali se ipak isplatilo!!!!
    Pakrac je bio prekrasan domaćin! Samo nam je žao što s nama nije bilo Bedekovčine.

     Korisna iskustva, nova prijateljstva, želja za još... 
    

DOJMOVI UČENIKA S RAZMJENE U PAKRACU

Moj posjet Pakracu u svrhu razmjene učenika prošao je jako dobro. Oduševila sam se vidjevši da je Pakrac obnovljen i da je gotovo sve novo u njemu. Svi domaćini i profesori su nas srdačno dočekali i ugostili. Odmah po dolasku su nas poveli u razgledavanje Srednje škole Pakrac koja ima mnogo odjeljenja, kao i smjer medicinskih sestara-tehničara u koji sam i ja išla tih par dana dok sam bila u Pakracu. U večernjim satima smo se zabavljali u školi na zabavi povodom Valentinova. Sljedećeg dana sam išla na nastavu po rasporedu svog privremenog razreda 2.b koji me srdačno primio. Toga dana upoznala sam mnogo zanimljivih ljudi koji će mi ostati u sjećanju i koje bih voljela opet sresti. Kasnije toga dana imali smo u prostorijama škole predavanje o ''Reproduktivnom zdravlju'' i svi smo predstavili svoje gradove i škole iz kojih dolazimo tako da smo se svi bolje upoznali.

            U petak odmah nakon nastave uputili smo se u Lipik u razgledavanje Specijalne bolnice za rehabilitaciju, Glazbene škole i ostalih zanimljivosti Lipika. Mnogima od nas to je bilo prvi put da razgledavamo lječilišta, tako da nam je je bilo zanimljivo i poučno. Također moram napomenuti da smo išli na prijem kod gradonačelnika grada koji nas je upoznao s prošlošću Pakraca i darovao nam kao suvenir ''Banovac'' (repliku novca koji je kovan u Pakracu, u prvoj kovnici novca u Hrvatskoj). Nakon prijema uputili smo se u planinarski dom ''Omanovac'' u kojem smo večerali i zabavili se do kasno u noć.

            Ova razmjena me se duboko dojmila. Drago mi je što sam upoznala sve drage ljude iz Pakraca, a i iz Splita, te što sam vidjela kakav je način rada i u ostalim medicinskim školama. Bilo je zaista dobro i nisam ni trenutka požalila što sam sudjelovala u razmjeni. Mogu se samo svima zahvaliti na lijepom gostoprimstvu i reći da Vas s radošću očekujem u Sisku.

KATARINA KNEŽEVIĆ, 2.f

 

   Ulazeći u Pakrac iznenadilo me ratno razaranje koje je još vidljivo na zgradama tog grada, ali došavši pred srednju školu ostala sam iznenađena još više. Pošto smo se upoznali s domaćinima, krenuli smo u obilazak škole. Nova, moderna građevina s prekrasnim ulazom, velikim holom, kantinom, mnoštvom opremljenih kabineta-praktikuma. Učionica za informatiku opremljena je s dvadesetak računala, dok svaki profesor raspolaže vlastitim kabinetom, laptopom i projektorom što omogućuje kvalitetnu nastavu. Kasnije doznajem da nastavu počazi tisuću učenika u nekoliko zanimanja (medicinska sestra-tehničar, fizioterapeut, opća gimnazija te građevinska zanimanja). Velika većina učenika su putnici koji su smješteni u učeničkim domovima u gradu ili iznajmljenim stanovima, pa mi djeluju ozbiljnije i samostalnije od nas u Sisku. Ja sam bila smještena u privatnoj kući, u stanu gdje živi djevojka koja me primila, te sam upoznala prednosti i nedostatke tog smještaja. Velika prednost u odnosu na učeničke domove je privatnost i sloboda u učenju i slobodnom vremenu, a nedostatak što se sam brineš o dnevnim obrocima, što ja do sada nisam iskusila jer živim s obitelji okružena pažnjom i brigom. Postoji još nekoliko različitosti, nastava se odvija u jutarnjoj smjeni prve dvije godine, a popodnevnoj smjeni za treće i četvrte razrede. S obzirom da nisam druželjubiva i otvorena osoba, razmjena učenika je ipak za mene bila lijepo iskustvo, te čast da zastupam svoju školu.

NIKOLINA ŠIŠKO, 2.g

 

     Po prvi puta u programu E-medica sudjeluje i naša škola (Srednja škola Viktorovac). U razmjeni je sudjelovala još i škola iz Splita. Ugostila nas je Srednja škola Pakrac 14. veljače ove godine koju je predstavljalo četvero učenika, dvoje iz drugog i dvoje iz trećeg razreda. Po dolasku priređen je domjenak u školi, a domaćini su nam zaželjeli dobrodošlicu. Svi su nam dani bili dobro organizirani za razgledavanje grada, bolnice u Pakracu i lječilišta u Lipiku, te pohađanja škole i prakse. U tome su nam pomogli domaćini. Tamo smo pohađali školu i išli na praksu kao što bi radili i u Sisku. Tu sam se upoznala s nešto drukčijom školskom sredinom gdje većinom predaju mladi profesori s puno razumijevanja za učenike što mi se jako svidjelo. Škola je odlično opremljena kabinetima zdravstvene njege čime je omogućen bolji rad, odnosno učenje praktičnog dijela.
     Dojmovi su odlični; svi su nas prihvalili i lijepo primili. Organizirali su nam večeru u planinarskom domu gdje smo uz večeru dobili i svirače! Večer je prošla pjevajući i plešući uz slavonske pjesme i tamburice! No večeri još nije bilo kraja. Nastavak je slijedio u pakračkom disku... Zadnjeg dana svi smo razmjenili brojeve kako bi mogli ostati u kontaktu. To je bilio jako lijepo iskustvo i uvijek ću ga pamtiti.

KRISTINA ŠKOLNEKOVIĆ, 3.g

 

Plan razmjene učenika Split - Pakrac

0d 14. do 17. veljače 2007.

CILJ: Upoznati učenike i nastavnike iz gostujuće škole s radom naše ustanove i uzvratiti im njihovo ugodno gostoprimstvo.

SUDIONICI:
-  medicinska sestra općeg smjera (6)
-  fizioterapeutski tehničar (6)

   Učenici bi putovali sami ili u pratnji koordinatora, ovisno o procjeni i materijalnim mogućnostima škole. U projektu sudjeluju samo učenici s dobrim ocjenama i primjerenim vladanjem u koje njihovi razrednici, profesori i roditelji imaju povjerenja. Isto se odnosi i na učenike domaćine koji moraju imati i pismenu suglasnost roditelja da žele ugostiti učenika gosta.
 
PRIJEDLOG DOGAĐANJA:

SRIJEDA 14. 02. 2007.
Učenici bi došli u popodnevnim ili večernjim satima u Pakrac, gdje bi ih dočekali domaćini i smjestili kod sebe.
Gosti na vrijeme rezerviraju karte (povratne) i o dolasku i odlasku obavještavaju domaćine.
Međusobno se razmjenjuju imena, kontakt telefone, mobiteli i adrese.
20h – Zajednički sastanak svih sudionika u dnevnom boravku Doma, sudionici predstavljaju svoju školu i grad iz kojeg dolaze.
 
ČETVRTAK, 15. 02. 2007.
Učenici domaćini vode goste u školu po svom rasporedu nastave.
Kroz jutro – redovna nastava i vježbe
12:30 – 15:00 ručak u domu
Popodnevni turnus nastava po rasporedu
18:00 prezentacija Reproduktivnog zdravlja
20:00 – večera u domu
Druženje s gostima i izlazak u grad.
 
PETAK, 16. 02.2007.
Kroz jutro redovna nastava i vježbe ovisno o smjeru
12:30 – 14:00 ručak u domu
14:30 odlazak u Lipik razgledanje parka posjet bolnici u Lipiku, posjet i obilazak Daruvara.
 20:00 zajednička večera gosti i domaćina
 
SUBOTA, 17. 02. 2007.
U jutarnjim satima sortiranje utisaka i priprema za izvješće za portal.
U popodnevnim satima povratak kući.


FINANCIRANJE:
Gostujuća škola plaća svojim učenicima put tamo i natrag, a škola domaćin se brine o smještaju i hrani kod učenika domaćina.

PRIJAVA:
Molimo da popunite obrazac za razmjenu s portala E – medica i da pošaljete.
Originalne obrasce pošaljite poštom na adresu:

Srednja škola Pakrac
Bolnička 59.
34 550 Pakrac
za E – medica - razmjena

Kontakt telefon: 034/411 - 046

Plan izradila: Vesna Božić

U Pakracu, 18. siječnja 2007.


  
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimize

  
© 2005.-2020 by e-medica. Supported by CARNet (www.carnet.hr) and CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation