en-UShr-HR
Traži
11. srpnja 2020. ..:: Projekti » Projekti u tijeku » Eksperimenti u II. sv. ratu ::..   Prijava
Projekt Srednje škole Čakovec:  „Eksperimenti na ljudima u Drugom svjetskom ratu"  Projekt Srednje škole Čakovec: „Eksperimenti na ljudima u Drugom svjetskom ratu" Minimiziraj

 
Eksperimenti na ljudima u Drugom svjetskom ratu
 
Projekt Srednje škole Čakovec
 

    ŠKOLE SURADNICE:  1. Srednja škola Čakovec
2. Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar
3. Zdravstvena škola Split
4. Srednja škola Pregrada
 
Datum prijave:  30. svibnja 2019.
 
VODITELJI PROJEKTA:  1. Maja Ivanuša (maja.posedi1@gmail.com), Srednja škola Čakovec
2. Jelena Kevrić
(jkevric@gmail.com),
Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar
3. Petra Karaga
(petrakaraga@gmail.com),
Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar
4. Marijana Geets Kesić
(marijana.geets-kesic@skole.hr),
Zdravstvena škola Split
5. Martina Pavleković
(martinap0107.mp@gmail.com),
Srednja škola Pregrada
 
Koordinatori 1. Nikolina Zaplatić Degač (nzaplatic@hotmail.com), Srednja škola Čakovec
2. Luka Plazina
(luka.plazina@skole.hr),Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar
3. Sanja Perić
(sanja.peric3@skole.hr),
Zdravstvena škola Split
4. Ivana Jedvaj
(jedvaj.ivana@gmail.com),
Srednja škola Pregrada
 
Nositelj  Srednja škola Čakovec
 
UČENICI
 
1. Abel Korunek, Srednja škola Čakovec
2. Manuel Korent
, Srednja škola Čakovec
3. Lana Stipić
, Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar
4. Paula Kašelić
, Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar
5. Zoe Burazin
, Zdravstvena škola Split
6. Danijel Fruk
, Srednja škola Pregrada
7. Petra Klasić
, Srednja škola Pregrada
 
Ciljna skupina
 
Učenici zdravstvenih i partnerskih škola sudionica
 
Ciljevi projekta: 
 

Istražiti sve vrste eksperimenata koji su se provodili tijekom Drugog svjetskog rata, steći vještine razvijanja dobrih odnosa sa vršnjacima, razviti sposobnost javnog nastupanja i govorenja pred drugima.
 

Zadaci: 
 
- Prikazati kriterije po kojima su se odabirali ljudi na kojima su vršeni eksperimenti u Drugom svjetskom ratu
- Nabrojati osobe koje su bile glavni inicijatori i provoditelji eksperimenata
- Prikazati eksperimente i njihove načine provođenja
- Prikazati informacije o posljedicama provedenih eksperimenata
- Prikazati utjecaj rezultata eksperimenata na današnju medicinu
 
Suradnici  
 
Mjesto provedbe Čakovec
 
Vrijeme trajanja (faze) Lipanj 2019. – ožujak 2020..
 
Očekivani rezultati Edukacija i prosljeđivanje informacija o eksperimentima provedenim na ljudima tijekom Drugog svjetskog rata i o njihovom utjecaju na današnju medicinu.
 
Čimbenici rizika:

Financijska sredstva.


    
Sinopsis projekta „Eksperimenti na ljudima u Drugom svjetskom ratu"  Sinopsis projekta „Eksperimenti na ljudima u Drugom svjetskom ratu" Minimiziraj

FAZE PROJEKTA
   U prvoj fazi izrade projekta „Eksperimenti na ljudima u Drugom svjetskom ratu“ dogovorili bi susret škole voditelja i škole sudionice na kojemu bi se iznijele ideje o izradi projekta. Ravnomjerno bi se podijelili zadaci i odredio termin do kojeg bi škole sudionice napravile i poslale svoje radove školi voditelju. Radovi uključuju članke, zanimljivosti i informacije o eksperimentima.

   U drugoj fazi projekta spojili bi prikupljene informacije o provedenim eksperimentima. Proučili bi mjesto provođenja eksperimenata, kriterije za odabir kandidata, načine provođenja te posljedice provedenih eksperimenata. Istražili bi i glavne počinitelje eksperimenata te na temelju dostupnih informacija prikazali njihove motive za provođenje eksperimenata na ljudima.

   U posljednjoj fazi dovršili bi zanimljivu prezentaciju koja će obuhvaćati sve naše ciljeve te bi snimili nekoliko zanimljivih video prikaza koji bi nam pomogli kod prezentiranja na smotri.


    
Druga razmjena u projektu „Eksperimenti na ljudima u Drugom svjetskom ratu” (10. siječnja 2020.)  Druga razmjena u projektu „Eksperimenti na ljudima u Drugom svjetskom ratu” (10. siječnja 2020.) Minimiziraj

 
Druga razmjena učenika u projektu „Eksperimenti na ljudima u Drugom svjetskom ratu”
(10. siječnja 2020.)   U petak 10. siječnja 2020. godine učenici realizirana je druga razmjena učenika i videokonferencija u sklopu projekta „Eksperimenti na ljudima u Drugom svjetskom ratu“. U razmjeni su sudjelovale učenice Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar Lana Stipić i Paula Kašelić sa svojim profesoricama Jelenom Kevrić i Petrom Karagom, učenica Zdravstvene škole Split Zoe Burazin sa svojom profesoricom Marijanom Geetz Kesić, učenica Srednje škole Pregrada, Petra Klasić sa svojim profesorom Mariom Sambolecom te domaćini iz Srednje škole Čakovec, Manuel Korent i Abel Korunek sa svojim mentoricama Majom Ivanuša i Dunjom Gašparić.
 
  Na ovoj razmjeni razmijenili ugostili smo učenike Danijela Fruka i Petru Klasić sa njihovim mentorom Mariom Sambolecom iz Srednje škole Pregrada u Srednjoj školi Čakovec i preko videopoziva povezali se sa ostalim školama. Upoznali smo se sa gostima i družili se sa njima uz hranu i piće te smo nakon kraćeg druženja odlučili započeti s radom na projektu „Eksperimenti na ljudima u Drugom svjetskom ratu“.
   Prilikom zajedničkog istraživanja saznali smo neke interesantne i neobične čak i pomalo zastrašujuće informacije o provedenim eksperimentima poput oplođivanja žena životinjskom spermom. Jedan od eksperimenata koji nas je posebice šokirao bio je ruski eksperiment nad petoricom zatvorenika kojima se davao poseban plin pomoću kojeg nisu mogli spavati te ih se pokušalo ostaviti budnima 15 dana. Eksperiment je na kraju završio kobno za sve zatvorenike. Kada smo sve informacije o eksperimentima spojili u okvirnu prezentaciju još smo se malo družili sa gostima i nasmijali uz poneku anegdotu tijekom večere. Razmijenili smo podatke koje smo sakupili i spojili u jednu prezentaciju zajedno sa anketom koju smo proveli među našim vršnjacima.
   Na kraju je dogovoreno da će učenici Srednje škole Čakovec prezentaciju dovršiti do kraja.


    
Prva razmjena u projektu „Eksperimenti na ljudima u Drugom svjetskom ratu“ (25. rujna 2019.)  Prva razmjena u projektu „Eksperimenti na ljudima u Drugom svjetskom ratu“ (25. rujna 2019.) Minimiziraj

Prva razmjena (video-konferencija)
u projektu „Eksperimenti na ljudima u Drugom svjetskom ratu“
(25. rujna 2019.)


 
 
 
   U srijedu 25. rujna 2019. godine realizirana je prva razmjena učenika i videokonferencija u okviru projekta „Eksperimenti na ljudima u Drugom svjetskom ratu“. U razmjeni su sudjelovale učenice Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar Lana Stipić i Paula Kašelić sa svojim profesoricama Jelenom Kevrić i Petrom Karagom, učenica Zdravstvene škole Split Zoe Burazin sa svojom profesoricom Marijanom Geetz Kesić, učenica Srednje škole Pregrada, Petra Klasić sa svojim profesorom Mariom Sambolecom te domaćini iz Srednje škole Čakovec, Manuel Korent i Abel Korunek sa svojim mentoricama Majom Ivanuša i Dunjom Gašparić.

    Na ovoj videokonferenciji dogovorili smo detalje daljnje suradnje i načine realizacije faza projekta. Svaka od škola dobila je zadatak da istraži eksperimente provedene u 2. svjetskom ratu. Zdravstvena škola Split će istražiti eksperimente provedene u SAD-u, Srednja škola Pregrada eksperimente provedene u Japanu, učenici iz Zadra eksperimente iz Rusije, a Srednja škola Čakovec one provedene u Njemačkoj. Učenici Srednje škole Čakovec osmisliti će nekoliko pitanja za provedbu ankete, a učenici iz Zadra će napraviti anketu u Google obrascu.

   Svi zadaci trebaju se provesti do prosinca kada očekujemo novu razmjenu.


    
 Zahvaljujemo na potpori projektu „E-medica": Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation