en-UShr-HR
Traži
4. lipnja 2020. ..:: DANI E-medica » Dani E-medica 2009. » Komentari!!!! » Ljiljana Grginović (Zadar) ::..   Prijava
 vms. Ljiljana Grginović, Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar Minimiziraj

   Točno je 12 sati. Ispred škole kao u košnici. To nije nimalo čudno kada je naša škola u pitanju. No danas je posebno uskomešana atmosfera. Grupa radišnih entuzijasta kreće na Bjelolasicu, na treće Susrete E-medice 2009.
   Vrijedno smo radili na projektu Sunce, odgledali sve video konferencije, družili se s školama partnerima, sudjelovali smo u samoj organizaciji Susreta, ljutili se, tu i tamo grizli, pa se opet hvalili i družili. I evo nas sada spremne za put.
   Najvažnije je ponijeti svu računalnu i prezentacijsku opremi. Ne dao Bog da nam nešto ostane, tko bi prof. Kadiću na oči. E da, obavezna je kutija s majicama! Bez majica na Bjelolasicu – nema šanse!
   Ovaj put ravnatelj nam je na veliko zadovoljstvo učenika priuštio veliki autobus. Zadnja sjedala su se odmah popunila tako da nije bilo gotovo nikakvih dodirnih situacija učenik – nastavnik.
   Do Hrvatskog olimpijskog centra Bjelolasice putovalo se u vrlo opuštenoj atmosferi. Profesori i nastavnici vodili su vrlo opuštajuće razgovore s tematikom "učenik". Mi naprosto ne znamo drugačije. Naša druženja počinju i završavaju s riječju "učenik".
    Bjelolasica nas je dočekala obavijena sivim oblacima.
   Užurbane pripreme za otvaranje susreta krenule su spontano. Profesor Šoša razvlačio je kablove, nastavnica Elveđi obavljala je pripreme i dočekivala sudionike, Wendi je sa svojom ekipom dijelila akreditacije i naravno majice (one bez kojih se ne može na Bjelolasicu). Susret je otvorio ravnatelj Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar, prof. Davor Vidaković.
   U prvom danu susreta predstavile su se škole sudionici. Moram priznati da su svake godine prezentacije sve maštovitije i tehnički zahtjevnije.
    Ostatak večeri protekao je ležernom druženju.

   Drugi dan susreta bio je u pravom smislu riječi radni. Kroz prezentacije zajedničkih i samostalnih projekta pokazali smo svu svoju kreativnost, ali i znanje i volju za učenjem. Izmijenjena su iskustva, ali i ideje za nove projekte. Učenici su sami bili moderatori, te su tako stjecali iskustva u organizaciji i vođenju konferencije.
   Poslije podne je bilo rezervirano za sportske aktivnosti. Ginulo se na parketu. Jako je bilo važno izboriti pobjedu.
   U večernjim satima nagradili smo se opuštajućom zabavom uz pjesmu, ples, karaoke i ……(o tome drugi put).

   Pred sam rastanak podijeljene su potvrdnice i zahvalnice svim sudionicima učenicima, mentorima, organizatorima. Obavili smo i obavezno fotografiranje svih sudionika (naravno u majicama). Rastanak je bio kao i cijelo druženje raspjevan, jer se mi uz pjesmu rađamo, živimo i radimo.
   Vjerujem da smo i ovaj put otišli s Bjelolasice bogatiji za prijateljstva, što je i smisao cijelog ovog projekta.

   Pa dragi prijatelji do našeg ponovnog susreta na Bjelolasici 2010. veliki pozdrav iz Zadra!

Ljiljana Grginović, vms
 Stručni nastavnik  


  
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation