en-UShr-HR
Traži
2. lipnja 2020. ..:: Razmjene » Realizirane razmjene učenika » Razmjene 2016./2017. » 101. Mlinarska i Pomorci u Novom mestu ::..   Prijava
Razmjena učenika Zagreba, Zadra i Novog mesta na projektu "Ergonometrija"  Razmjena učenika Zagreba, Zadra i Novog mesta na projektu "Ergonometrija" Minimiziraj


Druga razmjena učenika u projektu "Ergonomija“

Učenici iz Mlinarske i Pomorske u posjeti Novom mestu
 

   Druga razmjena učenika u projektu "Ergonomija", čiji je nositelj Škola za medicinske sestre Mlinarska, realizirana je dvodnevnom posjetom Zdravstvenoj i kemijskoj školi Novo mesto u Sloveniji.
   U četvrtak, 26. siječnja 2017. stigli smo u Novo mesto i, nakon malo lutanja po simpatičnom gradu, uspjeli pronaći školu suradnicu u našem projektu. Škola je dio velikog Školskog centra i oduševila nas je organizacija i funkcioniranje svih škola na jednom mjestu. U projektu sudjeluju i učenici i mentor Pomorske škole Zadar koji su stigli već dan ranije.
   Nakon dobrodošlice svi zajedno otišli smo u posjet Općoj bolnici u Novom mestu, gdje smo odslušali predavanje na temu ergonomija, kojom se bave već nekih 10-tak godina.
   Poslije ručka pozdravila nas je ravnateljica škole koja nas je detaljnije upoznala s programima škole i organizacijom rada, nakon čega smo u timu radili na zadacima projekta.
   U kasnim popodnevnim satima razgledali smo stari dio grada Novo mesto te se smjestili u hostel.


   U petak, 27. siječnja ustali smo u ranim jutarnjim satima jer su naši domaćini u Novom Mestu organizirali zajednički rad na projektu od 09:00 do 11:00. Dogovorili smo se o završnim prezentacijama projekata i zaključili ih. Nakon toga čekala nas je profesorica tjelesnoga i zdravstvenoga odgoja Šolskoga centra Novo Mesto sa fitnes programom kako bi se razgibali. U tu svrhu mi smo došli spremni i sa sobom uzeli sportsku opremu koja se pokazala jako korisnom. Objasnila nam je važnost pravilnog držanja i pravilnih načina izvođenja određenih vježbi kako bi što je moguće manje opterećivali kralježnicu. Fitnes je trajao oko 45 minuta nakon kojega smo se počastili osvježavajućim pićima, zdravim voćem, kavom i keksima.
   Poslije zabavne tjelovježbe vratili smo se natrag na posao i počeli dovršavati prezentacije za projekte do vremena za ručak. Ručak koji je bio u 15:00 sati, dao je prostora za kreativni rad te smo uspjeli izmijeniti sve ideje i ispraviti prezentacije, što vizualno, što strukturno.
   Poslije finog ručka polako smo se pozdravili do 10. Smotre u Tuhelju.

David Mlakić

 

    
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation