en-UShr-HR
Traži
4. lipnja 2020. ..:: Projekti » Završeni projekti » Realizirano 2012./2013. » Generacijski jaz ::..   Prijava
Video  (CARNet)  Video (CARNet) Minimiziraj

  
Video izlaganje  Video izlaganje Minimiziraj


Preuzimanje
video zapisa sa
7. Smotre "Dani E-medica 2013"
9. studenoga 2013.
u Termama Tuhelj

(wmv - 654 MB)


  
Prezentacija  Prezentacija Minimiziraj

(2,6 MB)

  
 Generacijski jaz – Profesor po mjeri učenika, učenik po mjeri profesora Minimiziraj

 

"Generacijski jaz – Profesor po mjeri učenika, učenik po mjeri profesora"

projekt Pomorske škole Zadar

 

    ŠKOLE SURADNICE:  1. Pomorska škola Zadar
2. Škola za medicinske škole Mlinarska
3. Medicinska i kemijska škola Šibenik
 
Datum prijave:  19. prosinca 2012.
 
Voditelj/i projekta:  1. Ivana Milutin (milutin30@gmail.com), Pomorska škola Zadar
2. Đurđica Stanešić
(dstanesic1@gmail.com), Škola za medicinske škole Mlinarska
3. Antonija Žaja
(antonijazaja@gmail.com), Medicinska i kemijska škola Šibenik
 
Koordinator/i 1. Marin Perinić (m.perinic85@gmail.com), Pomorska škola Zadar
2. Natalija Šnidarić
(natalija.snidaric@inet.hr), Škola za medicinske škole Mlinarska
3. Aleksandra Acalin
(aleksandra.acalin@si.htnet.hr), Medicinska i kemijska škola Šibenik
 
Nositelj Pomorska škola Zadar

UČENICI

Ciljna skupina:  
Ciljevi projekta: 
   
Razviti kritičko promišljanje učenika
Definirati generacijska obilježja
Uočiti utjecaj generacijskih razina na nastavi
Prepoznati specifičnosti generacije Y
Opisati karakteristike učenika po mjeri profesora te profesora po mjeri učenika.
 
Zadaci: 
 
Istražiti stavove učenika prema nastavnicima te nastavnika prema učenicima te
definiranje karakterističnosti pojedinih generacijskih skupina.
Suradnici  
Mjesto provedbe  
Vrijeme trajanja: 
                  (faze)         
 
Odabir teme projekta (studeni 2012.)
Odabir škola u suradnji (siječanj/veljača 2013.)
Pregled literature i podjela zadataka ( veljača/ožujak/travanj 2013.)
Rad na projektu (travanj/svibanj/lipanj/srpanj/kolovoz/rujan 2013.)
Razmjene učenika (lipanj 2013.)
Završne aktivnosti i izrada prezentacije projekta (listopad. 2013.)
Očekivani rezultati  
Čimbenici rizika  

  
Učenici Škole za medicinske sestre Mlinarska u posjeti Medicinskoj i kemijskoj školi Šibenik i Pomorskoj školi Zadar  Učenici Škole za medicinske sestre Mlinarska u posjeti Medicinskoj i kemijskoj školi Šibenik i Pomorskoj školi Zadar Minimiziraj


Prva razmjena učenika u projektu "Generacijski jaz" (Šibenik, 06. lipnja 2013.)

 

 
   Učenici Škole za Medicinsk esestre Mlinarska Zagreb, a koji sudjeluju u zajedničkom učeničkom projektu "E-medice": Matilda Gegović, Lucija Dvorneković, Marina Pranjić i Domagoj Purgar, u pratnji svojih mentorica Đurđice Stanešić i Natalije Šnidarić, u četvrtak, 06. lipnja 2013. posjetili su Medicinsku i kemijsku školu Šibenik. Nakon upoznavanja s domaćinima, mentoricom Antonijom Žaja te učenicima njihove škole, u radnom dijelu dana učenici su razmijenili realizaciju dosadašnjih aktivnosti i sadržaja u projektu Generacijski jaz. Razgovarali su o podjeli zadataka koje je svaka škola u projektu dobila, o radnoj prezentaciji koju su učenici Škole za medicinske sestre Mlinarska izradili te su dogovorili detaljniji rad na eventualnoj anketi koju bi izradili za potrebe projekta.
 
   Također, dogovoreno je da će učenici Mlinarske sve zaključke zajedničkog sastanka proslijediti nositelju projekta Pomorskoj školi Zadar. Nakon radnog dijela, učenici su razgledali Šibenik i uživali u ljepotama grada.

Natalija Šnidarić, pedagoginja škole   
Škola za Medicinsk esestre Mlinarska Zagreb

   

  
Učenici Škole za medicinske sestre Mlinarska u posjeti Pomorskoj školi Zadar i Medicinskoj i kemijskoj školi Šibenik  Učenici Škole za medicinske sestre Mlinarska u posjeti Pomorskoj školi Zadar i Medicinskoj i kemijskoj školi Šibenik Minimiziraj


Realizirajući dva projekta učenici Mlinarske
posjetili Pomorsku školu Zadar i Medicinsku i kemijsku školu Šibenik
 

   Učenici Škole za medicinske sestre Mlinarska Matilda Gegović, Lucija Dvorneković, Marina Pranjić i Domagoj Purgar u sklopu projekata E-medice "Generacijski jaz" te "Primjena znakovnog jezika u struci", posjetili su učenike i mentore Pomorske škole Zadar. Razmjena učenika realizirana je 06. i 07. lipnja 2013., u pratnji mentorica Đurđice Stanešić i Natalije Šnidarić.
   U četvrtak, 06. lipnja učenici Mlinarske i Pomorske škole upoznali su se na zajedničkoj večeri. U petak, 07. lipnja u radnom dijelu učenici su razgovarali o podjeli zadataka i realizaciji dosadašnjih aktivnosti i sadržaja u oba projekta. U projektu "Generacijski jaz" učenici su međusobno su prikazali radne verzije prezentacija i razgovarali o dodatnim zaduženjima, detaljima prezentacije i eventualnoj anketi koju bi izradili za potrebe projekta. Pomorskoj školi Zadar, kao nositeljima projekta, proslijedili smo realizaciju zadataka iz Medicinske i kemijske škole Šibenik te smo dogovorili da ćemo do rujna istražiti i obraditi sadržaje kojima ćemo proširiti projekt. U projektu "Primjena znakovnog jezika u struci" učenici su također prošli zajedničku prezentaciju, pokazali dodatne materijale koje bi mogli koristiti tijekom rada na projektu i dogovorili eventualne nadopune.
   Nakon radnog dijela i zajedničkog ručka, učenici su razgledali Zadar i iskoristili lijepo vrijeme za kupanje i sunčanje. Sljedeća razmjena dogovorena je za kraj rujna/početak listopada posjetom učenika i mentora Pomorske škole Zadar našoj školi..

Natalija Šnidarić, pedagoginja škole

   Razmjene učenika uvijek nam ostanu u predivnom sjećanju… lijepo iskustvo prije svega zbog novih poznanstava. Posjet Medicinskoj i kemijskoj školi Šibenik i Pomorskoj školi Zadar bila nam je prva razmjena izvan Zagreba. Zanimljivo je vidjeti izvođenje nastave u drugim školama i čuti od svojih vršnjaka iz drugih gradova kako oni “podnose teret“ školskih klupa.
   Prva nas je ugostila Medicinska i kemijska škola Šibenik. Lijepo su nas dočekali i ugostili. Medicinske škole imaju specifičan program pa su nam pomogla iskustva kolega iz Šibenika kao usporedba s našim radom.
    Nakon posjete Šibeniku naši domaćini bili su učenici iz Pomorske škole Zadar. Budući da se radi o pomorskoj struci tamo smo se prije svega upoznali sa novim zanimanjima.
   Drago nam je što sudjelujemo u projektu E-medice. Iako nam je ponekad dodatno opterećenje, naš trud se zapravo višestruko isplati. Voljeli bismo da je naš posjet ovim školama i naša razmjena dulje trajala jer je bilo zaista predivno iskustvo. Veselimo se dolasku naših gostiju u Zagreb i s uzbuđenjem očekujemo novu razmjenu!

Lucija, Matilda, Marina i Domagoj


  
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation