en-UShr-HR
Traži
4. srpnja 2020. ..:: Projekti » Završeni projekti » Realizirano 2012./2013. » Primjena znakovnog jezika u struci ::..   Prijava
Video (CARNet)  Video (CARNet) Minimiziraj

  
Video izlaganja  Video izlaganja Minimiziraj


Preuzimanje
video zapisa sa
7. Smotre "Dani E-medica 2013"
9. studenoga 2013.
u Termama Tuhelj

(wmv - 949 MB)


  
Prezentacija  Prezentacija Minimiziraj

(37,8 MB)

  
Primjena znakovnog jezika u struci  Primjena znakovnog jezika u struci Minimiziraj

 
Primjena znakovnog jezika u struci
 
Projekt Škole za medicinske sestre Mlinarska, Zagreb
 

    ŠKOLE SURADNICE:  1. Škola za medicinske sestre Mlinarska, Zagreb
2. Pomorska škola Zadar
3. Škola za medicinske sestre Vrapče, Zagreb
 
Datum prijave:  19. studeni 2012.
 
VODITELJI PROJEKTA:  1. Marica Bakin Batnožić (marica_bakin@hotmail.com), Škola za medicinske sestre Mlinarska, Zagreb
2. Božica Magaš
(bozicamag@gmail.com), Pomorska škola Zadar
3. Slaven Koštrun
 (slavenkostrun@yahoo.co.uk), Škola za medicinske sestre Vrapče. Zagreb
 
Koordinatori 1. Natalija Šnidarić (natalija.snidaric@inet.hr), Škola za medicinske sestre Mlinarska, Zagreb
2. Marin Perinić
 (m.perinic85@gmail.com), Pomorska škola Zadar
3. Zlatica Šimunović (zlatica.simunovic@zg.t-com.hr), Škola za medicinske sestre Vrapče, Zagreb
 
Nositelj Škola za medicinske sestre Mlinarska, Zagreb
 
UČENICI
 
 
Ciljna skupina
 
Učenici/ce trećih razreda medicinske i prometne škole
Ciljevi projekta:  - opisati odnos društva prema gluhima kroz povijest (poznate gluhe osobe)
- prepoznati predrasude prema osobama oštećena sluha i
teškoće koje proizlaze iz vrste oštećenja sluha
- prepoznati specifičnosti - jednoručna/dvoručna abeceda i znakovanje
- uočiti razlike između znakovnog jezika i jezika čujuće okoline (hrvatskog jezika, engleskog jezika)
 
Zadaci: 
 
Odabrati suradnike
Podijeliti zadatke učenicima i mentorima
Istražiti literaturu
Snimiti video prikaz
Uvježbati znakovni govor
Izraditi prezentaciju
 
Suradnici
 

 
Mjesto provedbe
 
Zagreb i Zadar.
Vrijeme trajanja (faze) Odabir teme projekta (studeni 2012.)
Odabir škola u suradnji (prosinac 2012.)
Pregled literature i podjela zadataka između škola u suradnji (siječanj/veljača 2013.)
Rad na projektu (veljača-svibanj 2013.)
Prve razmjene učenika (travanj/svibanj/lipanj 2013.)
Rad na projektu (lipanj/srpanj/kolovoz/rujan 2013.
Razmjene učenika (rujan/listopad 2013.)
Završne aktivnosti i izrada prezentacije projekta (rujan/listopad 2013.)
 
Očekivani rezultati
 

 
Čimbenici rizika  

  
Zadarski pomorci u posjeti Mlinarskoj Zagreb (03. i 04. listopada 2013.)  Zadarski pomorci u posjeti Mlinarskoj Zagreb (03. i 04. listopada 2013.) Minimiziraj

 

Zadarski pomorci u posjeti Mlinarskoj u Zagrebu

(Zagreb, 03. i 04. listopada 2013.)
 

   Treća i posljednja ovogodišnja razmjena učenika u projektima Primjena znakovnog jezika u struciGeneracijski jaz realizirana je dvodnevnim posjetom učenika i mentora Pomorske škole Zadar našoj školi.
 
    U četvrtak, 3. listopada učenici i mentorice Pomorske škole Zadar razgledali su našu školu i kabinete predmeta struke, a učenici Škole za medicinske sestre Mlinarska pokazali su im stečene vještine mjereći im tlak. Nakon toga svaki je projektni tim radio na završnim prezentacijama svojih projekata, a u Primjeni znakovnog jezika u struci pridružile su se i učenice Škole za medicinske sestre Vrapče.

   U petak, 4. listopada učenici Pomorske i Mlinarske škole, u pratnji svojih mentorica, posjetili su Polikliniku za baromedicinu-Oxy u KB Dubrava. Nakon kratkog uvoda o samoj barokomori i načinu upravljanja njome, dr. Andrić je ukratko objasnio svojim gostima u koje se sve svrhe koristi liječenje kisikom te je srdačno odgovorio na sva postavljana pitanja.

   Nakon slobodnog poslijepodneva, Mlinarska je ispratila svoje goste iz Zadra, a veselimo se nastavku druženja na 7. Smotri E-medice u Termama Tuhelj.

Natalija Šnidarić

 


   „Oduševljeni smo gostoprimstvom Mlinarske te školom i profesorima i ugodno iznenađeni ljubaznošću učenika koji su nas lijepo dočekali i prihvatili u društvo. Nadamo se ponovnom susretu.“

Pomorci

    

 

 

   „Jako nam je drago sto su učenici iz Zadra došli k nama, što smo im ukratko pokazali svoju struku i zadovoljni smo njihovim posjetom i druženjem u ova dva dana.
    Posjet i razgled barokomore bila je poveznica između naših dviju struka. Bilo je to iskustvo zanimljivo za buduće pomorce i za nas medicinske sestre i tehničare.“

Mlinarska


  
Razmjena Mlinarska - Vrapče  (12. lipanj 2013.)  Razmjena Mlinarska - Vrapče (12. lipanj 2013.) Minimiziraj
 

Razmjene učenika Mlinarske i Vrapča u okviru tri zajednička projekta

   U srijedu, 12. lipnja 2013. učenici i mentori Škole za medicinske sestre Vrapče posjetili su našu školu u sklopu tri zajednička projekta E-medice: Primjena znakovnog jezika u struci, Uniforma medicinske sestre i Štitnjača. Učenicima koji su prvi puta posjetili našu školu pokazali smo suvremeno opremljene kabinete za strukovnu nastavu, a nakon razgleda podijelili su se u skupine po projektima i detaljnije radili na njima.
   Na projektu
Primjena znakovnog jezika u struci, čiji smo nositelji mi, učenici Mlinarske izvijestili su o svojoj razmjeni s Pomorskom školom Zadar, pokazali im radnu verziju prezentacije, dogovorili potrebne izmjene i nadopune te su detaljnije razgovarali o provedenoj anketi i dobivenim rezultatima. Dogovorili su da će do rujna snimiti video materijal i doraditi prezentaciju.
   U projektu
Uniforme medicinske sestre, čiji je nositelj Škola za medicinske sestre Vrapče, učenici su pregledali crteže uniformi koje su izradili učenici Primijenjene škole, pregledali su radnu verziju prezentacije na kojoj rade učenici Škole za medicinske sestre Vinogradska te su dogovorili korake u kontaktiranju svih medicinskih škola s ciljem provedbe ankete.
   Radeći na projektu
Štitnjača učenici su još jednom podijelili svoje dojmove s operacije štitnjače kojoj su prisustvovali u Poliklinici Leptir, radili su na sadržaju prezentacije koji su obradili učenici iz Mlinarske te su dogovorili da će tijekom provođenja zdravstvenih vježbi na klinikama detaljnije ispitati i doći do informacije vezano za endokrinološki sustav.
   U kratkom zajedničkom druženju nakon radnog dijela razmjene učenika naših dviju škola, dogovoreno je da će se do rujna realizirati navedeni zadaci, kada očekujemo još jednu razmjenu svih škola koje sudjeluju u ovim projektima.

   

 Natalija Šnidarić, pedagoginja škole
Škola za medicinske sestre Mlinarska


  
Učenici Škole za medicinske sestre Mlinarska u posjeti Pomorskoj školi Zadar  Učenici Škole za medicinske sestre Mlinarska u posjeti Pomorskoj školi Zadar Minimiziraj


Realizirajući dva projekta učenici Mlinarske
posjetili Pomorsku školu Zadar
 

   Učenici Škole za medicinske sestre Mlinarska Matilda Gegović, Lucija Dvorneković, Marina Pranjić i Domagoj Purgar u sklopu projekata E-medice "Generacijski jaz" te "Primjena znakovnog jezika u struci", posjetili su učenike i mentore Pomorske škole Zadar. Razmjena učenika realizirana je 06. i 07. lipnja 2013., u pratnji mentorica Đurđice Stanešić i Natalije Šnidarić.
   U četvrtak, 06. lipnja učenici Mlinarske i Pomorske škole upoznali su se na zajedničkoj večeri. U petak, 07. lipnja u radnom dijelu učenici su razgovarali o podjeli zadataka i realizaciji dosadašnjih aktivnosti i sadržaja u oba projekta. U projektu "Generacijski jaz" učenici su međusobno su prikazali radne verzije prezentacija i razgovarali o dodatnim zaduženjima, detaljima prezentacije i eventualnoj anketi koju bi izradili za potrebe projekta. Pomorskoj školi Zadar, kao nositeljima projekta, proslijedili smo realizaciju zadataka iz Medicinske i kemijske škole Šibenik te smo dogovorili da ćemo do rujna istražiti i obraditi sadržaje kojima ćemo proširiti projekt. U projektu "Primjena znakovnog jezika u struci" učenici su također prošli zajedničku prezentaciju, pokazali dodatne materijale koje bi mogli koristiti tijekom rada na projektu i dogovorili eventualne nadopune.
   Nakon radnog dijela i zajedničkog ručka, učenici su razgledali Zadar i iskoristili lijepo vrijeme za kupanje i sunčanje. Sljedeća razmjena dogovorena je za kraj rujna/početak listopada posjetom učenika i mentora Pomorske škole Zadar našoj školi..

Natalija Šnidarić, pedagoginja škole

   Razmjene učenika uvijek nam ostanu u predivnom sjećanju… lijepo iskustvo prije svega zbog novih poznanstava. Posjet Medicinskoj i kemijskoj školi Šibenik i Pomorskoj školi Zadar bila nam je prva razmjena izvan Zagreba. Zanimljivo je vidjeti izvođenje nastave u drugim školama i čuti od svojih vršnjaka iz drugih gradova kako oni “podnose teret“ školskih klupa.
   Prva nas je ugostila Medicinska i kemijska škola Šibenik. Lijepo su nas dočekali i ugostili. Medicinske škole imaju specifičan program pa su nam pomogla iskustva kolega iz Šibenika kao usporedba s našim radom.
    Nakon posjete Šibeniku naši domaćini bili su učenici iz Pomorske škole Zadar. Budući da se radi o pomorskoj struci tamo smo se prije svega upoznali sa novim zanimanjima.
   Drago nam je što sudjelujemo u projektu E-medice. Iako nam je ponekad dodatno opterećenje, naš trud se zapravo višestruko isplati. Voljeli bismo da je naš posjet ovim školama i naša razmjena dulje trajala jer je bilo zaista predivno iskustvo. Veselimo se dolasku naših gostiju u Zagreb i s uzbuđenjem očekujemo novu razmjenu!

Lucija, Matilda, Marina i Domagoj


  
Razmjena Škola za medicinske sestre Mlinarska i Vrapče  Razmjena Škola za medicinske sestre Mlinarska i Vrapče Minimiziraj


   
Razmjena učenika kroz tri projekta

 

   Prva ovogodišnja razmjena učenika i mentora Škole za medicinske sestre Mlinarska u projektima "E-medica" realizirana je u utorak, 02. travnja 2013. posjetom Školi za medicinske sestre Vrapče.
   Ove godine naše dvije škole sudjeluju u tri zajednička projekta. Škola za medicinske sestre Mlinarska nositelj je projekta Primjena znakovnog jezika u struci, a u kojem sudjeluju i učenici Pomorske škole Zadar, dok je Škola za medicinske sestre Vrapče nositelj naša dva zajednička projekta: Uniforma medicinske sestre te Štitnjača.
   Razmjeni učenika pridružili su se i učenici Škole suvremenog plesa Ane Maletić Zagreb.
   Tijekom naše prve razmjene učenici i mentori na projektima upoznali su se te u timovima porazgovarali o temama, sadržaju i planiranim aktivnostima.
   Voditelji projekata podijelili su zadatke te su dogovoreni rokovi za njihovu realizaciju.

Mr.sc. Natalija Šnidarić       
Škola za medicinske sestre Mlinarska
 

 


  
Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica:  Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation