en-UShr-HR
Traži
14. srpnja 2020. ..:: Razmjene » Realizirane razmjene učenika » Razmjene 2013./2014. » 42. razmjena medicinskih Maribor - Zadar ::..   Prijava
42. razmjena: Razmjena učenika Maribora i Zadra (16.-20. rujna 2013.)  42. razmjena: Razmjena učenika Maribora i Zadra (16.-20. rujna 2013.) Minimiziraj

 

Učenice Medicinske i kozmetičke škole Maribor
u okviru razmjena (i izrade zajednički projekata) u petodnevnoj posjeti Zadru

(Zadar, 16. - 20. rujna 2013.)
 

   U okviru razmjene učenika i izrade zajedničkih projekata od 16. do 20. rujna 2013. godine u posjeti Medicisnkoj školi Ante Kuzmanića Zadar je boravilo 14 učenika Zdravstvene i kozmetičke škole Maribor, a pod vodstvom mentorice prof. Danicom Perše.
   U uzvratnoj radnoj posjeti Zadru učenici iz Maribora sudjelovali su u redovnoj nastavi u Medicinskoj školi, strukovnoj praksi u Općoj bolnici Zadar, ali i nezaboravnom druženju sa svojim kolegicama i kolegama.
   Ova razmjena poslužila je učenicima i kako bi pripremili prezentacije zajedničkih projekata koje su realizirali u prošloj školskoj godini, a koje će predstaviti na slijedećoj 7. Smotri "Dani E-medice", od 8. do 10 studenoga 2013., u Termama Tuhelj.


   Poticanje kreativne suradnje i razvoj zajedništva te objedinjenje zajedničkih projekata "E-medica" došlo je do punog izražaja u jedanaestoj međunarodnoj razmjeni učenika i nastavnika iz Srednje zdravstvene i kozmetičke škole Maribor i Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar.
   Učenici iz Maribora su, prema programu razmjene, prisustvovali redovnoj nastavi engleskog jezika, građanskog odgoja, te hravatskoga jezika.
   U strukovnom dijelu razmjene upoznali su sa organizacijom rada u Općoj bolnici Zadar, a posebno interesantno bilo je im je sudjelovanje u nastavi vježbi iz zdravstvene njege i fizikalne terapije.
   Tijekom razmjene bilo je vremena i za razne aktivnosti, kao i za upoznavanje sa našim koulturno povijesnim znamenitostima. Pored obilaska gradske jezgre i upoznavanja sa bogatom poviješću i znamenitostima, posjeta Morskim orguljama i Pozdrava Suncu. U tom dijelu programa učenici iz Maribora su zajedno sa svojim domaćinima posjetili muzeje "Zlata i srebra" i Muzej antičkoga stakla, a u okviru cjelodvenog izleta posjetili su grad Nin i upoznali se sa tradicijom proizvodnje soli.
  Cilj ove razmjene je bio dogovor o realizaciji zajedničkih projekata i njihova prezentacija na 7. "Danima E-medice". Veliki dio vremena proveli su učenici u zajedničkom radu i realizaciji finalnog prezentiranja zajedničkih projekata: Apiterapija, Bakina ljekarnaSPA i hidroterapija, Spašavanje iz vodeHipoterapija i Međukulturalna komunikacija u zdravstvu.
    I to nije bilo sve: jedno od poslijepodneva bilo je rezervirano za sportske susrete i gosti su nas "dobili".
  Ono što posebno obilježava ove razmjene jeste hvale vrijedna međukulturalna komunikacija i razvoj zajedništva koji su došli do punog izražaja tijekom ove, a i svih dosadašnjih razmjena, ali i pokazatelj kvalitete zajedničkih projekata i suradnji različitih škola i cjelokupnog nastavka projekta "E-medica".

Verica Elveđi, školski koordinator

     

  
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation