en-UShr-HR
Search
Monday, August 10, 2020 ..:: Students Projects » Realized joint projects » Realized 2011/2012 » Prevention of violence in teen relationships ::..   Login
 Škola za medicinske sestre Vrapče: Prevencija nasilja u adolescentskim vezama Minimize

 
"Prevencija nasilja u adolescentskim vezama"
projekt Škole za medicinske sestre Vrapče
 

    ŠKOLE SURADNICE:  1. Škola za medicinske sestre Vrapče
2. SMUGS "Dr. Panče Karagjozov" Skopje, Makedonija
3. Pomorska škola Zadar
4. Škola za medicinska sestre Mlinarska
 
Datum prijave:  6. studenoga 2011.
 
Nositelj projekta:  Škola za medicinske sestre Vrapče
 
Koordinatorica Zlatica Šimunović, prof.
 
MENTORICA:  1. Suzana Ribarić, prof.
 
Učenici Treći i drugi razred, predstavnica Bodulica Marija.
 
Ciljna skupina
 
Ciljevi projekta: 
- ispitati stavove učenika o nasilju u vezama
- osvijestiti utjecaj društva na formiranje rodnih identiteta i uloga
- informirati mlade o učestalosti, uzrocima i posljedicama nasilja u vezama
- osposobiti adolescente za prepoznavanje nasilja i naučiti ih kako se suočiti s istim
- razviti vještine potrebne za ostvarenje kvalitetne veze
 
Zadaci: 
 
 
Suradnici
 
Mjesto provedbe
 
Vrijeme trajanja: 
     (faze)         
  1. Škola za medicinske sestre Vrapče izradit će upitnik koji će poslati svim školama u projektu. Svaka škola obradit će svoje podatke i poslati rezultate do kraja 2.mjeseca školi nosiocu projekta.
  2. Na temelju dobivenih rezultata svaka će škola izraditi plan radionica u cilju prevencije nasilja i razvijanja vještina za ostvarenje kvalitetne veze.
  3. Razmjena učenika predviđa se za početak 6. mjeseca.
  4. Radionice će se provesti do kraja rujna 2012.
  5. U listopadu 2012. provest će se evaluacijski listić po svim školama i do 20. listopada 2012. bi svi rezultati trebali biti gotovi.
  6. Nakon završnog dogovora priprema se predstavljanje zajedničkog projekta i zajednička PPT prezentacija. (PPT prezentacija šalje se organizatoru najkasnije do 30. listopada 2012.)

Sve vrijeme učenici/ce koristit će dostupnu informacijsko komunikacijsku tehnologiju.

 

Očekivani rezultati
 
Čimbenici rizika  

 


  
 Pomorska škola Zadar i Srednja škola Bedekovčina u posjeti Školi za medicinske sestre Mlinarska Minimize

    Škola za medicinske sestre Mlinarska ugostila je učenike i mentore u sklopu razmjene učenika u tri projekta E-medice u kojima sudjelujemo.

   U srijedu, 10. listopada 2012., u razmjenu su nam došli učenici i mentori Pomorske škole Zadar i Srednje škole Bedekovčina, s kojima sudjelujemo na projektu "Ekologija mora i jezera i utjecaj na zdravlje pojedinca".
   Također, učenici i mentori Škole za medicinske sestre Vrapče radili su na projektu "Prevencija nasilja u adolescentskim vezama", zajedno s učenicima i mentorima naše škole i Pomorske škole Zadar.
   Prije "radnog dijela" i privođenja zajedničkih prezentacija kraju, našim smo gostima pokazali učionice i kabinete za nastavu biologije i anatomije, fizike i kemije, stranih jezika te HMP, a posebno smo ponosni na kabinete "naše male klinike", odnosno drvene kučice koja je prilagođena suvremenim zahtjevima za izvođenje vježbi zdravstvene njege.

   U četvrtak, 11. listopada 2012.,
u sklopu projekta "Mentalno zdravlje", u razmjenu su nam došli učenici i mentorica Škole za medicinske sestre Vrapče.
   Za potrebe završnih dogovora oko izrade prezentacije projekta, održali smo videokonferenciju s Medicinskom školom Split.

Natalija Šnidarić            
(Škola za medicinske sestre Mlinarska)


  
 Učenici Pomorske škole Zadar u razmjeni na projektima "E-medice" Minimize

    U okviru projekta E-medica, projekta povezivanja zdravstvenih škola Republike Hrvatske (i inozemstva), te partnerskih škola, učenici Pomorske škole Zadar, zajedno sa Srednjom školom Bedekovčina i Školom za medicinske sestre Vrapče, 10. i 11. listopada posjetili su učenike Škole za medicinske sestre Mlinarska, a sa ciljem suradnje na projektima koje zajednički izrađuju timovi učenika ovih škola.

   Učenici navedenih škola i njihovi mentori već nekoliko mjeseci surađuju međusobno na dva projekta: "Ekologija mora i jezera" i "Nasilje u adolescenskim vezama".
    U okviru radnog posjeta domaćini, Škola za medicinske sestre Mlinarska, ugostila je učenike sa osnovnim ciljem finaliziranja ovih zajedničkih projekata u jedinstvene prezentacije, ali i utvrđivanja smijera daljnje suradnje.
    Domaćini su gostima pokazali i učionice i kabinete za nastavu biologije i anatomije, fizike i kemije, stranih jezika te HMP, a posebno smo ponosni na kabinete "male klinike", odnosno drvene kučice koja je prilagođena suvremenim zahtjevima za izvođenje vježbi zdravstvene njege.
    Us
pješno dvodnevno druženje obilježila je zainteresiranost za projekte, zabava, ali i ozbiljnost završetka projekata koje će učenici zajednički prezentirati na 6. Smotri "Dani E-medice 2012." koja će se u studenom ove godine održati u Dugoj Uvali kraj Pule.
    Ove godine na Smotri "Dani E-medice" po šesti put susrest će se učenici i  nastavnici medicinskih i zdravstvenih škola iz Hrvatske, ali i iz Slovenije i Makedonije.
    Jedinstvena je to prilika da učenici steknu neka nova znanja, razmjene iskustva, ali i ostvare neka nova prijateljstva u zajedničkim druženjima.

Pomorska škola Zadar


  
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimize

  
© 2005.-2020 by e-medica. Supported by CARNet (www.carnet.hr) and CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Terms Of Use  Privacy Statement
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation