en-UShr-HR
Traži
5. lipnja 2020. ..:: O projektu » Izvješća o projektu "E-medica" » Izvješće sa 9. sastanka (Zadar, 2014.) ::..   Prijava
Zapisnik sastanka koordinatora i voditelja (Zadar, 23. lipnja 2014.)  Zapisnik sastanka koordinatora i voditelja (Zadar, 23. lipnja 2014.) Minimiziraj
 

Zapisnik sastanka koordinatora i voditelja projekata

zdravstvenih škola Republike Hrvatske i inozemnih i partnerskih škola
Sastanak je održan u ponedjeljak, 23. lipnja 2014. godine (11,00 sati) u Medicinskoj školi Ante Kuzmanića Zadar.

Prisutni:

 1. Edin Kadić, Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar
 2. Verica Elveđi, Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar
 3. Zlatica Šimunović, Škola za medicinska sestre Vrapče Zagreb
 4. Aleksandra Acalin, Medicinska i kemijska škola Šibenik
 5. Snežana Žaja, Medicinska i kemijska škola Šibenik
 6. Danica Perše, Srednja zdravstvena in kozmetična šola Maribor
 7. Romana Predin, Srednja zdravstvena in kozmetična šola Maribor
 8. Renata Vukmanić, Srednja škola Pregrada
 9. Đurđica Stanišić, Škola za medicinske sestre Mlinarska
 10. Sandra Samošćanec, Škola za medicinske sestre Mlinarska
 11. Branka Langerholc, Srednja zdravstvena šola Ljubljana
 12. Mojca Simončić, Srednja zdravstvena šola Novo mesto
 13. Tanja Leskovšek, Srednja zdravstvena šola Celje
 14. Anika Vrhovec, Srednja zdravstvena šola Celje
 15. Konstantina Božak, Škola za primalje Zagreb
 16. Zlatka Kozjak Mikić, Zdravstveno učilište Zagreb

- Zdravstvena škola Split - sudjelovala je videokonferencijski.
- Šest škola sudjelovalo je putem streaminga

Dnevni red sastanka:

 1. Izvješće o radu u protekloj 2013.godini i planovi za 2014. godin
 2. Najave priključivanja i suradnji novih škola
 3. Izvješće o realizaciji Smotre "Dani E-medica 2013."
 4. Planovi priprema za Smotru "Dani E-medica 2014."
  • mjesto i termin realizacije
  • trajanje 8. Smotre
  • planovi priprema za Smotru "Dani E-medica 2014."
 5. Prijave zajedničkih projekata (Z. Šimunović)
 6. Najave realizacija razmjena učenika (Z. Šimunović, V. Elveđi)
 7. Razno

   Na početku sastanka ravnatelj škole domaćina, profesor Davor Vidaković, pozdravio je sve prisutne i poželio ugodan rad i boravak u Zadru, te još kvalitetniju i uspješniju 8. Smotru "Dani E-medica 2013".

 
Ad 1
    Edin Kadić pohvalio je uspjehe i rad na projektima u protekloj školskoj godini te izvijestio o iskustvima realizacije poslova oko organizacije i propagande same Smotre Dani E-medica 2013. u Tuhelju. Pozvao je i ostale koordinatore, voditelje, mentore i škole uopće, da se za slijedeću Smotru više uključe i kreativno participiraju u pripremama programa, propagandnim aktivnostima, iznalaženja sponzora. Nismo došli do zaključka i konkretnih zadataka aktivnosti. Svi prijedlozi i načini uključivanja dobro su došli.
    Predložio je da se zbog izuzetnog interesa, sve većeg broja učeničkih zajedničkih projekata, radova nastavnika i ostalih aktivnosti, na sastanku ravnatelja zdravstvenih škola Republike Hrvatske razmotri mogućnost produljivanja Smotre za jedan dan!

Ad 2

Gimnazija Tituš Brezovački (Zagreb) nova je škola i suradnik je Zdravstvenom učilištu iz Zagreba na projektu "Srce kao simbol zdravlja".
Treća gimnazija Split nova je škola i nositelj je projekta "Utjecaj boje na krvni tlak adolescenata" u suradnji sa Zdravstvenom školom Split.
Medicinska škola Beograd u suradnji sa Srednjom zdravstvenom šolom iz Ljubljane radi projekt "Proces zdravstvene njege"
Srednja zdravstvena šola Celje uključila se kao nositelj dva projekta "Živim život sa stomom" i "Kruh naš svagdašnji" i u najavi ima projekt "Prava ideja - od ideje do posla"
Srednja zdravstvena šola Novo mesto odlučila se uključiti suradnjom na dva projekta "Volonterstvo kao način života i razmišljanja" i "Akutna trovanja u dječjoj dobi".

Ad 3

    Na prošlogodišnjoj Smotri Dani E-medica 2013. predstavile su se 23 škole, prezentirano je 27 uspješno završenih suradničkih projekata a za nastavnike je održano pet predavanja. Raspored je bio vrlo zgusnut i opet se postavlja pitanje mogućnosti četverodnevnog umjesto trodnevnog trajanja Smotre. Još ćemo jednom preko Udruge ravnatelja zdravstvenih škola to pokušati usuglasiti i dogovoriti. Razvila se diskusija i oko potrebe za fiksiranjem i ne pomicanjem dogovorenih rokova. Mijenjanje kompletnih prezentacija na samoj Smotri otežava organizaciju. Prijedlozi su dalje bili usmjereni na skraćivanje samih prezentacija i korištenje drugih oblika i načina prezentiranja projekata (plakati, radionice, igranje uloga i slično - ovisno o temi i mogućnostima) što bi također pridonijelo ležernijem rasporedu i mogućnostima organiziranja aktivnosti poput sportskih natjecanja i sl.

Ad 4.

    Što se planova za organizaciju ovogodišnje Smotre tiče - mjesto i termin ne bismo mijenjali. Terme Tuhelj pokazale su se odličnim odabirom (cijena, kvaliteta usluga, gostoljubivost i lokacija koja najviše odgovara većini škola sudionica).Također je drugi vikend u studenom termin koji bismo zadržali - dovoljno vremena da se projekti dovrše.
    Vrlo važna obavijest, posebno za sve koji su bili spriječeni doći ili uključiti se na bilo koji način na ovaj sastanak:
    SVI koordinatori škola nositelja projekata do 15. 07. 2014. trebaju poslati kratka izvješća o projektima - što je do sada od planiranog realizirano (faze iz plana) što još treba dovršiti, je li održana koja razmjena te kada su planirane one koje će uslijediti.
    Ukoliko je došlo do promjena suradnika, imena voditelja, učenika….OBAVEZNO je ponovo poslati cijeli obrazac prijave (na hrvatskom i engleskom jeziku) sa svim izmjenama i dopunama. Sve to na e-mail koordinatorice projekata Zlatice Šimunović (
zlatica.simunovic@skole.hr).

Dogovoren je da do 15. 10. 2014. treba poslati sve materijale za 8. Smotru 2014., a to su:

 • što točniji broj sudionika (ako je moguće i imena - učenika i nastavnika)
 • gotove prezentacije projekta (podloge za prezentacije na vrijeme će biti na web stranici, poslane mailom koordinatorima)
 • opis alternativnog načina prikazivanja (na primjer sinopsis igranja uloga, skenirani plakat i tako dalje)
 • ukoliko je škola planirala prezentirati se kroz štand neophodno je napisati prijavu za štand, sa kratkim opisom onoga što vam je potrebno ta takav vid predstavljanja
 • prezentaciju (video) o predstavljanju škole

   Većina prisutnih se složila da bi predstavljanje škola trebalo prije svega biti fokusirano na specifičnosti i aktivnosti po kojima je škola prepoznatljiva umjesto da se zaredaju identične priče o npr. izgledu škole i sl. Sve bi se prezentacije škola prikazivale cijelo vrijeme trajanja Smotre, učenici bi to samo ukratko najavili a škole koje prvi puta sudjeluju u cijelosti bi prezentirale svoje uratke.

 
Ad 5.


    Nacionalna koordinatorica projekata Zlatica Šimunović predstavila je SVE projekte koji su u tijeku realizacije i sa svima prisutnima usporedila objavljene podatke o projektima i suradnjama. Na stranici E-medice mogu se vidjeti 43 prijavljena projekta - no svi nisu potvrdili aktivnosti u projektima. Nakon toga je i donijet zaključak da se pošalju Izvješća o projektima - kako bismo korigirali i točnije odredili ukupan broj projekata, a što je važno za daljnju kvalitetnu organizaciju 8. Smotre "Dani E-medica 2104".
 
    Devetnaest je škola nositelja - nositelji su od jednog pa sve do šest projekata. Na sastanku nisu bili predstavnici osam škola i oni bi što hitnije trebali poslati tražena izvješća.
 

Ad 6.

    Analiza traženih izvješća omogućiti će i uvid u najave i planiranje i usklađivanje razmjena.
    Sve dosadašnje aktivnosti koje su poslane vidljive su na stranici. Svi koji su imali razmjene a do sada nisu izvijestili o njima mole se da u što kraćem roku pošalju kratki opis i fotografije na e-mail voditeljici Natalije Šnidarić (
natalija.snidaric@skole.hr).

Zapisnik vodila i sastavila:
Zlatica Šimunović      


    
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation