en-UShr-HR
Traži
7. srpnja 2020. ..:: Razmjene » Realizirane razmjene učenika » Razmjene 2015./2016. » 86. razmjena Zadar - Maribor ::..   Prijava
Nastavak razmjena učenika (i nastavnika) Zadra i Maribora  Nastavak razmjena učenika (i nastavnika) Zadra i Maribora Minimiziraj

  Razmjena učenika Srednje zdravstvene in kozmetične šole Maribor i Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar

 

Još jedna uspješna i nezaboravna
razmjena učenika u Mariboru

 

     Suradnja učenika i nastavnika Srednje zdravstvene in kozmetične šole Maribor i Medicinske škole Ante Kuzmanića odvije se u okviru projekta E-medica već sedam-osam godina. Nakon što su gosti iz Maribora boravili u petodnevnom posjetu našoj Školi i Zadru, nastavak rada na zajedničkim učeničkim projektima "E-medice", ali i upoznavanje škola i druženje nastavilo se.

   Naš boravak u Mariboru započeo je u ponedjeljak, 18. siječnja i trajao do petka, 22. siječnja 2016. U razmjeni su sudjelovali
učenici: Alana Lazinica, Vanesa Zrilić, Magdalena Franjić, Kristina Rogić, Josipa Marić, Antonija Tržić i Nikolina Birkić; te nastavnici: Ljiljana Grginović, Luka Plazina i Sonja Šare.
   Niske zimske temperature nisu umanjile toplinu kojom su nas naši domaćini ugostili.
 
   Prvi dan boravka proveli smo u školi uz riječi dobrodošlice i prigodni muzički i literarni program. Slijedio je obilazak grada, ove godine na poseban način vožnjom u turističkom vlaku.
 
   Utorak je bio rezerviran za sudjelovanje u teorijskoj nastavi i vježbama u kabinetu, popodne za obilazak bolnice, a večer za nezaboravni bovling.
 

    Srijeda, dan koji smo svi čekali i odlazak na Pohorje. Vožnja "gondolama" do skijališta bila je pravi izazov i za najhrabrije kada je strah od visina prisutan. Jutarnje "smučanje", šetnja i miris šuma ostati će svima u sjećanju. Kako smo svi dobri kuhari pokazali smo popodne kuhajući i pripremajući tradicionalne kolače po recepturi prof Ane i Romane. Gostoprimstvo i ljubaznost osoblja u Univerzitetni klinični center Maribor bila je na najvišoj razini. Naši prijatelji su nas pratili i uključili na vježbe na Odjelu nefrologije, ginekologije, trumatologije i psihijatrije.
 
   Četvrtak navečer druženje za oproštaj uz savršenu organizaciju našeg dugogodišnjeg prijatelja Tea koji je bio i voditelj večeri. Igre, pjesme i plesa nije nedostajalo.
Boravak u Mariboru omogućio je i završetak naših učeničkih projekata kao i planiranje novih koje ćemo predstaviti u Tuhelju.
   U petak nakon dirljivog oproštaja i poneke suze napustili smo Maribor i naše prijatelje koji će nam dugo ostati u sjećanju.
  Hvala ravnateljici gospođi Katji, profesorima Romani, Mojci, Martini, Alešu, te sestrama Ani, Aniti, Nataliji i ostalim nastavnicima i našim prijateljima u školi.


Vidimo se uskoro na 9. Smotri "Dani E-medica 2016." u Termama Tuhelju.


    
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation