en-UShr-HR
Traži
3. lipnja 2020. ..:: O projektu » Prezentacije "E-medica" » E-medica na međunarodnoj konferenciji SIRIKT 2007 ::..   Prijava
 E-medica na međunarodnoj konferenciji SIRIKT 2007 u Sloveniji Minimiziraj

SIRIKT 2007.sirikt.gif   Međunarodna ARNESova konferencija SIRIKT 2007., na temu "Povezivanje obrazovanja i istraživanja sa ICT" (slična našem CUC-u CARNeta), objedinjuje korisnike različitih segmenata obrazovanja, istraživanja i kulture uporabe novih tehnologija, mrežnih sustava te tehnološke potpore međunarodne zajednice Europe.

   Na konferenciji dominiraju teme aktivne uporabe informacijsko komunikacijskih tehnologija u svim stupnjevima obrazovanja, od vrtića do fakulteta, kao i radionice njihove praktične uporabe.
    Prateći dosadašnja izlaganja brojnih predavača, kao i video-konferencijskih predavanja eminentnih stručnjaka iz različitih dijelova Europe, uočava se težnja permanentnog i pedagoški usmjerenost korištenja informacijsko komunikacijskih tehnologija u sustavu obrazova, ali i potreba jasnog definiranja nacionalnih ciljeva prema kojima se ti segmenti IC tehnologija usmjeravaju.
   Ovoj međunarodnoj konferenciji nazočili su i predstavnici iz Hrvatske, točnije predstavnica Agencije za odgoj i  obrazovanje  i profesor Edin Kadić iz Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar. 
   Veliki spektar tema koje su predstavljene objedinile su različita razmišljanja i viđenja kroz primjere dobre prakse., a tako je isto i izlaganje profesora Kadića. 
 
  Predstavivši E-medicu kroz tijek nastanka, objedinjavanja i povezivanja svih zdravstvenih škola RH, te dosadašnje realizirane faze, uslijedila su pitanja sudionika i pohvale na širinu i sveobuhvatnost koju ovaj projekt obuhvaća u strukovnom obrazovanju zdravstvenih djelatnika. Najviše pitanja bilo je usmjereno na načine realizacije tehničkih preduvjeta koje ovako složen projekt zahtjeva.
   U neformalnim razgovorima o projektu uslijedilo je nekoliko poziva na međunarodno širenje E-medice, povezivanju sa drugim zdravstvenim školama Europe. Kako je naglasio voditelj E-medice, sve ideje i ponude suradnje u svakom segmentu su izuzetno prihvatljive, ali njihova realizacija je moguća tek nakon čvrstog uspostavljanja projektnog sustava na nacionalnoj razini, odnosno tek slijedeće školske godine. Do tada su ugovorene četiri međunarodna povezivanja video konferencijskim linkovima sa sličnim školama u Sloveniji Češkoj, Velikoj Britaniji. 

   Drugi dan konferencija protekao je u nizu kvalitetnih predstavljanja nacionalnih ostvarenja u Češkoj, Austriji, Libanona, Izraelu, Velikoj Britaniji... na polju praktične uporabe IC tehnologija u školama.
   Ono što je bilo osjetno zamijetiti, da je većina predavanja prezentirala načine uporabe "pametnih ploča" u tim školskim sustavima. Raznolikost primjena i brojne originalne ideje primjene ploča u različitim školskim predmetima uistinu su potakle maštu i kreativnost, sa otvaranjem mogućnosti međunarodnih suradnji u izradi novih, kao i razmjeni gotovih edukacijskih sadržaja.


  
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation