en-UShr-HR
Traži
2. lipnja 2020. ..:: Razmjene » Realizirane razmjene učenika » Razmjene 2014./2015. » 69. razmjena Maribor-Zadar ::..   Prijava
Razmjena učenika i praktične vježbe u projektu "Spašavanje iz voda" (Zadar, 15. do 19. rujna 2014.)  Razmjena učenika i praktične vježbe u projektu "Spašavanje iz voda" (Zadar, 15. do 19. rujna 2014.) Minimiziraj

Razmjena učenika u projektu "Spašavanje iz voda 2"

- Maribor u posjeti Medicinskoj i Pomorskoj školi u Zadru -


 

    Učenici Zdravstvene i kozmetičke škole Maribor koji sudjeluju u projektu ''Spašavanje iz vode 2'' došli su, u okviru tjedna šire razmjene učenika mariborske i zadarske medicinske škole, u nastavak realizacije zajedničkog projekta. Okupili smo se u ponedjeljak, 16. rujna 2014. u 9 sati u školi, te krenuli prema bazenu na Višnjiku gdje smo imali dogovoren termin vježbi spašavanja iz vode.
   Svi učenici koji sudjeluju u projektu bili su nazočni: naši gosti iz Maribora, a ujedno i nositelji ovog projekta Joži Rečnik i Matic Drozg Petrovič s voditeljem prof. Alešom Vohom, iz Pomorske škole Zadar Joško Narančić i Mateo Šestan, te iz Medicinske škole Ante Kuzmanića Josip Beretin, Violeta Bošnjak, Marija Sakić, Paulo Tarokić i Ivan Stijepić sa voditeljicom Anitom Mišković.
   U bazenu su učenici učili i uvježbavali različite tehnike spašavanja utopljenika, a potom je nastavnica Anita Raljević Špralja održala demonstraciju hitnih medicinskih postupaka kod utopljenika.
    Na bazenu smo proveli zanimljivo i vrlo korisno radno ujutro, a zatim smo naše drage goste otpratili u hostel na Boriku.
   Slijedeći dan bio je rezerviran za zajednički izlet u Nin gdje smo razgledali Ninsku solanu, a zatim se upoznali sa gradom Ninom, te njegovom i nacionalnom bogatom prošlošću.
   Četvrtak je bio namijenjen radu po programu šire razmjene učenika, tako da nismo imali nikakvih aktivnosti na našem zajedničkom projektu. S toga smo se svi pripremali za večernju zajedničku zabavu. I tu smo upoznali nove prijatelje.
   Posljednji dan boravka mariborskih učenika u Zadru obilježile su male sportske igre u kojima su sudjelovali svi sudionici razmjene, a time i našeg projekta.
    Po završetku utakmice uslijedila je video konferencija u školskoj knjižnici na kojoj su nam se obratili i predstavnicima škole iz Maribora, a zatim i dodjela potvrda o sudjelovanju u ovoj razmjeni učenika.
   Otpratili smo naše drage goste do hostela, još malo druženja i naši prijatelji su krenuli put Maribora. Kao i svaki rastanak bilo je malo tužno, ali ne toliko jer smo znali da se ubrzo ponovo vidimo, već u studenom u Termama Tuhelj, na 8. Smotri „Dani E-medica“ kada ćemo svima prezentirati što smo sve uradili u tijeku prošle školske godine.

Anita Mišković


    
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation