en-UShr-HR
Traži
29. svibnja 2020. ..:: DANI E-medica » Dani E-medica 2016. » Dojmovi sudionika » Medicinska Zadar ::..   Prijava
Dojmovi sudionik "Dana  E-medica 2016."  Dojmovi sudionik "Dana E-medica 2016." Minimiziraj

 
 
 Dojmovi učenika Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar

 
   Prije odlaska u Tuhelj na susret E-medica, mislili smo da će i ovo putovanje biti puno predavanja koja će trajatii od jutra do sutra. Iako smo tako razmišljali imali smo neku nadu da će ipak biti drugačije i bilo je. Krenuli smo ujutro i dok smo čekali bus uhvatila nas je kiša i svi smo pokisli. U busu je u početku bila neka tišina, neki muk, svi su bili još uvijek pospani. Bile su tu škole iz Dubrovnika, Šibenika i Zadra. Nismo poznavali nikoga. S vremenom smo se upoznali te nam se atmosfera više nije činila tako tmurna i depresivna kao vrijeme vani. U tom trenutku kad smo se svi raspričali stigli smo u Tuheljske toplice.
   Nakon smještaja u sobe poslušali smo prezentacije o školama koje sudjeluju na susretu. Bilo je škola iz cijele Hrvatske, od Osijeka do Dubrovnika ali i izvan Hrvatske. To su bile škole iz Srbije, odnosno Vojvodine i Slovenije. Slovence smo malo teže razumijeli.
   Na svečanom otvaranju naš ravnatelj je rekao da smo ovdje da nešto naučimo, ali što je još važnije da se svi međusobno družimo, upoznamo i naposljetku zabavimo. Tako je i bilo. Nakon večere otišli smo u obilazak hotela i saznali da je zabava u jednoj sobi te smo tamo plesali i pjevali ali tiho da ne budimo profesore i učenike koji žele spavati. Znamo da su nas upozorili da to ne radimo, ali smo mladi i volimo se zabavljati. Nakon toga smo otišli u disco. Plesali smo i pjevali zajedno sa našim profesorima.
   Sutradan nam je bila prezentacija, našli smo se sa kolegama iz Šibenika još jednom isprobali prezentaciju i dogovorili detalje prezentacije. Naša tema bila je "Mjesečarenje" pa smo bili obučeni u spavačice sa kapicama na glavi. Pucala nas je trema i bili smo nervozni, ali kad je prezentacija počela trema je nestala. Na kraju se ipak to sve pretvorilo u zabavu ne u ozbiljan "znanstveni rad".
   Nakon naša prezentacij  smo se
slikali i pobjegli u sobe da se presvučemo. Vratili smo se, poslušati do kraja ostatak prezetacija, a zatim na crossfit u teretanu i na bazen.
   Umirali smo na crossfitu, na spravama za vježbanje, pa smo oporavak potražili u toplim bazenima. Bilo nam je prelijepo. Upoznali smo ljude iz Sremske Mitrovice, Kikinde, Šibenika, Dubrovnika, Osijeka, Bedekovčine, Zagreba i naravno Zadra.
   Zabava je trajala do dugo u noć: plesali smo, pjevali, igrali pikado, biljar. Svi smo bili prijateljski nastrojeni smo se ponašali kao da se znamo sto godina i kao da smo svi braća i sestre. Najviše su nam se svidjele škole iz Srbije, što zbog kulena kojeg su donijeli, što zbog učenica i učenika. Bilo je smiješno slušati kako u sobi jedan priča na ekavici, drugi na ikavici a treći na ijekavici. Sve u svemu ludo smo se zabavili ali smo i puno naučili. Teme nisu bile samo medicinske orijentacije, bilo je svakojakih tema kao što je bio tečaj samoobrane.
   Sa "Dana E-Medica" smo se vratili sa podočnjacima, ali sa puno lijepih i pozitivnih iskustava, uspomena kojih ćemo se sjećati cijelog života.

Petar Miličević, Anđela Zelić i Karla Pavlović, 1. C
 


   U okviru 9. Smotre "Dani E-Medica" proveli smo četiri dana u Tuheljskim Toplicama. Upravo i same Tuheljske Toplice pružaju veliki užitak za svakog posjetitelja, a sličnog dojma nije manjkalo ni kod nas što je uvelike pridonijelo ugođaju smotre.
   Većina naših učenika je već sudjelovala u projektima E-Medica, ali bilo je i nas koji nisu imali to iskustvo pa je i normalno da je prisustvovala i sitna trema. Ubrzo, već sljedeći dan shvatili smo da je cijela smotra, od organizatora do svih učenika, bila u odličnom, prijateljskom ugođaju. To je jako utjecalo na naš lakši, na kraju i bolji pristup radu i prezentiranjem odabranog projekta.
   Raspored je bio odlično usklađen. Ujutro nakon doručka imali smo par sati jako zanimljivih prezentiranja projekata koji su nas "naoružavali" znanjem u raznim područjima.
   Nakon ručka i popodnevnog predaha, imali smo organizirane sportske aktivnosti u kojima smo se zabavljali, uživali, ali i trošili kalorije.
   Nakon večere smo imali organiziran "Disco"“ i noćno kupanje uz DJ-a. E-Medica 2016. je za svakoga od nas bilo jedno nezaboravno iskustvo, ali i poticaj za sve kako bi se trudili da sudjelujemo na istoj i nizali nova iskustva.
   Veliko hvala svim organizatorima i profesorima i nastavnicima koji su nam omogućili sudjelovanje na Smotri.

Josip Beretin i Violeta Bošnjak, 4. A


    
Na mrežama  Na mrežama Minimiziraj

  
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation