en-UShr-HR
Traži
3. lipnja 2020. ..:: Razmjene » Realizirane razmjene učenika » Razmjene 2013./2014. » 35. Mlinarska u posjeti Pomorskoj Zadar ::..   Prijava
Učenici Škole za medicinske sestre Mlinarska u posjeti Pomorskoj školi Zadar (07. lipnja)  Učenici Škole za medicinske sestre Mlinarska u posjeti Pomorskoj školi Zadar (07. lipnja) Minimiziraj


Realizirajući dva projekta učenici Mlinarske
posjetili Pomorsku školu Zadar i Medicinsku i kemijsku školu Šibenik
 

   Učenici Škole za medicinske sestre Mlinarska Matilda Gegović, Lucija Dvorneković, Marina Pranjić i Domagoj Purgar u sklopu projekata E-medice "Generacijski jaz" te "Primjena znakovnog jezika u struci", posjetili su učenike i mentore Pomorske škole Zadar. Razmjena učenika realizirana je 06. i 07. lipnja 2013., u pratnji mentorica Đurđice Stanešić i Natalije Šnidarić.
   U četvrtak, 06. lipnja učenici Mlinarske i Pomorske škole upoznali su se na zajedničkoj večeri. U petak, 07. lipnja u radnom dijelu učenici su razgovarali o podjeli zadataka i realizaciji dosadašnjih aktivnosti i sadržaja u oba projekta. U projektu "Generacijski jaz" učenici su međusobno su prikazali radne verzije prezentacija i razgovarali o dodatnim zaduženjima, detaljima prezentacije i eventualnoj anketi koju bi izradili za potrebe projekta. Pomorskoj školi Zadar, kao nositeljima projekta, proslijedili smo realizaciju zadataka iz Medicinske i kemijske škole Šibenik te smo dogovorili da ćemo do rujna istražiti i obraditi sadržaje kojima ćemo proširiti projekt. U projektu "Primjena znakovnog jezika u struci" učenici su također prošli zajedničku prezentaciju, pokazali dodatne materijale koje bi mogli koristiti tijekom rada na projektu i dogovorili eventualne nadopune.
   Nakon radnog dijela i zajedničkog ručka, učenici su razgledali Zadar i iskoristili lijepo vrijeme za kupanje i sunčanje. Sljedeća razmjena dogovorena je za kraj rujna/početak listopada posjetom učenika i mentora Pomorske škole Zadar našoj školi..

Natalija Šnidarić, pedagoginja škole

   Razmjene učenika uvijek nam ostanu u predivnom sjećanju… lijepo iskustvo prije svega zbog novih poznanstava. Posjet Medicinskoj i kemijskoj školi Šibenik i Pomorskoj školi Zadar bila nam je prva razmjena izvan Zagreba. Zanimljivo je vidjeti izvođenje nastave u drugim školama i čuti od svojih vršnjaka iz drugih gradova kako oni “podnose teret“ školskih klupa.
   Prva nas je ugostila Medicinska i kemijska škola Šibenik. Lijepo su nas dočekali i ugostili. Medicinske škole imaju specifičan program pa su nam pomogla iskustva kolega iz Šibenika kao usporedba s našim radom.
    Nakon posjete Šibeniku naši domaćini bili su učenici iz Pomorske škole Zadar. Budući da se radi o pomorskoj struci tamo smo se prije svega upoznali sa novim zanimanjima.
   Drago nam je što sudjelujemo u projektu E-medice. Iako nam je ponekad dodatno opterećenje, naš trud se zapravo višestruko isplati. Voljeli bismo da je naš posjet ovim školama i naša razmjena dulje trajala jer je bilo zaista predivno iskustvo. Veselimo se dolasku naših gostiju u Zagreb i s uzbuđenjem očekujemo novu razmjenu!

Lucija, Matilda, Marina i Domagoj


  
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation