en-UShr-HR
Traži
4. lipnja 2020. ..:: Projekti » Završeni projekti » Realizirano 2018./2019. » Intoksikacija komunikacijom ::..   Prijava
Prezentacija  Prezentacija Minimiziraj

  
Projekt Medicinske škole Dubrovnik:  „Intoksikacija komunikacijom"  Projekt Medicinske škole Dubrovnik: „Intoksikacija komunikacijom" Minimiziraj

 
Intoksikacija komunikacijom
 
Projekt Medicinske škole Dubrovnik
 

    ŠKOLE SURADNICE:  1. Medicinska škola Dubrovnik
2. Medicinska škola Šibenik
3. Medicinska škola Pula
 
Datum prijave:  12. ožujka 2018.
 
VODITELJI PROJEKTA:  1. Marija Čupić (marija.cupic@skole.hr) Medicinska škola Dubrovnik
2. Željka Turčinov Skroza
(zeljkaturcinov@net.hr ) Medicinska škola, Šibenik
3. Kristina Antolović (kristina.antolovic@gmail.com) Medicinska škola Pula
 
Koordinatori 1. Marija Čupić (marija.cupic@skole.hr) Medicinska škola Dubrovnik
2. Snežana Žaja
(crnica24@gmail.com) Medicinska škola, Šibenik
3. Sanja Benazić- Kiba (sanja.benazic-kliba@skole.com) Medicinska škola Pula
 
Nositelj Medicinska škola Dubrovnik
 
UČENICI
 
1. Željka Mihaljević, Medicinska škola Dubrovnik
2. Stela Barukčić
, Medicinska škola Pula
3. Lucija Plenča
, Medicinska škola, Šibenik
4. Sara Erceg
, Medicinska škola, Šibenik

 
Ciljna skupina
 
Učenici Škola koje surađuju na projektu
 
Ciljevi projekta: 
 

Cilj projekta je istražiti i osvijestiti koliko učenici dnevno prime informacija preko društvenih mreža i kako to utječe na njihovo mentalno i fizičko zdravlje.
Svjedoci smo skokovitog tehnološkog napretka koje ostavlja trag na društvene odnose i nosi novi način svakodnevne komunikacije,koja kao takva polako poprima oblik društvene norme.
Svaki srednjoškolac danas koristi neku društvenu mrežu kao način i put komuniciranja , većina i po nekoliko njih. Takav način komunikacije ostavlja trag na fizičko i mentalno zdravlje pojednica. Većina mladih zapravo toga nije niti svjesna.
 

Zadaci: 
 
Anketirati učenike koliko vremena potroše na društvenim mrežama , na dnevnoj bazi.
Istražiti kako komuniciranje preko društvenih mreža utječe na mentalno zdravlje, koncentraciju i rezultate u školi.
 
Suradnici    
 
Mjesto provedbe Medicinska škola Dubrovnik, Medicinska Škola Šibenik, Medicinska Škola Pula i partnerske ustanove u projektu /ZZJZ RH/
 
Vrijeme trajanja (faze) Tijekom školske godine 2018./2019.
12 mjeseci
1: dogovor svih škola suradnica o planiranim aktivnostima i podjela zadataka /ožujak 2018./
2: pregled literature, podjela zadataka na projektu /travanj 2018./
3: sastanak škola suradnika/ WEB _ SKYPE / procjena tijeka projekta, dogovor o daljnim zajedničkim aktivnostima / svibanj- lipanj2018./
4: finalizacija projekta, prva razmjena učenika, sastanak škola suradnika, evaluacija prikupljenih podataka, dogovor o prezentaciji rada i rezultata projekta /listopad 2018./
5. Drugi WEB sastanak učenika, završne aktivnosti, izrrada prezentacije projekta i poratnih materijala /studeni-prosinac 2018.
Tijekom trajanja svih faza: Stalna razmjena informacija i koordinacija rada između sudionika projekta.
 
Očekivani rezultati Rezultate istraživanja prikazati kao pp na web stranicama E medica, Škole, u stručnom i lokalnom tisku
Razviti svijest učenika o samokontroli korištenja društvenih mreža kao svakodnevnog oblika komunikacije
Razvoj samopoštovanja
Ideje za primjenu istraženog i nove projekte.
 
Čimbenici rizika:

Financijska i vremenska ograničenja.


    
Sinopsis projekta   „Intoksikacija komunikacijom"  Sinopsis projekta „Intoksikacija komunikacijom" Minimiziraj

Dosadašnje spoznaje

   Velika većina mladih ljudi poglavito srednjoškolaca koristi nekoliko društvenih mreža u svakodnevnoj komunikaciji. Količina informacija koje isprocesuira mozak srenjoškolca danas i prije 20-ak godina je nekoliko stotina puta veća. Tolika količina informacija djeluje negativno na funkcije mozga na mentalno i fizičko zdravlje a dugoročne posljedice takvog komuniciranja zapravo treba tek sagledati, kako za pojedinca, tako za društvo u cijelosti.

Cilj i rezultati projekta
   Ovim projektom želimo istražiti koliko srednjoškolci u jedinčnom vremenskom razdoblju razmjenjuju i koriste informacije društvenih mreža, koliko sami daju informacije na društvene mreže, kako to utječe na njihovo fizičko i mentalno zdravlje, na socijalne vještine , radne rezultate i odnose koje imaju u obitelji i društvu.
   Projekt ima istraživački i edukacijski karakter.
   Rezultate dobivene anketiranjem učenika i ciljanih skupina / učenici iste škole koji su završili obrazovanje pred 10-ak godina / prezentirat će se i napraviti timska evaluacija s prikazom

Koncepcija i metode rada
   Škole koje rade kao partneri na projektu na prvom WEB sastanku dogovorit će i usaglasiti anketna pitanja koja će koristiti u istraživačkom dijelu projekta. Anketa će se provesti s ciljem utvrđivanja količine informacija koje primi mozak u jediničnom vremenu korištenjem društvenih mreža i drugih oblika komunikacije,u usporedbi sa učenicima koji su se obrazovali u vremenu dok nisu saživjele društvene mreže kao oblik komunikacije.
   U listopadu ćemo temeljem dobivenih rezultata i evaluacije prikazati kako tolika i takva količina informacija djeluje na kvalitetu života i rada učenika.
   Škola suradnica na projektu prikazat će igrokazom kako se razvija ovisnost na društvene mreže, na stalno conected on stanje, kako bi što vjerodostojnije to prezentirali u završnom dijelu prikaza projekta.
   Svaka škola suradnica na projektu istražit će i pronaći među učenicima i bivšim učenicima neke koji ne koriste niti jednu društvenu mrežu kao svakodnevni oblik komuniciranja i utvrditi razloge zbog kojih je to tako.
   Nakon svega istraženog i provedenog u studenom 2018.isplanirati ćemo završne aktivnosti

 


    
Video-konferencija u projektu „Intoksikacija komunikacijom“  (22. siječnja 2019.)  Video-konferencija u projektu „Intoksikacija komunikacijom“ (22. siječnja 2019.) Minimiziraj

Video-konferencija u projektu „Intoksikacija komunikacijom“
(22. siječnja 2019.)

 
 

 
 
   
U utorak 22. siječnja 2019. održana je Skype konferencija učenika i mentora koji rade na projektu „Intoksikacija komunikacijom“.

   Tijekom listopada , studenog i prosinca 2018. godine učenici iz Medicinske škole Dubrovnik, Medicinske škole Šibenik i Medicinske škole Pula koji rade na Projektu redovito su se sastajali koristeći sve prednosti suvremene komunikacije putem društvenih mreža, kreiranjem grupa na platformama Facebook-a i WhatsApp-a.  izrađujući zajedno anketne upitnike, analizirajući rezultate provedenih anketa i izmjenjujući materijale kako bi što kvalitetnije izradili konačno izvješće o Projektu i pripremili ga za susret E medica u travnju 2019.

    Voditeljica Projekta Marija Čupić, s mentorima suradnicima na Projektu Kristinom Antolović i Željkom Turčinov Skroza analizirala je sve etape Projekta. Projekt je na zadovoljstvo svih ušao u završnu fazu.
   Učenice Lara Bačić, Marija Okmažić, Lucija Plenča, Stela Barukčić i Sara Erceg koje vrijedno rade na Projektu tijekom Konferencije svjedočile su međusobno o novim saznanjima koje su dobile radeći na dodjeljenim zadacima, s vjerom da će se zbog interesa, opsežnosti i aktualnosti projekt nastaviti i dalje.


    
 Zahvaljujemo na potpori projektu „E-medica": Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation