en-UShr-HR
Traži
9. srpnja 2020. ..:: Razmjene » Realizirane razmjene učenika » Razmjene 2015./2016. » 83. razmjena S.Mitrovica-Bedekovčina ::..   Prijava
Razmjena učenika Medicinske škole "Draginje Nikšića" Sremska Mitrovica i Srednje škole Bedekovčina  Razmjena učenika Medicinske škole "Draginje Nikšića" Sremska Mitrovica i Srednje škole Bedekovčina Minimiziraj

 

Posjeta učenika Medicinske škole "Draginje Nikšića" Sremska Mitrovica
Srednjoj školi Bedekovčina



     U periodu od 25. do 28. novembra 2015. godine učenici i nastavnici Medicinske škole iz Sremske Mitrovice boravili su u uzvratnoj poseti Srednjoj školi Bedekovčina u sklopu tematskog projekta "Narodna vjerovanja" koji se sprovodi u okviru E-medica – projekta medicinskih škola. Za vreme boravka smo radili na realizaciji projekta, posetili Školu, kao i brojne kulturno-istorijske znamenitosti hrvatskog Zagorja.

   Već pri samom dočeku u Dugom Selu, koji je bio topao i prijatan, shvatili smo da smo došli kod prijatelja. Atmosfera i ugođaj koji su nam priredili učenici uz izuzetnu muzičku dobrodošlicu, kao i obraćanje direktora Škole gospodina Zlatka Radmana i njegovih saradnika, bili su vrlo dirljivi i upečatljivi.
   Nakon obilaska građevinskog, poljoprivrednog i medicinskog učilišta u okviru Škole upoznali smo uslove života i rada učenika i kolega. U ostatku dana smo posetili veliko hrvatsko svetilište Majka Božija Bistrička u Mariji Bistric koje nas je impresioniralo, a potom su nam domaćini priredili dve radionice u kojima smo naučili tehniku izrade sveća, medenjaka i liciderskih srca. Posebno je bila zanimljiva radionica u kojoj smo u Školi učili tehniku izrade keramičkih predmeta i upoznali divne učenike i nastavnike. U okviru posete smo boravili u Muzeju Staro Selo Kumrovec, Muzeju krapinskog čoveka, a specijalitete hrane i pića iz hrvatskog Zagorja smo konzumirali na ručku u Vrglec Bregu. Stručni deo posete je osim rada na projektu, obuhvatio i obilazak Opšte bolnice Zabok gde nas je koleginica Štefica Sukreški upoznala sa nastavnim planovima i programima medicinskog učilišta, načinom realizacije vežbi, dok nas je osoblje Bolnice osvojilo svojom ljubaznošću i organizacijom rada.
   Sumiranje utisaka i dogovor o daljim aktivnostima smo nastavili u diskoteci u mestu Zabok. Celokupan doživljaj posete i sve utiske koje smo poneli ne možemo staviti na papir, ne postoje ni odgovarajuće reči kojima bismo domaćinima opisali koliko su uradili da bismo se osećali izuzetno prijatno i nadasve uvaženo. Hvala još jednom svim zaposlenim Srednje škole Bedekovčina, Doma učenika i učenicima.
   I na kraju, ono što E-medicu čini tako posebnom i što je nas opredelilo da joj se pridružimo jeste razmena znanja, iskustava, ali i prijateljstvo koje negujemo. Ako želite da imate prijatelje među ljudima, morate za njih nešto učiniti, morate im posvetiti vremena, energije, nesebične ljubavi i pažnje. Naši domaćini Anamarija Pavlin, Natalija Dukarić, Mateja Brčić - učenice u projektu, dr Suzana Kušek Đanić - koordinator i Danijela Švigir - mentor su sa svojim kolegama i učenicima to i uradile.

  Ekipa koja je posetila Školu: Branislav Vuletić, koordinator; Aleksandra Topić, mentor; Milan Đekić, profesor; te učenici: Aleksandar Malić, Željana Ančić, Jelena Marinković i Tijana Bojić.








    
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation