en-UShr-HR
Traži
4. srpnja 2020. ..:: Projekti » Projekti u tijeku » Pokreni se – promijeni se ::..   Prijava
Projekt Srednje škole Čakovec:  „Pokreni se – promijeni se"  Projekt Srednje škole Čakovec: „Pokreni se – promijeni se" Minimiziraj

 
Pokreni se – promijeni se
 
Projekt Srednje škole Čakovec
 

    ŠKOLE SURADNICE:  1. Srednja škola Čakovec
2. Srednja škola u Maruševcu s pravom javnosti
3. Zdravstvena i kemijska škola Novo mesto
 
Datum prijave:  30. svibnja 2019.
 
VODITELJI PROJEKTA:  1. Nikolina Zaplatić Degač (nzaplatic@hotmail.com), Srednja škola Čakovec
2. Darjan Tomašić
(t.darjan@gmail.com),
Srednja škola u Maruševcu s pravom javnosti
3. Slađana Sladojević
(slađana.sladojevic@sc-nm.si),
Zdravstvena i kemijska škola Novo mesto
4. Natalia Zver Zupančič
(natalia.zver.zupancic@sc-nm.si),
Zdravstvena i kemijska škola Novo mesto
 
Koordinatori 1. Nikolina Zaplatić Degač (nzaplatic@hotmail.com), Srednja škola Čakovec
2. Kornelija Kristina Planinšić
(tinapetak2310@gmail.com),
Srednja škola u Maruševcu s pravom javnosti
3. Mojca Simončič
(mojsimoncic@gmail.com),
Zdravstvena i kemijska škola Novo mesto
 
Nositelj  Srednja škola Čakovec
 
UČENICI
 
1. Alen Hajdarović, Srednja škola Čakovec
2. David Baranašić
, srednja škola Čakovec
3.Veronika Kontrec
, Srednja škola Čakovec
4. Sara Jambrović
, Srednja škola Čakovec
5. Ivana Furjan
, Srednja škola u Maruševcu s pravom javnosti
6. Anja Hajsok
, Srednja škola u Maruševcu s pravom javnosti
 
Ciljna skupina
 
Učenici zdravstvenih i partnerskih škola sudionica
 
Ciljevi projekta: 
 

Prikazati utjecaj manjka tjelesne aktivnosti i nezdrave prehrane na osobne, profesionalne i socijalne čimbenike, steći vještine razvijanja dobrih odnosa sa vršnjacima, razviti sposobnost javnog nastupanja i govorenja pred drugima.
 

Zadaci: 
 
- Prikazati važnost kretanja i zdrave prehrane na zdravlje čovjeka
- Definirati pozitivne učinke kretanja i zdrave prehrane
- Definirati negativne učinke nekretanja i nezdrave prehrane
- Prikazati utjecaj prirodni fizikalnih čimbenika na zdravlje čovjeka
- Prikazati kako navedeno djeluje na sve aspekte čovjekova života ( socijalno, osobno i profesionalno)
 
Suradnici  
 
Mjesto provedbe Čakovec
 
Vrijeme trajanja (faze) Lipanj 2019. – ožujak 2020..
 
Očekivani rezultati Učenici će moći prepoznati važnost kretanja i zdrave prehrane na život pojedinca.
 
Čimbenici rizika:

Financijska sredstva.


    
Sinopsis projekta „Pokreni se – promijeni se"  Sinopsis projekta „Pokreni se – promijeni se" Minimiziraj

FAZE PROJEKTA
   Prva faza projekta „Pokreni se – promijeni se“ sastojat će se od upoznavanja suradničkih škola i podjele zadataka.

   U sljedećoj fazi sastat će se suradničke škole u Srednjoj školi Čakovec. Suradničke škole upoznat ćemo sa radom naše škole i sa ostalim bitnim segmentima. Nakon upoznavanja razmijeniti ćemo prikupljene podatke o utjecaju kretanja i zdrave prehrane na život pojedinca. Posjetiti ćemo resort Sveti Martin na Muri kako bi što bolje prikazali i doživjeli utjecaj prirodnih čimbenika na zdravlje čovjeka. Dogovoriti ćemo se o načinu daljnje izrade i prezentacije projekta te saslušati prijedloge učenika suradničkih škola.

   U završnoj fazi prikupit ćemo potrebne informacije te ih sažeti u zajedničku prezentaciju. Osobna iskustva i dojmove podijelit ćemo s ostalim učenicima na „Danima E-medice“.

Teme kojima ćemo se baviti na projektu:
   - Što je zdrava prehrana i kako utječe na zdravlje čovjeka?
   - Koliko se čovjek treba kretati?
   - Koji su negativni učinci ne kretanja i nezdrave prehrane?
   - Kako nedostatak kretanja i nezdrava prehrana utječu na socijalni, osobni i profesionalni život pojedinca?
   - Koje prirodne čimbenike možemo iskoristiti u svrhu unaprjeđenja zdravlja?


    
Treća razmjena u projektu „Pokreni se – promijeni se“ (31. siječnja 2020.)  Treća razmjena u projektu „Pokreni se – promijeni se“ (31. siječnja 2020.) Minimiziraj

 
Treća razmjena u projektu „Pokreni se – promijeni se“
(31. siječnja 2020.)   Koliki je dnevni unos energije potreban za funkcioniranje? Koje namirnice su bogate nutrijentima? Zašto je važno da imamo 5 obroka dnevno? Koliko energije se troši prilikom obavljanja kućanskih poslova? Na ta, i mnoga druga pitanja, odgovore su dali učenici Srednje škole u Maruševcu (Ivana Furjan, Anja Hajsok), Zdravstvene i kemijske škole Novo mesto (Tjaša Udovč, Nina Jovanovic) i učenici Srednje škole Čakovec (Alen Hajdarović, Veronika Kontrec, Sara Jambrošić i David Baranašić).
   Mjesto realizacije naše treće razmjene bila je Zdravstvena i kemijska škola Novo mesto, a datum: petak, 31. siječnja 2020. Razmjeni su također prisustvovali mentori i koordinatori škola: Mojca Simončič, Slađana Sladojević, Darjan Tomašić i Nikolina Zaplatić Degač
.
 
  Tijekom boravka u Novom mestu završili smo našu prezentaciju. Zajednički smo ju analizirali i dogovorili se kako će izgledati te ju okvirno izradili. Isprobali smo osmišljeni glumački isječak, pogledali video koji smo izmontirali od naše posljednje razmjene te se bavili organizacijom radionice koju namjeravamo prijaviti za izvedbu na 13. smotri „Dani E-medica 2020.“

   Druženje smo zaključili ručkom i ugodnom šetnjom po kompleksu Školskog centra Novo mesto.


    
Druga razmjena učenika u okviru projekta „Pokreni se – promijeni se“  Druga razmjena učenika u okviru projekta „Pokreni se – promijeni se“ Minimiziraj

 
Druga razmjena u projektu „Pokreni se – promijeni se“
(24. listopada 2019.)  U srijedu, 24. listopada 2019. održana je druga razmjena u okviru projekta „Pokreni se – promijeni se“. Razmjena se održala u Spa resortu Sveti Martin i u Srednjoj školi Čakovec.
   Na razmjeni su sudjelovali sudionici iz svih triju škola: Zdravstvene i kemijske škole Novo mesto iz Slovenije, Srednje škole u Maruševcu s pravom javnosti i Srednje škole Čakovec. Iz Zdravstvene i kemijske škole Novo mesto sudjelovale su učenice Tjaša Udovč i Nina Jovanovic te voditeljica Slađana Sladojević i koordinatorica Mojca Simončič, iz Srednje škole učenice Maruševec Ivana Furjan i Anja Hajsok uz voditelja Darjana Tomašića, a iz Srednje škole Čakovec učenice Sara Jambrović, Veronika Kontrec, David Baranašić i Alen Hajdarović uz voditeljicu i koordinatoricu Nikolinu Zaplatić Degač.


   U ranim jutarnjim satima svi sudionici i voditelji našli smo se u hotelu Sveti Martin gdje smo unaprijed imali dogovoreno snimanje video sadržaja koji će se implementirati u prezentaciju projekta na 13. Smotri „Dani E-medica“. Snimili smo kadrove kako prirodni čimbenici pozitivno utječu na tjelesne i psihosomatske promjene u tijelu i doprinose zdravlju pojedinca te utjecaj tjelesne aktivnosti na zdravlje čovjeka.
   Nakon snimanja uz stručno vodstvo direktorice za ljudske resurse i poljoprivredu obišli smo cijeli resort. Saznali smo kako hotel ima svoj vlastiti vrt iz kojeg ubire namirnice, da surađuju sa obiteljskim gospodarstvima iz cijelog Međimurja te da teže uz zdrave užitke ponuditi i zdravu hranu.
   Nakon snimanja i obilaska resorta uputili smo se u Srednju školu Čakovec gdje smo saslušali i evaluirali prezentacije o zdravoj prehrani i važnosti svakodnevne aktivnosti te u sve to implementirali dramske prikaze. Dogovorili smo se da će se krajnja prezentacija projekta odvijati kroz nekoliko razina: dramski isječak, PPT prezentacija i video isječak. Dogovoren je i okvirni termin naše slijedeće razmjene koja će biti realizirana u siječnju 2020.
    
Prva razmjena u projektu „Pokreni se – promijeni se“ (27. rujna 2019.)  Prva razmjena u projektu „Pokreni se – promijeni se“ (27. rujna 2019.) Minimiziraj

Prva video-konferencija u projektu „Pokreni se – promijeni se“
(27. rujna 2019.

 
 
 
   U petak, 27. rujna 2019., u 11 sati, održali smo prvu razmjena učenika pomoću
Skypea, a u okviru projekta „Pokreni se – promijeni se“. Sudjelovali su učenici Srednje škole Čakovec, učenice Srednje škole Maruševec i učenice zdravstvene i kemijske škole Novo mesto. Uz učenike u razmjeni sudjelovali su voditelji škola suradnica i koordinatori škola sudionica.
   Srednja škola Čakovec je nositelj projekta stoga su učenici uz pomoć voditeljice projekta, nastavnice Nikoline Zaplatić Degač iznijeli plan rada na projektu.

   Škole sudionice su dale svoje prijedloge i dogovorili smo podjelu zadataka. Dogovoreno je da će projekt sadržavati više oblika prikaza kao što su skeč, PPT prezentacije i video. Učenici su osnovali online grupu u kojoj će razmjenjivati prikupljene podatke.

    Zbog više oblika prikaza i kompleksnosti dogovorili smo datum naše slijedeće razmjene. Slijedeću razmjenu učenici su predvidjeli sredinom mjeseca listopada.


    
Razmjene u projektu   „Pokreni se – promijeni se"  Razmjene u projektu „Pokreni se – promijeni se" Minimiziraj

 
1. razmjena


    
 Zahvaljujemo na potpori projektu „E-medica": Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation