en-UShr-HR
Traži
11. srpnja 2020. ..:: O projektu » Izvješća o projektu "E-medica" » Izvješće sa 2. sastanka ::..   Prijava
 Zapisnik sa 2. sastanka projekta "E-medica" Minimiziraj

Zapisnik sa prezentacije projekta „E-medica“
na sastanku ravnatelja zdravstvenih škola Republike Hrvatske

    Na sastanku ravnatelja zdravstvenih škola Republike Hrvatske koji je održan 20. prosinca 2005. u Zdravstvenoj školi u Mlinarskoj Zagreb, a kojeg je vodio dr. Radovan Šoljaga, ravnatelj Medicinske škole Rijeka, sudjelovali su svi ravnatelji zdravstvenih škola RH. Na sastanku su kao pozvani gosti nazoćili Zoran Paldi, iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH, te Zvonimir Stanić, ravnatelj CARNeta.
   Kao prva točka dnevnog reda sastanka bila je prezentacija projekta „E-medica“, a prezentirao ju je voditelj projekta Edin Kadić.
   Nakon prezentacije, koja je trajala 40 minuta, uslijedila su pitanja ravnatelja. Većina pitanja odnosila se na ljudske resurse koji će voditi projekte u pojedinim školama, kao i centralnoj školi projekta (Medicinskoj školi A. Kuzmanića Zadar), kao i na materijalne resurse potrebne za pokretanje, vođenje i održavanje projekta.
   Gospodin Zoran Paldi potvrdio je bezrezervnu podršku MZOS projektu „E-medica“.
   Gospodin Zvonimir Stanić također je iskazao podršku projektu „E-medica“, te naveo konkretne segmente podrške CARNeta:

  • Žurno povezivanje zdravstvenih škola na CARNet širokopojasnim vezama,
  • Osiguravanje video-konferencijske opreme i resursa za Medicinsku školu Ante Kuzmanića Zadar,
  • Implementaciju „Live Communicator Servera“ u okviru CARNet mreže, a za potrebe povezivanja zdravstvenih škola Hrvatske, a kako bi se omogućilo međusobnu komunikaciju, konferencije i prijenos predavanja na daljinu,
  • Dodjeljivanja video-konferencijske opreme školama uključenima u projekt,
  • Korisničku podršku CARNeta,
  • Čvršće i kvalitetnije povezivanje sa resursima CARNeta na Zadarskom sveučilištu,
  • U okviru mogućnosti, i ostalim školama, sudionicama projekta, CARNet će osigurati primarnu video-konferencijsku opremu.

   Ravnatelji su se iskazali bezrezervnu podršku i potvrdu sudjelovanja svojih škola u projekt „E-medica“, te se obvezali da će do 16. siječnja 2006. godine odrediti koordinatora za projekt u svojim školama, te da će se svi koordinatori okupiti na slijedećem sastanku ravnatelja srednjih škola RH koji će se održati u siječnju 2006. u Medicinskoj školi Ante Kuzmanića u Zadru.

Voditelj projekta:
Edin Kadić, prof.

Zagreb, 20. prosinca 2005.


  
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation