en-UShr-HR
Traži
7. lipnja 2020. ..:: Projekti » Završeni projekti » Realizirano 2012./2013. » Štitnjača ::..   Prijava
Video (CARNet)  Video (CARNet) Minimiziraj

  
Video izlaganje  Video izlaganje Minimiziraj


Preuzimanje
video zapisa sa
7. Smotre "Dani E-medica 2013"
9. studenoga 2013.
u Termama Tuhelj

(wmv - 610 MB)


  
Prezentacija:  Prezentacija: Minimiziraj


(19 MB)


  
Štitnjača  Štitnjača Minimiziraj

 
Štitnjača
 
Projekt Škole za medicinske sestre Vrapče
 

    ŠKOLE SURADNICE:  1. Škola za medicinske sestre Vrapče, Zagreb
2. Škola za medicinske sestre Mlinarska, Zagreb
3. Škola suvremenog plesa A. Maletić, Zagreb
 
Datum prijave:  11. studenoga 2012.
 
VODITELJI PROJEKTA:  1. Biserka Šteko (bibasteko@gmail.com), Škola za medicinske sestre Vrapče
2. Marija El Aklouk (marija.elaklouk@yahoo.com), Škola za medicinske sestre Mlinarska
3. Biserka Šavora
(biserka.savora1@zg.t-com.hr), Škola suvremenog plesa A. Maletić
 
Koordinatori 1. Zlatica Šimunović (zlatica.simunovic@skole.hr), Škola za medicinske sestre Vrapče
2. Natalija Šnidarić
(natalija.snidaric@inet.hr), Škola za medicinske sestre Mlinarska
3. Biserka Šavora
(biserka.savora1@zg.t-com.hr), Škola suvremenog plesa A. Maletić
 
Nositelj
 
Škola za medicinske sestre Vrapče, Zagreb
UČENICI
 
1. Tea Mitić, Škola za medicinske sestre Vrapče
2. Petra Čižmešija, Škola za medicinske sestre Vrapče
3. Matilda Gregović, Škola za medicinske sestre Mlinrska
4. Domagoj Purgar, Škola za medicinske sestre Mlinrska
5. Christian Nujster, Škola suvremenog plesa A. Maletić
6. Eva Kocić, Škola suvremenog plesa A. Maletić
 
Ciljna skupina
 
Učenici III i IV razreda
Ciljevi projekta: 
 
Globalni cilj projekta – funkcija štitnjače u organizmu i život sa ili bez štitnjače
Educirati ciljnu skupinu o ulozi i funkciji štitnjače u organizmu i životu sa ili bez štitnjače. Osvjestiti mogućnost prevencije, ranog prepoznavanja problema sa štitnjačom, poznavanja lepeze bolesti štitnjače i mogućnosti liječenja. Prezentacija edukacijskih kartica ( o prepoznavanju bolesti, simptomima, prevenciji bolesti štitnjače i mogućnosti liječenja).
 
Način realizacije: 
 
Objasniti funkciju štitnjače (što je štitnjača, kakva je to žlijezda, što luči, na što djeluje). Navesti i objasniti bolesti štitnjače, mogućnosti liječenja i terapije svih oblika bolesti. Navesti simptome bolesti i indikacije za operativni zahvat. Objasniti kada se vrši operativni zahvat, koje su mogućnosti i posljedice.
Navesti i objasniti poslijeoperacijski postupak i oporavak bolesnika. Poučavanje – edukacija bolesnika.
 
Suradnici
 
Poliklinika Leptir – bračni par Škaro
Klinička bolnica Sveti Duh – ORL klinika

 
Mjesto provedbe
 
Poliklinika Leptir i Klinička bolnica Sveti Duh – ORL klinika
Škola za medicinske sestre Vrapče
Škola za medicinske sestre Mlinarska
Škola suvremenog plesa Ane Maletić
 
Vrijeme trajanja: 
     (faze)         
 
XI mj. 2012.g. – prijava projekta
XII mj. 2012.g. – traženje suradnika
I mj.2013.g. – podijela zadataka unutar projekta, videokonferencijski susreti
učenika i nastavnika
II mj.2013.g. – u okviru zdravstvene njege kirurškog bolesnika biti će uključeno u tijek liječenja i prepoznavanja bolesti
 
Očekivani rezultati
 

 
Čimbenici rizika  

    
Škla za medicinske sestre i Škola suvremenog plesa u Mlinarskoj (03. listopada 2013.)  Škla za medicinske sestre i Škola suvremenog plesa u Mlinarskoj (03. listopada 2013.) Minimiziraj

 

Škola suvremenog plesa i  Vrapče u Školi za medicinske sestre Mlinarska

(Zagreb, 03. listopada 2013.)
 
 

 

   U četvrtak, 3. listopada 2013. godine, Škola za medicinske sestre Mlinarska ugostila je Školu suvremenog plesa Ane Maletić  i  Školu za medicinske sestre Vrapče na još jednoj u nizu razmjena učenika.

   Kako se približava 7. Smotra ''Dani E-medica'' tako i naš projekt Štitnjača dolazi u završnu fazu.
   U suradnji s koordinatorima, mentorima, učenici su detaljno analizirali svoje radove te dogovorili posljednje izmjene.  Planiramo krajem listopada još jedan susret kako bismo se što kvalitetnije pripremili za prezentaciju projekta Štitnjača na 7. Smotri "Dani E-medica 2013" u Termama Tuhelj.
 
   Domaćinstvo slijedećeg susreta ponudila je Škola suvremenog plesa Ane Maletić!

Natalija Šnidarić    


  
Posjet Poliklinici "Leptir" u Zagrebu (28. i 29. svibnja 2013.)  Posjet Poliklinici "Leptir" u Zagrebu (28. i 29. svibnja 2013.) Minimiziraj
 

Posjet Poliklinici "Leptir" u Zagrebu
 

   Poliklinika "Leptir" je 28. i 29. svibnja 2013. godine otvorila vrata za učenike i mentore/koordinatore koji sudjeluju na projektu "Štitnjača". Susret je počeo ugodnim dočekom u predavaoni te kratkim sažetkom onoga što trebamo znati o poliklinici. Nakon toga jedan dio je ušao u operacijsku salu, a drugi je gledao preko stakla operaciju (totalnu tireoidektomiju). Ugodno smo se iznenadili ugodnim ambijentom i jako ugodnim i simpatičnim zaposlenicima. Doktor Škaro je nakon operacije održao mini predavanje u kojem nam je rekao, moramo priznati, dosta stvari koje nismo znali. Osim informacija oko štitnjače dr. Škaro nam je rekao i nekoliko životnih mudrosti, na čemu mu puno zahvaljujemo.

   Drugi dan smo došli ponovno u polikliniku kako bi nas nekoliko koji smo operaciju gledali preko stakla pogledali malo bliže. Tada se radilo o loboktomiji. Operacija je trajala nešto kraće nego prva. Ovaj put smo imali priliku viditi nervus recurens (n. vagus).

   Ovim putem bi još jednom željeli zahvalili doktoru Škaro i njegovom timu na gostoprimstvu.

 Zlatica Šimunović       
Škola za medicinske sestre Vrapče


  
Razmjena Mlinarska - Vrapče (12. lipanj 2013.)  Razmjena Mlinarska - Vrapče (12. lipanj 2013.) Minimiziraj
 

Razmjene učenika Mlinarske i Vrapča u okviru tri zajednička projekta

   U srijedu, 12. lipnja 2013. učenici i mentori Škole za medicinske sestre Vrapče posjetili su našu školu u sklopu tri zajednička projekta E-medice: Primjena znakovnog jezika u struci, Uniforma medicinske sestre i Štitnjača. Učenicima koji su prvi puta posjetili našu školu pokazali smo suvremeno opremljene kabinete za strukovnu nastavu, a nakon razgleda podijelili su se u skupine po projektima i detaljnije radili na njima.
   Na projektu
Primjena znakovnog jezika u struci, čiji smo nositelji mi, učenici Mlinarske izvijestili su o svojoj razmjeni s Pomorskom školom Zadar, pokazali im radnu verziju prezentacije, dogovorili potrebne izmjene i nadopune te su detaljnije razgovarali o provedenoj anketi i dobivenim rezultatima. Dogovorili su da će do rujna snimiti video materijal i doraditi prezentaciju.
   U projektu
Uniforme medicinske sestre, čiji je nositelj Škola za medicinske sestre Vrapče, učenici su pregledali crteže uniformi koje su izradili učenici Primijenjene škole, pregledali su radnu verziju prezentacije na kojoj rade učenici Škole za medicinske sestre Vinogradska te su dogovorili korake u kontaktiranju svih medicinskih škola s ciljem provedbe ankete.
   Radeći na projektu
Štitnjača učenici su još jednom podijelili svoje dojmove s operacije štitnjače kojoj su prisustvovali u Poliklinici Leptir, radili su na sadržaju prezentacije koji su obradili učenici iz Mlinarske te su dogovorili da će tijekom provođenja zdravstvenih vježbi na klinikama detaljnije ispitati i doći do informacije vezano za endokrinološki sustav.
   U kratkom zajedničkom druženju nakon radnog dijela razmjene učenika naših dviju škola, dogovoreno je da će se do rujna realizirati navedeni zadaci, kada očekujemo još jednu razmjenu svih škola koje sudjeluju u ovim projektima.

   

 Natalija Šnidarić, pedagoginja škole
Škola za medicinske sestre Mlinarska


  
Medicinari Mlinarske u posjeti Školi suvremenog plesa (07. svibnja 2013.)  Medicinari Mlinarske u posjeti Školi suvremenog plesa (07. svibnja 2013.) Minimiziraj

   U utorak, 07. svibnja 2013. godine Škola suvremenog plesa Ane Maletić ugostila je učenike i mentore Škole za medicinske sestre Vrapče i Škole za medicinske sestre Mlinarska. Bila je to druga razmjena vezana uz rad na projektu "Štitnjača".
   Tijekom susreta pogledali smo jedan sat u plesnoj školi te su nam približili svoju školu i način rada.
   Nakon toga uslijedio je i radni dio. Dogovarali smo se oko izrade prezentacija te su prikazani svi materijali koje smo skupili od prošlog susreta.
   Sljedeći susret dogovoren je za 28. svibnja 2013. u Poliklinici Leptir gdje će nas dr. Škaro upoznati sa posebnim segmentom u operaciji štitnjače.

   

Izvjestila:    
Zlatica Šimunović


  
Razmjena Škola za medicinske sestre Mlinarska i Vrapče  Razmjena Škola za medicinske sestre Mlinarska i Vrapče Minimiziraj


   
Razmjena učenika kroz tri projekta

 

   Prva ovogodišnja razmjena učenika i mentora Škole za medicinske sestre Mlinarska u projektima "E-medica" realizirana je u utorak, 02. travnja 2013. posjetom Školi za medicinske sestre Vrapče.
   Ove godine naše dvije škole sudjeluju u tri zajednička projekta. Škola za medicinske sestre Mlinarska nositelj je projekta Primjena znakovnog jezika u struci, a u kojem sudjeluju i učenici Pomorske škole Zadar, dok je Škola za medicinske sestre Vrapče nositelj naša dva zajednička projekta: Uniforma medicinske sestre te Štitnjača.
   Razmjeni učenika pridružili su se i učenici Škole suvremenog plesa Ane Maletić Zagreb.
   Tijekom naše prve razmjene učenici i mentori na projektima upoznali su se te u timovima porazgovarali o temama, sadržaju i planiranim aktivnostima.
   Voditelji projekata podijelili su zadatke te su dogovoreni rokovi za njihovu realizaciju.

Mr.sc. Natalija Šnidarić       
Škola za medicinske sestre Mlinarska
 

 


  
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation