en-UShr-HR
Traži
8. srpnja 2020. ..:: O projektu » Prezentacije "E-medica" » CUC 2006. Dubrovnik ::..   Prijava
 Video konferencije u obrazovanju zadarskih medicinara Minimiziraj

"E-medica" predstavljena na CUC 2006. 

      Na Sveučilištu u Dubrovniku od 20. do 22. studenog 2006. održana je 8. međunarodna CARNetova korisnička konferencija CUC 2006., pod naslovom "Povratak u budućnost". Među 62 prezentirana rada, profesora Edin Kadić predstavio je projekt "E-medica", te projekt "Školska mreža Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar kao poticaj nastavnika u korištenju ICT" koji je najboljim radom ovogodišnje konferencije.

     Hrvatska akademska istraživačka mreža (CARNet) na ovogodišnjoj korisničkoj konferenciji, koja se nakon Zagreba već drugu godinu održava u Dubrovniku, još jednom je iskazala izuzetno visoku organizacijsku kvalitetu sa preko 300 sudionika, ali nadasve, kvalitetu prezentiranih radova i radionica. Kao novina CUC od ove godine je za službeni jezik konferencije uveden hrvatski jezik.
     Program konferencije CUC 2006 činile su četiri jednodnevna tečaja, šest radionica, četiri plenarna izlaganja te 62 rada podijeljenih u deset tematskih cjelina. Na okruglim stolovima i raspravama razgovaralo se o brojnim aktualnim temama vezanim uz primjenu ICT-a u obrazovanju, informatizaciju školstva, ali i o sigurnosti na Internetu, posebice onoj maloljetnika.
     Na svečanom otvaranju CUC-a 2006. skup je, među ostalima pozdravio Zvonimir Stanić, ravnatelj CARNeta, a samu  Konferenciju otvorio je dr. Dragan Schwarz, zamjenik ministra MZOS.
     U okviru plenarne sjednice prezentirane su i CARNetove usluge za osnovne i srednje škole koja će potaknuti aktualne aspekte u procesu informatizacije hrvatskog školstva.
     Među brojnim prezentiranim radovima zapažena su bila i dva rada profesora Edina Kadića: "E-medica, projekt povezivanja zdravstvenih škola RH" (izlaganje možete pogledati na ovom linku) i "Školska mreža Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar kao poticaj nastavnika u korištenju ICT" (izlaganje možete pogledati na ovom linku).
     Cjelovit projekt "E-medica" pobudio je izuzetno veliki interes sudionika i raspravu o mogućnostima implementiranja ovog rješenja povezivanja i drugih struka, odnosno strukovnih školama RH.


  
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation