en-UShr-HR
Traži
9. srpnja 2020. ..:: O projektu » Izvješća o projektu "E-medica" » Izvješće sa 2. sastanka koordinatora ::..   Prijava
 Izvješće sa satanak koordinatora zdravstevnih škola RH Minimiziraj

zgb02.jpg


    U ponedjeljak, 30. listopada 2006. godine, u Školi za medicinske sestre Mlinarska u Zagrebu, održan je 2. sastanak koordinatora svih zdravstvenih škola Republike Hrvatske uključenih u projekt „E-medica".

Na sastanku su nazočili:

 
 1. Zlatka Kozjak Mikić (Škola za primalje Zagreb)
 2. Dejan Lovrenčić (Srednja škola Koprivnica)
 3. Marko Kukolj (Škola za medicinske sestre Zagreb)
 4. Saša Josip Milec (Medicinska škola Varaždin)
 5. Marko Mikša (Srednja škola Pregrada)
 6. Dijana Skrbin (Srednja škola Pregrada)
 7. Hrvoje Kovačić (Srednja škola Viktorovac, Sisak)
 8. Biserka Šoštarek (Medicinska škola Pula)
 9. Igor Macuka (Medicinska škola Pula)
 10. Verica Elveđi (Medicinska škola A. Kuzmanića Zadar)
 11. Snježana Božičko (Tehnička škola Virovitica)
 12. Miša Benjek (Tehnička škola Virovitica)
 13. Josip Brusić (Medicinska škola u Rijeci)
 14. Željka Bumber (Škola za medicinske sestre Mlinarska, Zagreb)
 15. Marica Baklin Batnižić  (Škola za medicinske sestre Mlinarska, Zagreb)
 16. Asja Jelaković  (Škola za medicinske sestre Mlinarska, Zagreb)
 17. Ozren Zrilić (Medicinska škola Osijek)
 18. Marija Starčević-Prebeg (Medicinska škola Karlovac)
 19. Biljana Balenović (Medicinska škola Bjelovar)
 20. Ivana Rašetar (Medicinska škola Dubrovnik)
 21. Vesna Božić (Srednja škola Pakrac)
 22. Majda Brlić (Srednja škola Bedekovćina)
 23. Štefica Sukreški (Srednja škola Bedekovćina)
 24. Vojislav Bošnjak (Zdravstveno učilište Zagreb)
 25. Maja Budisavljević (Škola za medicinske sestre Mlinarska, Zagreb)
 26. Latinka Križnik (Škola za medicinske sestre, Vrapče)
 27. Antonela Czwyk Marić (Zdravstvena škola Split)
 28. Aleksandra Acalin (Medicinska i kemijska škola Šibenik)
 29. Sanja Roje (Zdravstvena škola Split)
 30. Josip Šuker (Zdravstvena škola Split)
 31. Edin Kadić (Medicinska škola A. Kuzmanića Zadar)

   Sastanku su bili nazočni i Zvonimir Stanić, ravnatelj CARNeta, te njegovi pomoćnici, Andrijana Prskalo Maček i Damir Regvart, te Darko Jureković (PIL, Microsoft).

Dnevni red:

 1. zgb05.jpgIzvješće realizacije prve faze projekta, Edina Kadića, voditelj projekta, te izvješće CARNetu za završetak 1. faze pilot projekta „E-medice“
 2. Izvješća i daljnji planovi nacionalnih voditelja:
  1. Ivana Paulin, voditelj projektnih timova (Škola za primalje, Zagreb)
  2. Sanja Roje, voditelj tima razmjena učenika (Zdravstvena škola Split)
  3. Josip Brusić, voditelj WEB-a "E-medica" (Medicinska škola u Rijeci)
  4. Predstavljanje nacionalnog voditelja projekta video konferencija, Josipa Šukera, (Zdravstvena i veterinarska škola Dr. Andrije Štampara Vinkovci) i plana realizacije ovog segmenta projekta "E-medica".
 3. Tehnički preduvjeti realizacije video konferencija kroz pet zdravstvenih škola RH uporabom Polycom 5000, te "pasivnim" sudjelovanjem u video konferenciji ostalih škola (streaming)
  Upoznavanje sa projektom HUSOŠ te priključivanje zdravstvenih škola u CARNetovu mrežu, Zvonimić Stanić (CARNet) i suradnici:

  - Andrijana Prskalo: HUSOŠ i njegove primjene u zdravstvenim školama RH.
  - Damir Regvart: Uporaba tehnologije u vođenju video-konferencija, te prezentacija rada Polycom 5000.
 4. Mogućnosti edukacija koordinatora zdravstvenih škola, Darko Jureković (Microsoft).
 5. Razno


   Nakon pozdravne riječi Asje Jelaković, ravnateljice Škole za medicinske sestre Mlinarska, sastanak se odvijao prema dnevnom redu:

 

Ad.1.

   Edin Kadić, voditelj Projekta „E-medica“ podnio je izvješće prve faze projekta i izvješće CARNetu za razdoblje srpanj-listopad 2006. naglasivši da se u projekt "E-medica" od 27 zdravstvenih škola, 24 uključilo u projekt, a u samom projektu razmjene učenika sudjelovalo je čak 11 škola iz 10 gradova.

   U svom izvješću podsjetio je na ciljeve "E-medice" i potrebu još večeg angažmana naši ravnatelja, a kako bi projekt saživio u svim svojim segmentima i među svim školama u punom obujmu i sa pravom svrhom.

zgb03.jpgAd. 2.

   Voditelj tima za razmjenu učenika, Sanja Roje izvjestila je o dosadašnjim rezultatima, te da je u proteklom razdoblju u razmjenama sudjelovalo 11 škola iz 10 gradova, a obuhvaćeno je 60 učenika i 30 nastavnika, te 8 školskih koordinatora.  (Više o izvršenim razmjenama na stranicama projekta).

   U izlaganju je navedena mogućnost sudjelovanja u razmjeni učenika 4. razreda, onih koji su prošle godine započeli tu suradnju i izrade projekata, ali i dalje su primarni učenici 2. i 3 razreda, bez obzira na smjer školovanja.

 

   Voditelj tima za učeničke radove, Ivana Paulin, iz zdrasvtvenih razloga nije mogla nazoćiti sastanku, te je njena suradnica Maja Budisavljević, uz pomoć voditelja projekta "E-medica" Edina Kadića  izvijestila skup o učinjenom u ovom segmentu projekta. Istakli su završene projekte (više na stranicama realiziranih projekta), škole i učenike koji su sudjelovali u izradama tih projekata, ali su naglasili i pozvali na suradnju u projektima koji su u tijeku, (više na stranicama projekta) kao i je svim školama ostavljena mogućnost predlaganja i prijavljivanja novih projekata (najave projekata)

 

zgb04.jpg   Voditelj i urednik portala "E-medica" Josip Brusić rezimirao je do sada učinjeno na portalu "E-medica" i naglasio njegovu ulogu u međusobnom komuniciranju i informiranju. Posebno je istakao potrebu ažuriranja podataka škola kako bi nam svima bile dostupne valjane informacije

 

Ad 3.

   Nacionalni voditelj projekta video konferencije Josip Šuker  predstavio je ciljeve i načine realizacije video konferencije. Realizacija ovog dijela projekta "E-medice" uslijed će tek kada se steknu tehnički preduvjeti i nabavkom video-konferencijske opreme potrebne za povezivanje i prezentaciju projekata.

   U izlaganju se posebno osvrnuo na to da svakoj uspješno obavljenoj video-konferencijskoj prezentaciji prethodi detaljno planiranje i organizacija kako vremena, tehnike tako i planiranje određenih ciljeva.

 

Ad4.

   Ravnatelj CARNeta Zvonimir Stanić izvijestio je nazočne o HUSO-u i njegovim pogodnostima koje sve škole, a i cjeloviti projekt "E-medica" možemo koristiti. Posebno je istakao da je u okviru "Škola na CARNetu" 1.306 škola iz RH poslalo zahtjev za članstvom  u CARNetovu  mrežu, a što se tiče zdravstvenih škola i projekta "E-medice", samo dvije škole još nisu podnijele zahtjev. Potom je izlagao o uvođenju novih, brzih linkovima na CARNet mreži, te uvođenje optičkih linkova u sredinama gdje je to sada tehnički izvedivo.

zgb06.jpg   Pomoćnica ravnatelja CARNeta Andrijana Prskalo Maček upoznala je nazočne sa programom HUSOŠ i objasnila važnost standardizacije podataka pri MZOS, te posebno pojasnila uloge administratora imenika i administratora resursa škole, a koje je svaka škola trebala imenovati. Pojasnila je i nesporazume oko unošenja JMBG učenika, te da je on potreban zbog standardizacije podataka MZOS i Matice škola, a sve zbog lakšeg praćenja školovanja učenika. pojasnila je da HUSOŠ sadrži portal za učenike, portal za nastavnike, portal za roditelje, te dio za administraciju škole.
   Ono što je posebno naglašeno je aplikacija koja će omogućiti svim školama jednostavnu i brzu izradu WEB stranica škola.

 

Ad. 6.

   Damir Regvart govorio je o tehničkim preduvjetima neophodnim za realizaciju video konferencije kroz pet zdravstvenih škola RH uporabom video konferencijskog sustava Polycom 5000, ali i mogućnostima ostvarivanja konferencija kroz Polycom PVX.
   Na upit voditelja projekta, gospodin Stanić je potvrdio da će CARNet svakoj zdravstvenoj školi u okviru projekta dodijeliti po jednu licencu Polycoma PVX.
   Kako bi stekli dojam o jednostavnosti upravljanja video konferencijskom opremom (Polycom 5000) praktično je prezentirao njegov rad, spajanje i mogućnosti.

 

Ad. 7.

   Darko Jureković iz Microsoft-a je ukazao na važnost edukacije koordinatora zdravstvenih škola, te izrazio apsolutnu spremnost Microsofta u pomoći projektu "E-medica" kroz edukaciju koordinatora, ali da je prije toga neophodno utvrditi stvarne potrebe i ciljeve.

 

zgb07.jpgAd. 8.

   Nije bilo pitanja i prijedloga te je voditelj "E-medice" Edin Kadić zaključio sastanak i pozvao sve sudionike da u sada imaju na dispoziciji, individualno, sva četiri voditelja kojima se mogu obratiti sa konkretnim upitima.

 

   Po završetku sastanka, domaćini, ravnateljica Asja Jelaković i Maja Budisavljević pozvali su sve sudionike na ručak i druženje u školski restoran.
   Svi koordinatori izrazili su zahvalnost školi domaćinu na gostoprimstvu i izuzetno dobro pripremljenom sastanku, te iskazali želju da slijedeći sastanak koordinatora bude još malo sjevernije ili istočnije.

 

Zapisnik vodila i sastavila:      

Verica Elveđi, školski kordinator   

Medicinska škola A. Kuzmanića Zadar


  
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation