en-UShr-HR
Traži
2. lipnja 2020. ..:: Razmjene » Realizirane razmjene učenika » Razmjene 2014./2015. » 67. razmjena Novo mesto-Vrapče ::..   Prijava
Učenici iz Novog mesta u Zagrebu, rad na "Volontiranju“ i "Akutnim trovanjima u dječjoj dobi" (17. i 18. rujna 2014.)  Učenici iz Novog mesta u Zagrebu, rad na "Volontiranju“ i "Akutnim trovanjima u dječjoj dobi" (17. i 18. rujna 2014.) Minimiziraj

Učenici Zdrastvene in kemijske šole Novo Mesto u posjeti Škola za medicinske sestre Vrapče, Zagreb

i realizaciji projekata "Volontiranje" i "Akutna trovanja u dječjoj dobi"
 

    Tijekom vikenda, 18. i 19. rujna 2014. godine, u razmjenu učenika stigli su nam učenici iz Zdrastvene in kemijske šole Novo Mesto, te smo s njima proveli dva nezaboravna dana.
   Kao i svake godine tako i ove ponovno sudjelujemo u projektu E-medica te smo u četvrtak ugostili učenike iz Slovenije. Razmjena je bila organizirana u okviru dva projekta: "Volontiranje" i "Akutna trovanja u dječjoj dobi".
   Naš projekt je "Akutna trovanja u dječjoj dobi" te smo tako u četvrtak ujutro pred Bolnicom za dječje bolesti Klaićeva, s učenicama iz Škole za medicinske sestre Vinogradska, koje također sudjeluju na projektu dočekali naše prijatelje iz Novog Mesta. Odmah smo krenuli na posao te smo u bolnici poslušali predavanje o "Akutnim trovanjima u djece" koje nam je vodila sestra Veronika Miljanović-Vrđuka sa Zavoda za intenzivno liječenje, a koji smo kasnije išli i pogledati.
   Nakon radnog dijela krenuli smo na ručak u našu školu, a zatim smo nastavili rad raspravom o realizaciji projekta. Kada smo bili zadovoljni sa svime što smo se dogovorili odlučili smo krenuti u mali obilazak grada.
   S vremenom se spustila večer i krenuli smo umorni u Dubravu, gdje smo bili ugodno smješteni. Nakon još malo pričanja, kartanja i drugih igara otišli smo spavati.
   Ujutro smo krenuli prema Institutu za medicinska istraživanja i medicinu rada, gdje nas je ugostila dr. Jurasović i pojasnila nam njihovu djelatnost i uvela u trovanja, osobito metalima. Slušali smo i dva jako zanimljiva predavanja o mineralima, drogama i trovanju te je po meni, a vjerujem i ostalima bio i najzanimljiviji dio u labaratoriju u kojem smo gledali analizu kose (naših mentorica, sestre Vidoše i prof.Zoretič) u kojoj se moglo vidjeti koja od njih jede više ribe s obzirom na količinu metil žive u kosi. Mi smo imali problem s rezanjem uzorka kose pa su se one ponudile.
   Uslijedio je ručak u školi, pomaganje i druženje s volonterima. Zabava u parku bila je najveselija, mali i najtužniji dio jer je slijedio rastanak. Ipak, znam da ćemo se uskoro ponovo vidjeti tako da smo se ipak veselo pozdravili i sa nestrpljenjem našeg skorog ponovnog susreta!

Škola za medicinske sestre Vrapče


    
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation