en-UShr-HR
Traži
3. srpnja 2020. ..:: Razmjene » Realizirane razmjene učenika » Razmjene 2013./2014. » 33. Zadar i Maribor u Kranjskoj Gori ::..   Prijava
Zadarske medicinarke i pomorci sa mariborčanima u Kranjskoj Gori (12.-14. travnja)  Zadarske medicinarke i pomorci sa mariborčanima u Kranjskoj Gori (12.-14. travnja) Minimiziraj


Prva razmjena i radionica u projektu "Spašavanje iz vode"
-  Kranjska Gora, 12. do 14. travnja 2013.  -

 

   U petak, 12. travnja 2013. godine učenici Medicinske škole Ante Kuzmanića i Pomorske škole iz Zadra, u pratnji mentorice Anitom Mišković i pedagoga Marina Perinića, krenuli su u Kranjsku Goru na trodnevno druženje sa učenicima i voditeljima iz Zdravstvene i kozmetičke škole Maribor. Ovaj susret i razmjena dio je praktičnog rada u okviru zajedničkog projekta "Spašavanje iz vode".

   Učenici Ines Benović, Luka Matković, Ivan Filip Pavić, Filip Ivančev, Filip Filipović, Iva Vidas, Lidija Katkić, Renato Sabo i Petar Čolak krenuli smo u ranim jutarnjim satima prema Sloveniji. Put je trajao šest sati. Kad smo napokon stigli u đački dom CŠOD dočekali su nas udobni kreveti i večera.
   Nakon večere smo odslušali prvo predavanje o spašavanju utopljenika iz mora ili slatkih voda. Predavanje je održao profesor tjelesnog iz medicinske srednje škole Maribor. Navečer je uslijedilo druženje i odlazak u razgledavanje grada.
   U subotu ujutro smo rano krenuli na bazen gdje smo naučili razne tehnike spašavanja i poslije smo imali vježbe pružanja prve pomoći. Naučene tehnike spašavanja i oživljavanja utopjenika bile su jako zanimljive i poučene te smo svi skupa puno naučili. Popodne smo otišli biciklima 10 km do najveće skijaške skakaonice na svijetu - Planica. Vraćajući se smo posjetili umjetno jezero Jasna. Kad smo se vratili u dom imali smo ispit i svi smo položili unatoč tome što su ispiti bili na slovenskom.
   Nedjeljno jutro je prošlo melankolično zbog odlaska iz Kranjske Gore, ali smo ponijeli diplome i predivne dojmove na protekla tri dana.

Ines Benović     
Pomorska škola Zadar

 
 
 
 
 
   
     

  
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation