en-UShr-HR
Traži
7. srpnja 2020. ..:: Razmjene » Realizirane razmjene učenika » Razmjene 2016./2017. » 103. Zadar u Mariboru ::..   Prijava
Učenici iz Zadra u posjeti Mariboru i radu na tri zajednička projekta  Učenici iz Zadra u posjeti Mariboru i radu na tri zajednička projekta Minimiziraj


Učenici Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar
u posjeti  Srednjoj zdravstvenoj in kozmetičnoj šoli Maribor

 

(30. siječnja - 3. veljače 2017.)

 

    U ponedjeljak, 30. siječnja 2017. godine ugostili smo učenike iz zbratimljene Medicinske škole Ante Kuzmanića iz Zadra. Za ovu priliku pripremili smo im poseban program, jer su neki od njih prvi put posjetili grad Maribor.
   Nakon što smo im pokazali našu školu,
kao turistički vodiči poveli smo ih u obilazak našega grada. Bili su ugodno iznenađeni.
   Sljedeći dan su nam se pridružili na našoj redovnoj nastavi, a poslije smo zajedno posjetili Univerzitetni klinični center Maribor. Tu smo zajedno odradili 4 sata stručnih vježbi. Pokazali smo im naš način rada u bolnici, a oni su bili oduševljeni na nkoji način mi odrađujemo vježbe, koji su odnosi u bolnici, a koji se dosta razlikuje od njihovog.
   Da bi tjedan bio popunjen, otišli smo na izlet u Ptuj i u Dornavu. Slijedila je zabava na klizalištu, a zatim i natjecali se u kuglanju.
   Tijekom boravka učenici su po grupama imali sastanke i radili na zajedničkim projektima ("Eutanazija", "Biološki lijekovi u liječenju upalnih bolesti crijeva" i "Život djece s dijabetesom tip 1"), a koji će biti predstavljeni na 10. Smotri "Dani E-medica u u Termama Tuhlju za nekoliko tjedana.
   Zadnji dan smo im podijelili potvrde i zaželjeli im sreću i siguran put kući.
   Zajedno smo proveli nekoliko prelijepih dana i žao nam je da su morali tako brzo otići. Obećali smo im da ćemo se ubrzo ponovo vidjeti, a i dogovorili neke mogućnosti rada na slijedećim novim zajedničkim projektima.

Daša Sprinčnik


 

    
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation