en-UShr-HR
Traži
11. srpnja 2020. ..:: Razmjene » Realizirane razmjene učenika » Razmjene 2016./2017. » 95. Mračna prošlost duševnih bolnica ::..   Prijava
Prva razmjena u projektu: Mračna prošlost duševnih bolnica  Prva razmjena u projektu: Mračna prošlost duševnih bolnica Minimiziraj

Prva razmjena u okviru projekta
"Mračna prošlost duševnih bolnica"
 

    Prva razmjena održana je u ponedjeljak, 24. listopada 2016. u Medicinskoj školi Bjelovaru, a našli smo se kako bismo isplanirali naš zajednički projekt. U projektu sudjeluju i Škola za medicinske sestre Vrapče iz Zagreba, Srednja škola Čakovec i Srednja zdravstvena i kozmetička škola Maribor.
   U prostorima Medicinske škole Bjelovar ugostili smo nastavnike i učenike škola sudionica. Na početku nas je pozdravila naša koordinatorica Marina Šostaric te nam zaželjela ugodan boravak i produktivan rad na projektu. Pozdraviti nas je došla i naša ravnateljica Biljana Balenović koja je inače i dugogodišnja bivša koordinatorica. Uslijedilo je međusobno upoznavanje, razmjena ideja i iskustava vezanih uz temu našeg projekta. Posjetili smo Dom za psihički bolesne odrasle osobe u Bjelovaru gdje su nas jako lijepo ugostili, pokazali nam cijeli dom, prikazali nam njihov način rada, probleme na koje nailaze, a imali smo priliku i družiti se s korisnicima. Na kraju su voditeljica i ravnateljica odgovarale na sva pitanja koja su nas zanimala, a društvo su nam pravila i dva psa koji imaju terapijski učinak na korisnike.
   Nakon povratka u školu dogovorili smo zadatke koje trebamo obaviti do idućeg susreta koji bi trebao biti u Mariboru, 7. prosinca 2016. godine. Dogovorili smo se kako ćemo se u narednom razdoblju pozabaviti poviješću duševnih bolnica na način da će učenici iz Bjelovara istražiti povijest duševnih bolnica u svijetu, učenici iz Čakovca će istražiti povijest duševnih bolnica u Republici Hrvatskoj, učenici iz Zagreba će istražiti povijest psihijatrijske bolnice Vrapče, a učenici iz Maribora će istražiti povijest slovenskih duševnih bolnica. Tako ćemo na idućem zajedničkom susretu zajedno istaknuti sličnosti i različitosti duševnih bolnica te se na taj način dotaknuti problema stigme i etike.
   U projektu sudjeluju Lucija Pintarić, Nikolina Cmrečnjak i Lara Vinko iz Čakovca, Tjaša Matko, Barbara Vidovič iz Maribora, Ana Hršak, Dorotea Čusak i Đurđica Stiperski iz Zagreba te Luka Pandurević i Matija Majerić iz Bjelovara.
   Mentorice su Natalija Kirbiš (Srednja zdravstvene i kozmetičke škola Maribor), Zlatica Šimunović (Škola za medicinske sestre Vrapče), Dunja Gašparić i Maja Posedi (Srednja škola Čakovec) i Nina Plažanin (Medicinska škola Bjelovar).

Nina Plažanin, dipl.psih.- prof.


    
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation