en-UShr-HR
Search
Monday, August 10, 2020 ..:: Students Projects » Realized joint projects » Realized 2009/2011 » Choose the Life ::..   Login
 Projekt Škole za primalje Zagreb: Život biraj Minimize


"Život biraj"
projekt Škole za primalje Zagreb
 

Mentor: Helena Novosel, prof.

 • Škola za primalje Zagreb
 • Ženska opća gimnazija, Zagreb je škola koju Škola za primalje dovodi u projekt E-medica kao novu školu suradnicu.

   Učenice na ovom projektu su toliko zainteresirane za sudjelovanje u projektu E-medica da su pristali osobno snositi troškove sudjelovanja na "Danima E-medice", jer Škola nema dovoljno sredstava da svima snosi troškove sudjelovanja.

   Do sada su već bile dvije razmjene učenika ovih škola: prva razmjena odvijala se 01.ožujka.2011. u Školi za primalje, a druga razmjena 10. ožujka.2011. u Ženskoj općoj gimnaziji Zagreb.
   Planira se i treća razmjena 23. ožujka 2011.

Učenice koje sudjeluju u projektu:

   • Martina Merkaš, 3.b
   • Dona Petrović – Delalić, 3.b
   • Antonia Trošelj, 3.b
   • Ines Janžek, 3.b
   • Kristina Marak, 3.b
   • Ana – Marija Borić, 3.

mr.sc. Konstantina Božak (koordinatorica Škole za primalje, Zagreb)

 IZVJEŠĆE O PROJEKTU "Život biraj"

    Projekt "Život biraj" matični je projekt Škole za primalje, Zagreb. Ovim projektom Škola za primalje prvi puta je uvela Žensku opću gimnaziju kao novu školu suradnicu na E-medicu. Mentorice su bile: Helena Novosel (Škola za primalje Zagreb) i sestra Patricija Mađer (Ženska opća gimnazija Družbe sestara milosrdnica s pravom javnosti).
    U projekt je bilo uključeno 5 učenica iz Škole za primalje i 9 učenica iz Ženske opće gimnazije. Tijekom školske godine 2010./2011. ostvaren je prvi susret dvaju škola u prostorijama Škole za primalje. To je bio susret međusobnog upoznavanja i planiranja prvih koraka pri izradi projekta. Sljedeći susret ostvaren je u Ženskoj općoj gimnaziji. Učenice su međusobno razmjenjivale ideje i dosadašnja saznanja kao i rezultate zadataka koje su dobile nakon prvog susreta. Dogovoreno je da je će se Gimnazija baviti moralno-etičko problematikom teme, a Škola za primalje medicinskom problematikom. Početkom šk. god. 2011./2012. susreti su se intenzivirali i suradnja postala plodonosnija. Prvi okvir prezentacije projekta je usuglašen. Redoslijed iznošenja sadržaja u okvirnim crtama zadan. Učenice su jako dobro surađivale i međusobno se pomagale, tako da nije bilo nikakvih poteškoća. Uvažavale su prijedloge i mišljenja drugih učenica. Promišljeno i savjesno su izrađivale projekt. Posebno su pazile na odabir posebnih dodataka koji su nosili važnu poruku kao i na odabir glazbe koja je trebala pratiti ozbiljnost i poruku tematike. Po završetku projekta učenice su radosno iščekivale odlazak u Dugu uvalu. Tamo su na zanimljiv i kreativan način predstavile zajednički projekt i zadobile veliki pljesak publike. To su proslavile druženjem i plesom. Sudjelovanje u E-MEDICA projektu ostat će im u lijepom sjećanju.

mentorica: HELENA NOVOSEL, dipl. teolog

U Zagrebu, 18.11.2011.
 


  
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimize

  
© 2005.-2020 by e-medica. Supported by CARNet (www.carnet.hr) and CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation