en-UShr-HR
Traži
5. lipnja 2020. ..:: Razmjene » Realizirane razmjene učenika » Razmjene 2014./2015. » 62. razmjena Zagreb-Varaždin ::..   Prijava
Učenici Zdravstvenog učilišta Zagreb u posjeti Medicinskoj školi Varaždin  (17. rujna 2014.)  Učenici Zdravstvenog učilišta Zagreb u posjeti Medicinskoj školi Varaždin (17. rujna 2014.) Minimiziraj

 
Razmjena učenika u projektu "Krvne grupe, prehrana i bolesti po krvnim grupama"
 

   Medicinska škola Varaždin sudjeluje u projektu Krvne grupe, prehrana i bolesti po krvnim grupama te je stoga 17. rujna 2014. godine ugostila učenike Paulu i Tomislava s mentoricom Majom Gregurić iz Zdravstvenog učilišta Zagreb. Učenice domaćini Anja, Andrea i Sara te mentorica Nataša Vuković uspješno su realizirale susret iako gosti iz Medicinske škola Split nisu mogli doći u Varaždin pa će s njihovom mentoricom i učenicom i dalje biti u kontaktu putem e-maila, facebook i telefona.
   Početak susreta odvijao se u školi uz ugodno druženje te razgovor o projektu. Učenici i mentorice izmijenili su iskustva te komentirali i uskladili rezultate anketa o prehrambenim navikama ispitanika koje su proveli u Zagrebu, Varaždinu, Splitu i Bjelovaru.
   Nakon što smo razmijenili mišljenja, našim smo gostima pokazali školu te krenuli u Opću bolnicu Varaždin, na Odjel za transfuziologiju gdje nas je dočekala doktorica Gordana Jaklin, spec. transfuziologije, koja nam je održala kratko predavanje o krvnim grupama, važnosti dobrovoljnog davanja krvi te nas provela kroz Odjel transfuziologije i upoznala nas s načinom rada Odjela.
   Također smo imali priliku odrediti svoje krvne grupe i upoznati se s principom određivanja krvnih grupa. Nakon posjete bolnici i kratkog druženja s ravnateljicom Mirjanom Grabar Kruljac odveli smo naše drage goste u novootvoreni studentski restoran na ručak te smo druženje završili ugodnom šetnjom i razgledom znamenitosti Varaždina.
   Vrijeme je u dragom društvu prebrzo prošlo, ali dalo nam je motivaciju za daljnje susrete i priliku za dogovor oko daljnjih aktivnosti.
    
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation