en-UShr-HR
Search
Monday, July 13, 2020 ..:: Students Projects » Realized joint projects » Realized 2011/2012 » Ecology and lakes and influence ... ::..   Login
 Maritime School Zadar: Ecology of the sea and the lakes and the impact on the health of the individual Minimize

 
"Ecology of the sea and the lakes and the impact on the health of the individual"
projekt Pomorske škole Zadar
 

    ŠKOLE SURADNICE:  1. Pomorska škola Zadar
2. SMUGS "Dr. Panče Karagjozov" Skopje
3. Srednja škola Bedekovčina
4. Škola za medicinske sestre Mlinarska
 
Datum prijave:  6. studenoga 2011.
 
Nositelj projekta:  Pomorska škola Zadar, voditelj – Marin Perinić, prof.
 
Koordinator
 
MENTORI ŠKOLA:  1.
2.  
 
Ciljna skupina
 
Ciljevi projekta: 
Upoznavanje s ekologijom mora i jezera (Jadransko more, Ohridsko jezero…), definiranje pojma zdravlja pojedinca i povezivanje zdravlje pojedinca i okoliša
 
Zadaci: 
Svaki sudionik obrađuje problematiku sa svog područja: Pomorska škola Zadar pitanje ekologije mora, Srednja škola Bedekovčina i Srednja škola Makendonija pitanje ekologije jezera, a Škola za medicinske sestre Mlinarska pitanje zdravlja pojedinca. Svi zajedno problematika obrađuju s ciljem zaštite okoliša.
 
Suradnici Učenici koji rade na projektu, mentori.
 
Mjesto provedbe Zadar, Zagreb, Bedekovčina, Makedonija
 
Vrijeme trajanja: 
     (faze)         
svibanj – rujan 2012.

 
Očekivani rezultati

Upoznavanje i proučavanje problematike zdravlja pojedinca, ekologije mora i jezera te zaštite okoliša i "politike" održivog razvoja, povezivanje znanja i iskustva, ostvarenje suradničkih odnosa,razvijanje samostalnosti i kompetencija, poticaj za cjeloživotno učenje.
 

Čimbenici rizika Nedostatak sredstava, izostanak suradnika.

 


  
 Pomorska škola Zadar i Srednja škola Bedekovčina u posjeti Školi za medicinske sestre Mlinarska Minimize

    Škola za medicinske sestre Mlinarska ugostila je učenike i mentore u sklopu razmjene učenika u tri projekta E-medice u kojima sudjelujemo.

   U srijedu, 10. listopada 2012., u razmjenu su nam došli učenici i mentori Pomorske škole Zadar i Srednje škole Bedekovčina, s kojima sudjelujemo na projektu "Ekologija mora i jezera i utjecaj na zdravlje pojedinca".
   Također, učenici i mentori Škole za medicinske sestre Vrapče radili su na projektu "Prevencija nasilja u adolescentskim vezama", zajedno s učenicima i mentorima naše škole i Pomorske škole Zadar.
   Prije "radnog dijela" i privođenja zajedničkih prezentacija kraju, našim smo gostima pokazali učionice i kabinete za nastavu biologije i anatomije, fizike i kemije, stranih jezika te HMP, a posebno smo ponosni na kabinete "naše male klinike", odnosno drvene kučice koja je prilagođena suvremenim zahtjevima za izvođenje vježbi zdravstvene njege.

   U četvrtak, 11. listopada 2012.,
u sklopu projekta "Mentalno zdravlje", u razmjenu su nam došli učenici i mentorica Škole za medicinske sestre Vrapče.
   Za potrebe završnih dogovora oko izrade prezentacije projekta, održali smo videokonferenciju s Medicinskom školom Split.

Natalija Šnidarić            
(Škola za medicinske sestre Mlinarska)


  
 Učenici Pomorske škole Zadar u razmjeni na projektima "E-medice" Minimize

    U okviru projekta E-medica, projekta povezivanja zdravstvenih škola Republike Hrvatske (i inozemstva), te partnerskih škola, učenici Pomorske škole Zadar, zajedno sa Srednjom školom Bedekovčina i Školom za medicinske sestre Vrapče, 10. i 11. listopada posjetili su učenike Škole za medicinske sestre Mlinarska, a sa ciljem suradnje na projektima koje zajednički izrađuju timovi učenika ovih škola.

   Učenici navedenih škola i njihovi mentori već nekoliko mjeseci surađuju međusobno na dva projekta: "Ekologija mora i jezera" i "Nasilje u adolescenskim vezama".
    U okviru radnog posjeta domaćini, Škola za medicinske sestre Mlinarska, ugostila je učenike sa osnovnim ciljem finaliziranja ovih zajedničkih projekata u jedinstvene prezentacije, ali i utvrđivanja smijera daljnje suradnje.
    Domaćini su gostima pokazali i učionice i kabinete za nastavu biologije i anatomije, fizike i kemije, stranih jezika te HMP, a posebno smo ponosni na kabinete "male klinike", odnosno drvene kučice koja je prilagođena suvremenim zahtjevima za izvođenje vježbi zdravstvene njege.
    Us
pješno dvodnevno druženje obilježila je zainteresiranost za projekte, zabava, ali i ozbiljnost završetka projekata koje će učenici zajednički prezentirati na 6. Smotri "Dani E-medice 2012." koja će se u studenom ove godine održati u Dugoj Uvali kraj Pule.
    Ove godine na Smotri "Dani E-medice" po šesti put susrest će se učenici i  nastavnici medicinskih i zdravstvenih škola iz Hrvatske, ali i iz Slovenije i Makedonije.
    Jedinstvena je to prilika da učenici steknu neka nova znanja, razmjene iskustva, ali i ostvare neka nova prijateljstva u zajedničkim druženjima.

Pomorska škola Zadar


  
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimize

  
© 2005.-2020 by e-medica. Supported by CARNet (www.carnet.hr) and CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation