en-UShr-HR
Traži
29. svibnja 2020. ..:: Projekti » Završeni projekti » Realizirano 2018./2019. » Ritam s konjem ::..   Prijava
Prezentacija  Prezentacija Minimiziraj

  
Projekt Srednje škole Čakovec:  „Ritam s konjem"  Projekt Srednje škole Čakovec: „Ritam s konjem" Minimiziraj

 
Ritam s konjem
 
Projekt Srednje škole Čakovec
 

    ŠKOLE SURADNICE:  1. Srednja škola Čakovec
2. Srednja škola Viktorovac, Sisak
 
Datum prijave:  13. ožujka 2018.
 
VODITELJI PROJEKTA:  1. Ivana Preložnjak (preloznjakivana@gmail.com), Srednja škola Čakovec
2. Vesna Herceg (vesna.herceg@skole.hr),
Srednja škola Viktorovac, Sisak
 
Koordinatori 1. Nikolina Zaplatić Degač (nzaplatic@hotmail.com), Srednja škola Čakovec
2.
Vesna Herceg (vesna.herceg@skole.hr), Srednja škola Viktorovac, Sisak
 
Nositelj Srednja škola Čakovec
 
UČENICI
 
1. Magdalena Žižek, Srednja škola Čakovec
2. Marta Črep
, Srednja škola Čakovec
3. Denis Sekulić
4. Maja Pulić
5. Alen Hajdarović
6. David Baranašić
 
Ciljna skupina
 
Učenici zdravstvenih i ostalih škola. 
Ciljevi projekta: 
 

Definiranje djelovanja hipoterapije, učenici će moći objasniti važnost provođenja hipoterapije u liječenju i rehabiliticijskom procesu određenih bolesti, steći vještine razvijanja dobrih odnosa sa vršnjacima, razviti sposobnost javnog nastupanja i govorenja pred drugima.
 

Zadaci: 
 
- prikazati važnost hipoterapije u rehabilitaciji
- upoznati učenike sa indikacijama i kontraindikacijama hipoterapije
- koji su pozitivni psihološki učinci hipoterapije na bolesnika
- približiti osobine i vještine educiranog hipoterapeuta
- koje su osobine konja za provođenje hipoterapije
- problemi koji se javljaju u hipoterapiji
- kako je povezana hipoterapija sa djecom
 
Suradnici     
 
Mjesto provedbe Terme Tuhelj, Čakovec. 
 
Vrijeme trajanja (faze) Travanj 2018. – veljača 2019. godine
 
Očekivani rezultati Učenici će moći opisati i definirati hipoterapiju, važnost hipoterapije u rehabilitaciji, razviti suradničko učenje.
 
Čimbenici rizika:

Financijska sredstva.


    
Sinopsis projekta   „Ritam s konjem"  Sinopsis projekta „Ritam s konjem" Minimiziraj

FAZE PROJEKTA

   Prva faza projekta „Ritam s konjem“ sastojat će se od upoznavanja suradničkih škola, podjele zadataka te razmjene učenika.

   U sljedećoj fazi sastat će se suradničke škole u Srednjoj školi Čakovec. Suradničke škole upoznat ćemo sa radom naše škole i sa ostalim bitnim segmentima. Nakon upoznavanja slijedi odlazak u Stubičke Toplice u Centar „Ritam s konjem“. Tamo će se učenici pod vodstvom stručnog hipoterapeuta upoznati sa hipoterapijom, njihovim načinima rada, slušati će predavanje o indikacijama i kontraindikacijama, o učincima konja na organizam te o pravilnoj njezi i osobinama terapeutskog konja. Svi će se učenici okušati u terapijskom jahanju kako bi sami na sebi vidjeli učinak terapijskog jahanja. Stručni hipoterapeut napraviti će procjenu bolesnika i nakon toga provesti terapiju na konju a učenici će gledati, bilježiti i analizirati te kasnije komentirati i donositi zaključke.

   U posljednoj fazi prikupit ćemo potrebne informacije(videe, intervju, power point prezentacije, ankete) te ih sažeti u zajedničku power point prezentaciju. Osobna iskustva i dojmove podijelit ćemo s ostalim učenicima na „Danima E-medice“.

Teme kojima ćemo se baviti u projektu su:
„Što je hipoterapija?“
„Zašto baš konj?“
„Kako hipoterapija pomaže u liječenju bolesti?“
„Djelovanje hipoterapije na fizičkom planu“
„Psihološki i društveni učinci hipoterapije na bolesnika“
„Hipoterapija i djeca“
„Koji su problemi roditelja djece koji trebaju hipoterapiju?“


    
Razmjena učenika u projektu „Ritam s konjem“ u Srednjoj školi Viktorovac, Sisak  Razmjena učenika u projektu „Ritam s konjem“ u Srednjoj školi Viktorovac, Sisak Minimiziraj


Druga razmjena učenika u projektu „Ritam s konjem“
(16. siječnja 2019.)

 

 
   U srijedu, 16. siječnja 2019. godine u Srednjoj školi Viktorovac Sisak realizirana je druga razmjena učenika u projektu „Ritam s konjem".

   Sudjelovali su učenici Srednje škole Čakovec i Srednje škole Viktorovac Sisak.

   Tijekom naše razmjene dogovoreno je da se prezentacija provede u tri segmenta koji bi sadržavali:

1. Video uradak
2. PPT prezentacija
3. Razgovor s hipoterapeutom Josipom Knezićem (kojem učenici postavljaju pitanja)

   Na samom kraju izvršili smo dogovor oko samog izvođenja prezentacije i time zaključili ovu razmjenu koja je prošla ugodnom i očekivanom ozračju.


    
1. razmjena u Čakovcu i Stubičkim Toplicama u projektima  „Ritam s konjem“ i „Joga u službi zdravlja i zadovoljstva“  1. razmjena u Čakovcu i Stubičkim Toplicama u projektima „Ritam s konjem“ i „Joga u službi zdravlja i zadovoljstva“ Minimiziraj


1. razmjena učenika u Čakovcu i Stubičkim Toplicama u projektima
„Ritam s konjem“ i „Joga u službi zdravlja i zadovoljstva

(17. listopada 2018.)

 

   U srijedu, 17. listopada 2018. godine u Srednjoj školi Čakovec realizirana je prva razmjena učenika i nastavnika u sklopu projekata „Ritam s konjem“ i „Joga u službi zdravlja i zadovoljstva“. Toplu dobrodošlicu kolegama i učenicima Srednje škole Viktorovac zaželjela je ravnateljica Srednje škole Čakovec Gordana Ramušćak i organizatorice razmjene Nikolina Zaplatić Degač i Ivana Preložnjak.

   Nakon dobrodošlice krenuli smo na doručak kako bi se učenici i nastavnici bolje upoznali. Kroz opuštenu i zabavnu atmosferu učenici su iznjeli svoje kreativne ideje, želje, ciljeve i planove. Svaki učenik opisao je viđenje projekta te smo na kraju sve uklopili u jednu skladnu cjelinu. Učenici su si postavili cilj da projekte predstave na što zanimljiviji i kreativniji način. Dogovorom su međusobno podijelili zadatke, razmjenili mailove i brojeve mobitela kako bi bili u kontaktu i zajednički promišljali o projetku. Nakon zabavnog i opuštenog upoznavanja krenuli smo u razgledavanje Srednje škole Čakovec. Tijekom razgledavanja, učenike se dojmio kabinet fizioterapeuta kao i kabineti medicinskih sestara/tehničara opće njege čije smo kabinetske vježbe posjetili te kratko sudjelovali u nastavi. Glazbeno talentirani učenici nisu mogli ne zasvirati i pjevati u prostorima za vježbe zbora Srednje škole Čakovec te je tako dogovoreno da će u sklopu projekta učenici imati i glazbenu točku.
   U 9:30 ispred škole čekao nas je autobus te smo krenuli na drugi dio razmjene u Centar „Ritam s konjem“ u Stubičke Toplice. Nakon dvosatne vožnje, srdačnu dobrodošlicu poželio nam je prvostupnik fizioterapije i radne terapije, licencirani hipoterapeut Josip Knezić. Učenici su razgledali Centar i konje nakon čega je sljedilo predavanje o hipoterapiji. Predavanje se odvijalo u prirodi te su učenici mogli vidjeti i povezati o čemu predaje hipoterapeut Knezić. Tijekom predavanja učenici su dobili informacije što je hipoterapija, ciljeve terapije, indikacije i kontraindikacije te utjecaj hipoterapije na bolesnika. Učenicima je predavanje bilo interesantno pa su vrlo rado sudjelovali u predavanju postavljanjem različitih pitanja koje će im biti od koristi u samome projektu. Nakon završenog teorijskog dijela, učenici su se uputili prema jahalištu gdje su pod stručnim vodstvom hipoterapeuta pokušali voditi konja, upoznali se sa ulogom hipoteraputa, te osjetili utjecaj hipoterapije i jahanja kroz ulogu bolesnika. Slijedio je ručak i druženje gdje smo pričali o dojmovima razmjene i dogovorili smo drugu razmjenu koja će se realizirati u Srednjoj školi Viktorovac kao i prostorima terapijskog jahanja u Sisku krajem 11. mjeseca. Dolaskom u Čakovec, naše je edukativno i zabavno druženje završilo sviranjem i pjevanjem. Nestrpljivo čekamo drugu razmjenu i veselimo se ponovnom druženju!

Ekipe projekata „Ritam s konjem“ i „Joga u službi zdravlja i zadovoljstva“    
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation