en-UShr-HR
Traži
3. lipnja 2020. ..:: Razmjene » Realizirane razmjene učenika » Razmjene 2013./2014. » 26. razmjena Maribor-Zadar ::..   Prijava
26. razmjena medicinskih škola Maribora i Zadra (21.-25. siječnja 2013)  26. razmjena medicinskih škola Maribora i Zadra (21.-25. siječnja 2013) Minimiziraj

 
Razmjena učenika
od 21. do 25.
siječnja 2013.
 

   Srednju zdravstveno i kozmetičko školu Maribor posjetili su učenici i nastavnici zdravstvene njege, gđa. Verica Elveđi i gđa. Anita Stipanov iz Medicinske škole Ante Kuzmanića iz Zadra. Ovo je bila 10. razmjena učenika i nastavnika sa zadarskom školom u okviru međunarodne suradnje i u projektu E-medica, koja se provodi na različitim područjima (video konferencija, sudjelovanje u zajedničkim projektima, razmjena učenika ...).
   Hrvatski učenici i nastavnici su tijekom svog boravka u Mariboru upoznali rad na mariborskoj srednjoj školi te sudjelovali na nastavi u razredu. Učenici su također upoznali svoje suradnike i dogovarali se o izradi i zaduženjima u 6 projekta u okviru E-medice.
   A u Sveučilišnom medicinskom centru Maribor su naši gosti obavljali obavezno praksu.
   Upoznali su Maribor, uglavnom kao grad i kao prošlogodišnju europsku prijestolnicu kulture i naravno i Pohorje, gdje su neki i skijali ili barem pokušali skijati, a najviše su uživali u druženju s vršnjacima.

Danica Perše

 
Izmenjava dijakov
od 21. do 25. janura 2013.
 

   So srednjo zdravstveno in kozmetično šolo Maribor obiskali dijaki in učiteljici zdravstvene nege, Verica Elveđi Anita Stipanov iz Medicinske šole Ante Kuzmaniča iz Zadra. To je bila že 10. izmenjava dijakov in učiteljev z zadarsko šolo v okviru mednarodnega sodelovanja in v projektu E-medica, ki je utečeno na različnih področjih (videokonference, sodelovanje v skupnih projektih, izmenjava dijakov …).
   Hrvaški dijaki in učiteljici so med bivanjem v Mariboru spoznali mariborsko srednjo šolo ter delo v razredu. Srečali so se s svojim partnerji v 6 projektih, ki jih pripravljamo skupja v okviru E-medice.
   V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor so naši gostje opravljali obvezno prakso.
   Spoznali so Maribor, predvsem kot mesto in kot lanskoletno evropsko prestolnico kulture in Pohorje ter se predvsem družili z vrstniki.

Danica Perše

 

 

 

 

 

 


  
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation