en-UShr-HR
Traži
29. svibnja 2020. ..:: Projekti » Završeni projekti » Realizirano 2018./2019. » Joga 2 ::..   Prijava
Prezentacija  Prezentacija Minimiziraj

  
Projekt Srednje škole Viktorovac:  „Joga u službi zdravlja i zadovoljstva"  Projekt Srednje škole Viktorovac: „Joga u službi zdravlja i zadovoljstva" Minimiziraj

 
 Joga u službi zdravlja i zadovoljstva
 
Projekt Srednje škole Viktorovac, Sisak
 

    ŠKOLE SURADNICE:  1. Srednja škola Viktorovac
2. Srednja škola Čakovec
3. Medicinska škola Bjelovar
 
Datum prijave:  31. ožujka 2018.
 
VODITELJI PROJEKTA:  1. Ivan Lovrić (ivanlovric24@gmail.com), Srednja škola Viktorovac Sisak
2. Nikolina Zaplatić Degač (nzaplatic@hotmail.com),
Srednja škola Čakovec
3. Katarina Koh (katarina.koh@gmail.com),
Medicinska škola Bjelovar
 
Koordinatori 1. Jelena Lučan (jjokic1@gmail.com), Srednja škola Viktorovac Sisak
2. Nikolina Zaplatić
(Degač nzaplatic@hotmail.com),
Srednja škola Čakovec
3. Marina Šoštarić
(marina.sostaric@gmail.com),
Medicinska škola Bjelovar
 
Nositelj Srednja škola Viktorovac
 
UČENICI
 
1. Denis Sekulić, Srednja škola Viktorovac Sisak
2. Željko Đurić
, Srednja škola Viktorovac Sisak
3. Magdalena Žižek
, Srednja škola Čakovec
4. Marta Črep
, Srednja škola Čakovec
5. Tatjana Kump
, Medicinska škola Bjelovar
6. Ana Sobota
, Medicinska škola Bjelovar
 
Ciljna skupina
 
Učenici srednjih škola.
 
Ciljevi projekta: 
 

Interpretirati konkretne odgovore u svezi utjecaja joge na zdravlje pojedinca uz sintezu drevnih načina prakticiranja i današnjih metoda apliciranja joge u suv-remenom životu.
 

Zadaci: 
 
Odgovoriti na pitanja:
- kako prakticirati jogu
- zašto bi zdravstveni djelatnici prakticirali određene asane
- koji su pozitivni primjeri apliciranja joge u svakodnevni život suvremenog čovjela
- na koje sve zanimljive načine se može prakticirati joga.
 
Suradnici Padma Yoga centar za vježbanje. Instruktori Ružica Matagić i Dominka Juzbašić.
 
Mjesto provedbe Centar za jogu Padma Yoga. 
 
Vrijeme trajanja (faze) - ožujak 2018. - ožujak 2019.
- odabir teme projekta - ožujak 2018.
- odabir škola za suradnju - ožujak 2018.
- podjela zadataka i traženje literature - travanj, svibanj 2018.
- rad na projektu - lipanj, rujan, listopad 2018.
- razmjena učenika - studeni 2018.
- objedinjavanje svih djelova projekta u jedinstvenu prezentaciju - prosinac 2018, siječanj 2019.
- završne aktivnosti - veljača 2019.
 
Očekivani rezultati Spoznati utjecaj nekonvencionalnih znanja i vještina na zdravlje i zadovoljstvo pojedinca.
 
Čimbenici rizika:

Nedovoljna financijska sredstva za ostvarenje svih faza projekta.


    
Razmjena učenika u projektu „Joga u službi zdravlja i zadovoljstva“ u Srednjoj školi Viktorovac, Sisak  Razmjena učenika u projektu „Joga u službi zdravlja i zadovoljstva“ u Srednjoj školi Viktorovac, Sisak Minimiziraj


Druga razmjena učenika u projektu „Joga u službi zdravlja i zadovoljstva“
(16. siječnja 2019.)

 

 
   U srijedu, 16. siječnja 2019. godine u Srednjoj školi Viktorovac Sisak realizirana je druga razmjena učenika u projektu „Joga u službi zdravlja i zadovoljstva“.
   Sudjelovali su učenici Srednje škole Čakovec (Marta Črep, Magdalena Žižek), Srednje škole Bjelovar (Ana Sobota, Tajana Kump) i domaćini iz Srednje škole Viktorovac Sisak (Denis Sekulić, Željko Đurić). Dogovoreno je da se naš program provodi u tri segmenta koji bi sadržavao:
          1. Video uradak
          2. PPT prezentacija
          3. Scatch (igrokaz)

   U okviru razmjene posjetili smo i sudjelovali na satu Padma centar yoge i tamo skupili dodatne i potrebne informacije za dovršavanje projekta. Naučili smo kako prakticirati pojedine vježbe Ashtanga yoge koje ćemo isto tako demonstrirati u Tuhelju.
   Na satu yoge snimili smo kratki video uradak koji ćemo prikazati na našoj prezentaciji na ovogodišnjoj smotri. Na samom kraju izvršili smo dogovor oko izvođenja prezentacije i time zaključili ovu razmjenu koja je prošla u ugodnom i očekivanom ozračju.

     

    
1. razmjena u Čakovcu i Stubičkim Toplicama u projektima  „Ritam s konjem“ i „Joga u službi zdravlja i zadovoljstva“  1. razmjena u Čakovcu i Stubičkim Toplicama u projektima „Ritam s konjem“ i „Joga u službi zdravlja i zadovoljstva“ Minimiziraj


1. razmjena učenika u Čakovcu i Stubičkim Toplicama u projektima
„Ritam s konjem“ i „Joga u službi zdravlja i zadovoljstva

(17. listopada 2018.)

 

   U srijedu, 17. listopada 2018. godine u Srednjoj školi Čakovec realizirana je prva razmjena učenika i nastavnika u sklopu projekata „Ritam s konjem“ i „Joga u službi zdravlja i zadovoljstva“. Toplu dobrodošlicu kolegama i učenicima Srednje škole Viktorovac zaželjela je ravnateljica Srednje škole Čakovec Gordana Ramušćak i organizatorice razmjene Nikolina Zaplatić Degač i Ivana Preložnjak.

   Nakon dobrodošlice krenuli smo na doručak kako bi se učenici i nastavnici bolje upoznali. Kroz opuštenu i zabavnu atmosferu učenici su iznjeli svoje kreativne ideje, želje, ciljeve i planove. Svaki učenik opisao je viđenje projekta te smo na kraju sve uklopili u jednu skladnu cjelinu. Učenici su si postavili cilj da projekte predstave na što zanimljiviji i kreativniji način. Dogovorom su međusobno podijelili zadatke, razmjenili mailove i brojeve mobitela kako bi bili u kontaktu i zajednički promišljali o projetku. Nakon zabavnog i opuštenog upoznavanja krenuli smo u razgledavanje Srednje škole Čakovec. Tijekom razgledavanja, učenike se dojmio kabinet fizioterapeuta kao i kabineti medicinskih sestara/tehničara opće njege čije smo kabinetske vježbe posjetili te kratko sudjelovali u nastavi. Glazbeno talentirani učenici nisu mogli ne zasvirati i pjevati u prostorima za vježbe zbora Srednje škole Čakovec te je tako dogovoreno da će u sklopu projekta učenici imati i glazbenu točku.
   U 9:30 ispred škole čekao nas je autobus te smo krenuli na drugi dio razmjene u Centar „Ritam s konjem“ u Stubičke Toplice. Nakon dvosatne vožnje, srdačnu dobrodošlicu poželio nam je prvostupnik fizioterapije i radne terapije, licencirani hipoterapeut Josip Knezić. Učenici su razgledali Centar i konje nakon čega je sljedilo predavanje o hipoterapiji. Predavanje se odvijalo u prirodi te su učenici mogli vidjeti i povezati o čemu predaje hipoterapeut Knezić. Tijekom predavanja učenici su dobili informacije što je hipoterapija, ciljeve terapije, indikacije i kontraindikacije te utjecaj hipoterapije na bolesnika. Učenicima je predavanje bilo interesantno pa su vrlo rado sudjelovali u predavanju postavljanjem različitih pitanja koje će im biti od koristi u samome projektu. Nakon završenog teorijskog dijela, učenici su se uputili prema jahalištu gdje su pod stručnim vodstvom hipoterapeuta pokušali voditi konja, upoznali se sa ulogom hipoteraputa, te osjetili utjecaj hipoterapije i jahanja kroz ulogu bolesnika. Slijedio je ručak i druženje gdje smo pričali o dojmovima razmjene i dogovorili smo drugu razmjenu koja će se realizirati u Srednjoj školi Viktorovac kao i prostorima terapijskog jahanja u Sisku krajem 11. mjeseca. Dolaskom u Čakovec, naše je edukativno i zabavno druženje završilo sviranjem i pjevanjem. Nestrpljivo čekamo drugu razmjenu i veselimo se ponovnom druženju!

Ekipe projekata „Ritam s konjem“ i „Joga u službi zdravlja i zadovoljstva“    
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation