en-UShr-HR
Traži
5. lipnja 2020. ..:: Razmjene » Realizirane razmjene učenika » Razmjene 2014./2015. » 57. razmjena Maribor - Zagreb ::..   Prijava
Četvrta razmjena učenika na projektu "Škola u bolnici" (07. svibnja 2014.)  Četvrta razmjena učenika na projektu "Škola u bolnici" (07. svibnja 2014.) Minimiziraj

 
Četvrta razmjena učenika projekta "Škola u bolnici"
u Srednjoj zdravstvenoj in kozmetičnoj šoli Maribor u Sloveniji
 

Prisutni sudionici:

- Marinela Bombić  (Škola za primalje Zagreb)
- Anesa Šabani (Škola za primalje Zagreb)
- Ana Marija Livančić (Škola za primalje Zagreb)
- Konstantina Božak, voditelj i koordinator Škole za primalje Zagreb
- Sara Razum (Ženska opća gimnazija Družbe sestara milosrdnica)
- Nikolina Majdak
(Ženska opća gimnazija Družbe sestara milosrdnica)
- Irena Marija Vojvodić,
 voditelj i koordinator Ženske opće gimnazije Družbe sestara milosrdnica
- Aldina Kovačič
(Srednja zdravstvena in kozmetična šola Maribor)
- Nemanja Spasovski
(Srednja zdravstvena in kozmetična šola Maribor)
- Mojca Cimerman Galun,
voditelj i koordinator Srednje zdravstvene i kozmetičke škole Maribor
- Metka Križ
, voditelj Srednje zdravstvene i kozmetičke škole Maribor
- Romana Predin
, koordinator Srednje zdravstvene i kozmetičke škole Maribor
- Nastavnice iz Škole u bolnici u Mariboru (Univerzitetni klinički centar Maribor

 

Datum i vrijeme: 07. svibnja 2014. od 10.00 do 14.00 sati
Cilj razmjene: Usporediti organizaciju Škole u bolnici u Zagrebu i Mariboru.

Hodogram:
   U Maribor smo stigli oko 10.00 sati. U školi su nas svi srdačno dočekali. Prvo smo imali sastanak na kojem smo predstavili naša dosadašnja postignuća na projektu "Škola u bolnici" u Zagrebu. Mentorica Konstantina Božak imala je kraće izlaganje o dosadašnje tri razmjene između Škole za primalje i Ženske opće gimnazije, opisala je suradnju s Udrugom za rijetke bolesti i Udrugom Pragma, volontiranje na pedijatriji u Vinogradskoj bolesti. Učenice Marinela Bombić i Anesa Šabani opisale su svoje sudjelovanje na međunarodnom stručnom skupu "Obrazovanje hospitalizirane djece u Hrvatskoj u kontekstu Europske unije" u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta. Usporedile su liječenje hospitalizirane djece u Hrvatskoj, Nizozemskoj i Njemačkoj. Posebno smo istaknuli suradnju s Klinikom za dječje bolesti Zagreb i njihovom Školom u bolnici. Zatim su nastavnice iz Kliničkog bolničkog centra u Mariboru opisale svoja iskustva u nastavi Škole u bolnici. Nakon uspješnog sastanka krenuli smo u razgledavanje škole domaćina, koja je jako lijepo uređena i organizirana. Vodile su nas kolegice Metka Križ i Mojca Cimerman Galun. Učenici Nemanja Spasovski i Osman Križevac bili su zaduženi za fotografiranje, šalu i pomoć u prevođenju ako zatreba. Dojmili su nas se izvrsno opremljeni kabineti za praktičnu nastavu, prostrana gimnastička dvorana i naravno kuhinja. Kasnije smo krenuli u obilazak centra Maribora i završili na zabavnom druženju uz kavu.

Autor: Konstantina Božak

   "Put u Maribor mi je bilo super iskustvo, zato što su se rodile nove ideje za projekt kroz međusobni razgovor o tome što smo mi napravili i što će se tek napraviti. Super je bilo upoznati nove ljude, vidjeti nova mjesta i provesti radni dan u drugačijem okruženju."

Sara Razum, Ženska opća gimnazija, Zagreb

   "Meni je na razmjeni bilo zaista odlično. Sviđaju mi se škola, kako sve funkcionira, način rada i ciljevi ljudi koji rade u bolnici…Uz svu razmjenu informacija još sam se i zabavila. Jedva čekam nastaviti suradnju s njima i veselim se zajedničkoj suradnji na ovom projektu."

Ana Marija Livančić, Škola za primalje, Zagreb

    "Obisk in druženje z gosti iz Zagreba lahko opišemo z besedo super! Zanimivo je bilo slišati, kako stvari potekajo pri njih in jih primerjati s stanjem v Mariboru. Izmenjava mnenj je bila zanimiva in poučna, še posebej prijetno pa je bilo, ko smo se skupaj sprehodili po Mariboru, kjer smo se z učenkami iz Zagreba boljše spoznali. Ure ob kavi so hitro minile. Veseli smo, ker smo še vedno v stiku. Oblikovali smo svojo skupino na facebooku (E-medica), kjer se redno srečujemo.
   Obilazak i duženje s gostima iz Zagreba najlakše možemo opisati riječju super! Zanimljivo je bilo slušati kako stvari funkcioniraju kod njih i usporediti ih sa stanjem u Mariboru. Razmjena nam je bila zanimljiva i poučna, a posebno ugodno je bilo kad smo zajedno šetali po Mariboru, pri čemu smo se bolje upoznali s učenicima iz Zagreba. Vrijeme na kavi brzo je proletjelo. Zadovoljni smo što smo još uvijek u kontaktu. Oblikovali smo svoju grupu na Faceebook stranici (E-medica) gdje često komuniciramo.

Aldina Kovačič, Nemanja Spasovski i Osman Križevac, Srednja zdravstvena in kozmetična šola Maribor
Prijevod:
K. Božak

    
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation