en-UShr-HR
Traži
9. srpnja 2020. ..:: Razmjene » Realizirane razmjene učenika » Razmjene 2014./2015. » 61. razmjena Ljubljana-Šibenik ::..   Prijava
Učenici Srednje zdravstvene škole Ljubljana u posjeti Šibeniku (12. rujna 2014.)  Učenici Srednje zdravstvene škole Ljubljana u posjeti Šibeniku (12. rujna 2014.) Minimiziraj

 
Posjet Šibeniku i rad na projektu "Mjerenje vitalnih funkcija"
 

   Učenici Srednje zdravstvene škole Ljubljana su pod vodstvom koordinatorice Branke Langerholc i mentorice Špele Flerin, a u okviru projekta "Mjerenje vitalnih funkcija" posjetili Medicinsku školu u Šibeniku.
   U petak, 12. rujna 2014. u Šibeniku
nas je dočekala prava kišna oluja, ali zbog toga nismo izgubili volju, nego smo se znatiželjno prepustili gospođi profesorici Snežani Žaja, sa punom mjerom pozitivne energije i voditeljici te mentorici projekta u Šibeniku, koja nam je već u petak na večer pokazala ljepote Šibenika. U subotu prije podne smo krenuli u realizaciju našeg projekta – učenici iz Ljubljane i Šibenika su u Medicinskoj školi vježbali igrokaz, zabavali se i na kraju izmijemili sve suvremene kontakte – skayp, facebook, mail, telefon… Igra "Mjerjenje vitalnih funkcij" prikazuje pacijenta, koji se zbog povišane tjelesne temperature, trese cijelim tijelom i traži medicinsku pomoć. Stalno se nešto tuži, a glavna medicinska sestra ga smiri i daje učenicima zadatak, da mu izmjere vitalne funkcije – krvni tlak, axilarnu tjelesnu temperaturu, SpO2 i puls. Učenici dolaze do pacijenta i naprave potpuni kaos, pacijent je ogorčen i kaže da će ih tužiti. Glavna med. sestra se zgrozi i pozove učenike na razgovor i naredi da brzo ponove pravilne postupke mjerenja vitalnih funkcija. U daljnjem se učenici pacijentu opravdavaju, izvedu postupke po standardu i uvide da samo organiziran i pravilan rad vodi do smirenja pacijenta i realnih rezultata. Uz igru smo se zabavali i zaključili da Ljubljana i Šibenik imaju sasvim jednake standarde za mjerenje vitalnih funkcija.
   Medicinska škola iz Beograda nije mogla doći na razmjenu, tako da smo sa njom ostali u kontaktu preko telefona i e-pošte.
   Kad smo završili s radom, profesor geografije, g. Kreše Škugora upoznao nas je o bogatoj povijesti Šibenika, a na ručku, na koji nas je ljubazno pozvala škola domaćin, došla nas je pozdraviti i zaželjeti nam još puno uspijeha, gospođa ravnateljica Ankica Lambaša Spahija.
  Nakon pet sata vožnje došli smo u Ljubljanu sa puno lijepih utisaka i sjećanja na Šibenik. Učenici iz Ljubljane - Jasmina, Miloš i Valerija, kao i profesorice Branka i Špela iskazuju profesorima Medicinske škole Šibenik, Snežani, Kreši, gospođi ravnateljici i učenicima Ivani i Mirni veliku zahvalnost za prijem i POZIVAJU ih da posjete Srednju zdravstvenu školu Ljubljana.
    
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation