en-UShr-HR
Traži
4. kolovoza 2020. ..:: Razmjene » Realizirane razmjene učenika » Razmjene 2011./2012. » 15. razmjena Zadar-Maribor ::..   Prijava
 Posjeta učenika Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar Zdravstvenoj in kozmetičnoj šoli Maribor Minimiziraj

 
Učenici i nastavnici Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar u posjeti Zdravstvenoj in kozmetičnoj šoli Maribor

(24.  do 28.  siječnja 2011.) 

     Od 24. do 28. siječnja 2011. organizirana je nova razmjena u sklopu projekta E-medica.Učenici i nastavnici Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar posjetili su Srednju zdravstvenu in kozmetičnu šolu Maribor.
   Maribor nas je dočekao prohladan, ali okupan suncem. Nakon smještaja u đački dom otišli smo u posjet Školi gdje je doček bio fantastičan. Dočekali su nas pjesmom i osmjesima dobrodošlice. Poslijepodne je bilo rezervirano za obilazak gradskih znamenitosti, a veće za slobodno druženje.
   Utorak je započeo radno, upoznavanje s planom i programom posjete, te sa načinom rada u školi i Kliničkom bolničkom centru Maribor. Učenici su prisustvovali na nastavnim satovima određenih općih i strukovnim predmeta prema rasporedu nastave. Nakon ručka naši nastavnici su njihovim učenicima održale predavanja iz hrvatske književnosti, zdravstvene njege, fizikalne terapije, te predavanje iz vjeronauka.
   U srijedu je za sve školarce u Mariboru bio sportski dan, pa smo se i mi uključili. Organizatori su nas odveli na Pohorje. Velika gužva koja je vladala pred uspinjačom nije nas obeshrabrila i velika većina nas je ponovo skijala i/ili sanjkala. Nakon puno padova i "smučanja" okrjepa u restoranu "Koča" bila je itekako potrebna.
   Četvrtak je bio predviđen za odlazak na redovite vježbe u Klinički blnički centar Maribor. Podijeli smo se po odjelima tako da smo posjetili Odjel za gastroenterologiju, kardiologiju, urologiju i fizikalnu terapiju. Učenici su ravnopravno sudjelovali u njezi i brizi za hospitalizirane bolesnike na tim odjelima i ustvrdili da se ne razlikujemo puno u skrbi za oboljele.
   Četvrtak uvečer domaćini su organizirali druženje uz ples. Glazbeni ansambl Mariborske škole sastavljen od učenika pokazao je izuzetni talent i uložio veliki trud te nas iznenadio velikim asortimanom pjesama iz Dalmacije. Kraj večeri je došao brzo, zadovoljni ali tužni što je već skoro petak, otišli smo na počinak.
   Moram priznati da je petak prebrzo došao. Ujutro smo odradili vježbe na Odjelu psihijatrije i upoznali njihov način skrbi za mentalno oboljele. U podne nas je čekala video-konferencija i najtužniji trenutak – oproštaj od dragih prijatelja i nada u ponovni usret.

Dragi prijatelj, hvala na svemu!


  
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation