en-UShr-HR
Traži
18. siječnja 2019. ..:: Projekti » Projekti u tijeku » Z.D.R.A.V.I. ::..   Prijava
Projekt Zdravstvenog učilišta Zagreb:  „Z.D.R.A.V.I."  Projekt Zdravstvenog učilišta Zagreb: „Z.D.R.A.V.I." Minimiziraj

 
Z.D.R.A.V.I.
 
Projekt Zdravstvenog učilišta Zagreb
 

    ŠKOLE SURADNICE:  1. Zdravstveno učilište Zagreb
2. Hotelijersko-turistička škola Zagreb
3. Srednja zubotehnička škola Sarajevo
 
Datum prijave: 
 
VODITELJI PROJEKTA:  1. Tatjana Stibilj Batinić (tatjana.stibilj-batinic@zg.t-com.hr), Zdravstveno učilište Zagreb
2. Gordana Bjelić
,
Hotelijersko-turistička škola Zagreb
3. Melisa Livnjak Krđalić
,
Srednja zubotehnička škola Sarajevo
 
Koordinatori 1. Zlatka Kozjak Mikić (zlatica.kozjak-mikic@skole.hr), Zdravstveno učilište Zagreb
2. Gordana Bijelić
,
Hotelijersko-turistička škola Zagreb
3. Ezrema Boškailo
, Srednja zubotehnička škola Sarajevo
 
Nositelj Zdravstveno učilište Zagreb
 
UČENICI
 
1. Lovro Draženović, Zdravstveno učilište Zagreb
2. Dorijan Horvatić
, Zdravstveno učilište Zagreb
3. Vanesa Lukačin
, Hotelijersko-turistička škola Zagreb
4. Delalić Eldar
, Srednja zubotehnička škola Sarajevo
5. Osmanović Dalila, Srednja zubotehnička škola Sarajevo
 
Ciljna skupina
 
Adolescenti, mladi, odrasli. 
Ciljevi projekta: 
 

Svrha tjelesnoga i zdravstvenoga područja jest usvajanje znanja, stjecanje navika te razvijanje pozitivnog stava prema tjelesnoj aktivnosti i zdravomu načinu življenja kako bi se omogućilo dosizanje najboljih tjelesnih i duševnih potencijala pojedinca. Cilj je razviti zdravstvenu pismenost koja podrazumijeva osobne, kognitivne i socijalne vještine adolescenata da putem suradnje na projektu kreiraju pristup, razumiju i koriste (medicinske) informacije za promicanje i održavanje dobroga zdravlja.
 

Zadaci: 
 
Temelj je promicanje suradnje kroz izradu zajedničkog projekta između zdravstvenih, strukovnih škola i gimnazija u međunarodnom okruženju te korištenje informacijsko-komunikacijskih tehnologija u međusobnoj komunikaciji i obradi projektne teme. Zajednički projekt će rezultirati jedinstvenom prezentacijom projekta, senzibilizirati učenike o vrijednosti zdravlja, osnažiti zdravstvenu pismenost. Ishod za sve posjetitelje stranice E-medice je vidljivost rada, korisnost za nastavne potrebe te e-učenje.
 
Suradnici   
 
Mjesto provedbe Zagreb, Sarajevo i Tuheljske toplice. 
 
Vrijeme trajanja (faze) Školska godina 2018./2019. do realizacije u veljači 2019.
 
Očekivani rezultati Tijekom projekta i na završnom izlaganju ppt prezentacija s izlaganjem od strane učenika, potvrde o sudjelovanju i izlaganju.
 
Čimbenici rizika:

Nedostatak financija i entuzijazma.


    
Sinopsis projekta   „Z.D.R.A.V.I."  Sinopsis projekta „Z.D.R.A.V.I." Minimiziraj

Projekt Z.D.R.A.V.I. zamišljen je na osnovi promišljanja ideje koncepta “što čini zdravlje kroz život i kako ga kroz učeničke zamisli približiti mladima” što je cilj projekta kroz znanstveno-teoretsko usvajanje znanja te razvijanje pozitivnog stava prema tjelesnoj aktivnosti i zdravomu načinu življenja kako bi se omogućilo dosizanje najboljih tjelesnih i duševnih potencijala pojedinca.
    Specifični zadatci biti će nadopunjavani kroz etape projekta i vezani uz konačan broj sudionika na projektu, prema afinitetima učenika i škola sudionica kroz “brainstorming” putem ICT. Takav poticajni način za iznošenje stavova potaknuti će razvoj osobnog mišljenja, biti će sadržajno stručan s ciljem razvijanja zdravstvene pismenosti koja podrazumijeva osobne, kognitivne i socijalne vještine adolescenata da putem suradnje na projektu kreiraju pristup, razumiju i koriste (medicinske) informacije za promicanje i održavanje dobroga zdravlja.

Plan aktivnosti po etapama
1. Etapa: kontakti sa školama, suradnicima, javljanje učenika, do 1.4.2018./
2. Etapa: uspostavljanje dokumentacije, postavljanje osnova za rad projektnog tima, koordiniranje rada između više škola koje su spremne za realizaciju projekta do 26.4.2018./
3. Etapa: analiza učinjenog, evaluacija etapa rada i prema tome planiranje nadogradnje projekta do 1.11.2018./
4. Etapa planiranje budućeg razvoja projekta, razmjena učenika na projektu, izvješća o razmjenama s opisom aktivnosti, evaluacija rada, povezivanje segmenata projekta i osamostaljivanje cijelog projekta, izrada prezentacije, izrade on line sadržaja, pogodnih za e-learning do 20.1.2018.)

   Temelj je promicanje suradnje kroz izradu zajedničkog projekta između zdravstvenih, strukovnih škola i gimnazija u međunarodnom okruženju te korištenje informacijsko-komunikacijskih tehnologija u međusobnoj komunikaciji i obradi projektne teme. Zajednički projekt će rezultirati jedinstvenom prezentacijom projekta, senzibilizirati učenike o vrijednosti zdravlja, osnažiti zdravstvenu pismenost. Ishod za sve posjetitelje stranice E-medice je vidljivost rada i korisnost za nastavne potrebe te e-learning.


    
Razmjene u projektu    „Z.D.R.A.V.I."  Razmjene u projektu „Z.D.R.A.V.I." Minimiziraj

 
1. razmjena


    
 Zahvaljujemo na potpori projektu „E-medica": Minimiziraj

  
© 2019 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2019 by DotNetNuke Corporation