en-UShr-HR
Traži
29. svibnja 2020. ..:: O projektu » Prezentacije "E-medica" » E-medica na međunarodnoj konferenciji SIRIKT 2009 ::..   Prijava
 E-medica na međunarodnoj konferenciji SIRIKT 2009. u Kranjskoj Gori, Slovenija Minimiziraj

Video konferencije E-medice na
međunarodnoj konferenciji SIRIKT 2009.

  Na međunarodnoj informatičkoj konferenciji SIRIKT 2009., koja se od 15. do 18. travnja 2009., održavala u Kranjskoj Gori u Sloveniji, kao jedan od pozvanih predavača u plenarnom dijelu konferencije sudjelovao je i Edin Kadić, profesor Medicinske škole Ante Kuzmanića i voditelj nacionalnog projekta "E-medica" sa predavanjem:  "Uporaba video konferencija u strukovnom obrazovanju".

   S ponosom možemo naglasiti da je razlog njegova pozivanja na ovu konferenciju bio veliki međunarodni interes kojeg je pobudio cjelokupan projekt "E-medica", kao i brojna ostvarenja koja su ostvarila zdravstvene škole Republike Hrvatske uključene u projekt, te Medicinske škole Ante Kuzmanića, a usmjereni ka uporabi suvremenih IC tehnologija u svakodnevnoj uporabi u školama i školskom procesu, pogotovo struke.
   Prezentacija profesora Kadića predstavila je dosadašnje uspjehe i iskustava na planu uvođenja video konferencija u strukovno obrazovanje, prvenstveno zdravstvu. To je i bio razlog da je prezentirani rad
"Uporaba video konferencija u strukovnom obrazovanju" izazvao veliki interes slovenske, ali i međunarodne obrazovne javnosti koja je, nakon izlaganja, našeg predstavnika "zasula" pitanjima, kako tehničke, tako još više organizacijske naravi.
   Izlaganjem
"Uporaba video konferencija u strukovnom obrazovanju" prezentirane su osnovne, primarne točke ovogodišnjih kvalitetnih domaćih i međunarodnih videokonferencijskih predavanja poznatih zdravstvenih stručnjaka, učenika, sudjelovanja na međunarodnim učeničkim konferencijama, te posebno na realizaciji dviju video konferencijskih prijenosa laparaskopskih operacija iz Opće bolnice Zadar na kojima je ukupno sudjelovalo 18 škola iz Hrvatske i Slovenije, te Fakultet iz Mostara.
   Interes koji je pobudio ovaj rad među informatičarima i gostima SIRIKTa 2009. daleko je viči od očekivanoga, tako da je profesor Kadić, odmah nakon izlaganja "morao" odgovoriti na nekoliko izuzetno interesantnih pitanja, od tehničke razine potrebne za realizaciju ovakvih prijenosa, ostvarivanja pravne regulative, pa do rezultata koje su sami učenici istakli kao nov i kvalitetan pristup vrijednosti sadržajnijeg i zanimljivijeg poučavanja u okvirima zdravstvene struke.

   Nakon službenog dijela, u neformalnim druženjima, nisu prestali brojni upiti i pohvale na račun rada
"E-medica" i posebno Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar. U tim razgovorima ostvareni su brojni kontakti, ali i nekoliko poziva, zamolbi predstavnika inozemnih srednjih i viših škola za suradnju sa zadarskom medicinskom školom ili uključivanje u naš nacionalni projekt "E-medica".


  
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation