en-UShr-HR
Traži
17. siječnja 2019. ..:: Početna ::..   Prijava
Smotra 2019.  Smotra 2019. Minimiziraj
  
  

Terme Tuhelj

04. - 07. travnja 2019.


 - Sudionici 12. Smotre
 - Program 12. Smotre
 

  
Vijesti  Vijesti Minimiziraj
Zapisnik sa sastanka koordinatora i voditelja „E-medica“ - 14. prosinca 2018.
   U petak, 14. prosinca 2018., u Medicinskoj školi Ante Kuzmanića - Zadar, održan je sastanak školskih koordinatora i voditelja projekta „E-medica“
    Donosimo cjeloviti zapisnik sa detaljnim osvrtom na buduće aktivnosti vezane uz pripreme 12. Smotre „Dani E-medica 2019.“, imenovanje Organizacijskog i Programskog odbora Smotre, izvješća o razmjenama i  dosadašnjim realizacijama zajedničkih učeničkih projekata, daljnjem vremeniku, prijedlozima stručnih predavanja nastavnika i podjelama aktivnosti i zaduženja u organizaciji 12. Smotre „Dani E-medica 2019.“
 Pročitaj više...
Razmjena učenika u projektu  „Jedemo (ne)zdravo u školi“ - 8. prosinca 2018.


Učenici i nastavnici Medicinske škole Dubrovnik ugostila su svoje prijatelje iz Srednje zubotehničke škole Sarajevo u okviru trodnevnog zajedničkog rada na projektu  „Jedemo (ne)zdravo u školi“.

 Pročitaj više...
Video-konferencija u projektu „Balans-platforma života“ - 7. prosinca 2018.

   U petak, 7. prosinca 2018. godine održana je video konferencija sudionika u projektu „Balans-platforma života“ u kojem su sudjelovali učenici i mentori Medicinske škole, Šibenik i Srednje škole Pakrac. Tijekom suradnje sudionici su se osvrnuli na odrađene etape projekta, razgovarali o pojedinim temama iz polja fizikalne terapije koje će sačinjavati osovinu projekta, te podijelili nove zadatke za realizaciju.

 Pročitaj više...
Treća razmjena u Koprivnici na projektu „Što mozak zna o plesu?“ - 12. studenog 2018.

    U ponedjeljak 12. studenog, 2018., učenici i mentori Škole za medicinske sestre Mlinarska i Škole za medicinske sestre Vrapče posjetili su Srednju školu Koprivnica, na trećoj razmjeni i suradnji na projektu „Što mozak zna o plesu?“.

 Pročitaj više...
Razmjena u projektima „Cijepljenje – da ili ne“ i „Biološki terorizam“ - 8. studenog 2018.


   U četvrtak, 8. studenoga 2018. u Medicinsku školu Ante Kuzmanića Zadar boravili  su učenici Medicinske škole Šibenik, koji su zajedno sa partnerima iz Dubrovnika i Beograda video-konferencijski surađivali na projektima „Cijepljenje – da ili ne“ i „Biološki terorizam“.

 Pročitaj više...
Prva razmjena učenika u projektu „Otkucaji našeg srca“ - 7. studenog 2018.


    Učenici Medicinske škole iz Rijeke 6. i 7. studenoga 2018. godine  posjetili su svoje partnere iz Zdravstvene škole Split gdje su zajkednički radili na realizaciji projekta „Otkucaji našeg srca“.

 Pročitaj više...
Prva razmjena učenika u projektu „Glifosat – zdravlje na kocki" - 28. listopada 2018.
     U petak, 28. listopada 2018. godine, realizirana je prva razmjena učenika u projektu „Glifosat – zdravlje na kocki". Razmjenu je organizirala Medicinska škola Varaždin u suradnji s doktorom Vrčekom, redovnim profesorom Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta i Školom za medicinske sestre Mlinarska.
 Pročitaj više...
Prva razmjena učenika u Čakovcu i Stubičkim Toplicama - 17. listopada 2018.
   U srijedu, 17. listopada 2018. u Srednjoj školi Čakovec realizirana je prva razmjena učenika i nastavnika iz Srednje škole Viktorovac, a u okviru projekata „Ritam s konjem“ i „Joga u službi zdravlja i zadovoljstva“.
 Pročitaj više...
Rad u Zadru na projektima „Indeks tjelesne mase 2“ i „Život s hemodijalizom“ - 13. listopada 2018.
    Od 11. do 13. listopada 2018. Pomorska škola Zadar je ugostila sudionike  iz Medicinske škole iz Šibenika, Srednje Škole Dalj, Srednje stručne škole „Miloš Crnjanski“, Kikinda i Medicinske škole "Draginja Nikšić" iz Sremske Mitrovice, a s kojima ove godine surađuje na projektima „Indeks tjelesne mase 2“ i „Život s hemodijalizom“.
 Pročitaj više...
Prva razmjena u projektu „Stisni il pokaži zube“ - 10. listopada 2018.
   U srijedu, 10. listopada 2018. godine  realizirana je prva razmjena učenika u projektu „Stisni il’ pokaži zube“ u Srednjoj školi Dugo Selo. Razmjena je poslužila  za međusobno upoznavanje učenika i mentora iz Škole za medicinske sestre Vrapče i domaćina, Srednje škole Dugo Selo.
 Pročitaj više...
Treća razmjena u projektu „Jedan dan bez mobitela“ - 10. listopada 2018.
   U srijedu, 10. listopada 2018. godine održana je razmjena u okviru projekta „Jedan dan bez mobitela“. Razmjena je održana u Srednjoj školi Dugo Selo u suradnji sa Školom za medicinske sestre Vrapče te Školom za medicinske sestre Mlinarska.
   Rad na projektu započeo je analizom prikupljenih podataka i do sada provedenih aktivnosti, te nastavljen dogovorom o zadacima koji slijede.

 Pročitaj više...
Druga razmjena učenika Maribora i Zadra - 5. listopada 2018.
   Od 1. do 5. listopada 2018. godine učenici i nastavnici Srednje zdravstvene in kozmetične šole Mariboru boravili su u Zadru i Medicinskoj školi Ante Kuzmanića, gdje su u okviru druge razmjene radili na projektima „Rijetke bolesti II.“ i „Život s Crohnovom bolesti“.
 Pročitaj više...
Prva razmjena učenika u projektu „Trgovina organima“ - 3. listopada 2018.


    U srijedu, 3. listopada 2018. u Srednjoj školi Čakovec realizirana je prva razmjena učenika u okviru projekta „Trgovina organima
, a u kojem sudjeluju učenici Srednje škole Pregrada, Medicinske škole Šibenik te Srednje škole Čakovec.

 Pročitaj više...
Video-konferencijska suradnja Šibenika, Pule i Kikinde - 24. rujna 2018.
 
    U ponedjeljak, 24. rujna 2018. godine, učenici iz Medicinske škole, Šibenik, Medicinske škole Pula i Srednje stručne škole „Miloš Crnjanski“ Kikinda surađivali su putem video poveznice na projektu „Poremećaji iz autističnog spektra"

 Pročitaj više...
Razmjena Zagreba, Šibenika i Zadra u Beogradu - 21. rujna 2018.
    Od 19. do 21. rujna 2019. u posjeti Zubotehničkoj školi i Farmaceutsko-fizioterapeutskoj školi u Beogradu boravili su učenici Škole za medicinske sestre Mlinarska i Vrapče iz Zagreba, Medicinske škole Šibenik i Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar gdje su surađivali na zajedničkim učeničkim projektima: „Sindrom izgaranja na poslu", „Cijepljenje da ili ne", „Inovativne terapije u tretmanu carcinoma" i „Chronova bolest"
 Pročitaj više...
OBRAZAC SUGLASNOSTI objavljivanja osobih podataka učenika - 27. lipnja 2018.
   Zakon o zaštiti osobnih podataka, a kroz Opće uredba o zaštiti podataka Europskog parlamenta i Vijeća Europe, sve članice EU obvezne su primjenjivati ove odredbe od 25. svibnja 2018. Ovim su donesena bitna ograničenja u manipuliranje osobnim podacima učenika.
   S toga svim sudionicima u projektima „E-medica“ preporučamo da od roditelja/staratelja učenika koji sudjeluju u projektima
„E-medica“ tražite suglasnost objavljivanja njihovih imena, video i foto zapisa na prezentacijama, internetskom portalu „E-medica“, kao i na mrežnim stranicama vaše i partnerskih škola.
   OBRAZAC SUGLASNOSTI!
 Pročitaj više...
2. razmjena projekta „Što mozak zna o plesu“ - 19. lipnja 2018.
   U utorak, 19. lipnja 2018. godine, sudionici projekta „Što mozak zna o plesu“ (Škola suvremenog plesa Ane Maletić Zagreb, Srednja škola Koprivnica, te Škola za medicinske sestre Mlinarska i Škola za medicinske sestre Vrapče iz Zagreba) sastali su se na svojoj drugoj razmjeni učenika u Školi za medicinske sestre Mlinarska.
 Pročitaj više...
Druga video-konferencija Zagreb-Beograd-Split - 18. lipnja 2018.
    Druga video konferencijska razmjena na projektu „Inovativne terapije u tretmanu karcinoma“ održana je 18. lipnja 2018. putem Adoba Connecta. U ovoj razmjeni sudjelovale su sve škole koje radie na projektu, a to su: Škola za medicinske sestre Vrapče Zagreb, Škola za medicinske sestre Mlinarska Zagreb, Farmaceutsko-fizioterapeutska škola Beograd i Zdravstvena škola Split.
 Pročitaj više...
Druga video-konferencija u projektu „Jedan dan bez mobitela“ - 11. lipnja 2018.
   U ponedjeljak, 11. lipnja 2018. održana druga videokonferencija u projektu „Jedan dan bez mobitela“. Radi tehničkih i organizacijskih poteškoća, na videokonferenciji nisu mogle sudjelovati sve škole suradnice, već samo učenici i mentori iz Škole za medicinske sestre Mlinarska i Škole za medicinske sestre Vrapče.
 Pročitaj više...
Prva razmjena i video-konferencija u projektu „Medicina kroz književnost“ - 6. lipnja 2018.
     U okviru projekta „Medicina kroz književnost“, 5. i 6. lipnja 2018. realizirana je dvodnevna, ujedno i prva razmjena učenika. U posjet Školi za medicinske sestre Mlinarska, Zagreb došli su učenici Medicinske škole Ante Kuzmanića - Zadar, a videokonferencijski su im se pridružili učenici Medicinske škole „Draginja Nikšić“ iz Sremske Mitrovice.
 Pročitaj više...
Prva video-konferencijska razmjena u projektu „Otkucaji našeg srca“ - 5. lipnja 2018.
   U utorak, 5. lipnja 2018. godine održana je prva video konferencija putem Skype za tvrtke, između Zdravstvene škole u Splitu i Medicinske škole u Rijeci.
   Tema video konferencije bila je rad na zajedničkom projektu „Otkucaji našeg srca“.

 Pročitaj više...
Prva razmjena učenika Zadra i Maribora - 1. lipnja 2018.

   Od 28. svibnja do 1. lipnja 2018. učenici Medicinske škole Ante Kuzmanića - Zadar sudjelovali su u Mariboru na razmjeni i suradnji sa učenicima Srednje zdravstvene in kozmetičke šole Maribor na realizaciji projekata „Rijetke bolesti II“ i „Život s Cronhovom bolesti“.

 Pročitaj više...
Izvješće sa sastanak koordinatora i radionica WordPressa - 18. svibnja 2018.

   U petak, 18. svibnja 2018., s početkom u 10:00 sati, u Medicinskoj školi Ante Kuzmanića - Zadar, održan je  sastanak školskih koordinatora i radionica WordPess-a koju je vodio Tomislav Negulić iz CARNET-a.
   Donosimo zapisnik sastanka!

 Pročitaj više...
Prva razmjena učenika Koprivnice i Zagreba - 9. svibnja 2018.

    U srijedu, 9. svibnja 2018. škole sudionice u projektu „Što mozak zna o plesu?“ (Škola suvremenog plesa Ane Maletić Zagreb, Srednja škola Koprivnica, Škola za medicinske sestre Mlinarska, Zagreb i Škola za medicinske sestre Vrapče, Zagreb) okupile su se na svojoj prvoj razmjeni.

 Pročitaj više...
Prvi video-konferencijski sastanak učenika u zajedničkom projektu - 4. svibnja 2018.
   Prva razmjena učenika na projektu „Inovativne terapije u tretmanu karcionoma“ održana je 4. svibnja 2018. putem video-konferencije, a u razmjeni su sudjelovale Škola za medicinske sestre Vrapče, Škola za medicinske sestre Mlinarska i Farmaceutsko- fizioterapeutska škola Beograd, dok je partnerska Zdravstvena škola Split, zbog tehničkih problema, sudjelovala tek putem telefona.
 Pročitaj više...
Prva razmjena ovogodišnjih projekata započela u Zagrebu - 3. svibnja 2018.
   U četvrtak, 3. svibnja 2018. u Školi za medicinske sestre Mlinarska realizirana je prva razmjena učenika u projektu „Jedan dan bez mobitela“ u kojoj su sudjelovali učenici iz Srednje škole Dugo selo i Škole za medicinske sestre Vrapče, a tijekom razmjene održana je i uspješna videokonferencija sa učenicima iz Medicinske škole Šibenik.
 Pročitaj više...
Novi rok prijave projekata - 27. travnja 2018. - 9. travnja 2018.
   Zbog tehničkih razloga prijavljivanje novih učeničkih projekata produljuje se do 27. travnja 2018. Do tog datuma će projekti u najavi, odnosno škole koje još nemaju suradnike, moći pronaći partnere na svojim projektima.
   Molimo sve koordinatore da još jednom pregledaju svoje prijave na stranicama Najave projekata te da prema uputama izvrše korekcije, a ujedno pozivamo zainteresirane škole za suradnju da se jave nositeljima projekata.
   Koordinatori škola nositelja projekata u najavi
trebaju do 27. travnja 2018. ponovo poslati dopunjene prijave ukoliko im se jave suradnici. Ukoliko se nitko ne javi za suradnju projekti će ostati u najavi za iduću godinu.
 
Postupci prijava, tijeka pripreme i završetka izrade zajedničkih učeničkih projekata - 23. veljače 2018.
Na sastanku članova Organizacijskog odbora i koordinatora škola (Terme Tuhelj, 10. veljače 2018.) doneseni su zaključci postupaka prijave, tijeka pripreme i završetka izrade novih učeničkih projekata za sljedeću godinu, a time i pripremama za 12. Smotru „Dani E-medica 2019.“
 

 Pročitaj više...
NAJAVE PROJEKATA ZA 2108./2019. - 12. veljače 2018.
   Donosimo NAJAVE PROJEKATA koji su prijavljeni na 11. Smotri „Dani E-medica 2018.", a koji će biti realizirani tijekom školske godine 2018./2019.
   Ukoliko ste zaintersirani za sudjelovanje u nekom pozivamo vas da se javite svom školskom koordinatoru koji će vas i vašu školu prijaviti kao partnera školi nositelju projekta.
   Ukoliko i vi želite prijaviti vaš projkt javite se vašem školskom koordinatoru koji će vaš projekt prijaviti Nacionalnom koordinatoru za objavu na našim mrežnim stranicama i pronalaženju partnera!

   Napominjemo da su ovo samo najave projekata!

  Pročitaj više...
Za uspomenu!!!!!!! - 9. veljače 2018.

 
Pod pokroviteljstvo predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar - Kitarović - 8. veljače 2018.

    11. Smotra „Dani  E-medica 2018." održava se i ove godine pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.


 Pročitaj više...

  
Na mrežama 2018.  Na mrežama 2018. Minimiziraj

  
NOVOSTI  NOVOSTI Minimiziraj

 

  
 Vaši pozdravi Minimiziraj
 

 

 

 

 

  


  
 O rubrici vijesti Minimiziraj

   Sadržaji vijesti izražavaju obavijesti i informacije njihovih autora, odnosno koordinatora (i voditelja) koji imaju ovlasti objavljivanja vijesti, a ne urednika portala ili voditelja projekta (osim kada se radi o njihovim vlastitim porukama). S toga svaki koordinator preuzima s autorom članka punu odgovornost za sadržaj i mogući učinak sadržaja, a urednik preuzima odgovornost za uklanjanje svih neprimjerenih i štetnih sadržaja u razumnom roku.

 E-medica@medskolazd.hr


  
 Zahvaljujemo na potpori projektu „E-medica": Minimiziraj

  
© 2019 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2019 by DotNetNuke Corporation