en-UShr-HR
Traži
2. lipnja 2020. ..:: Razmjene » Realizirane razmjene učenika » Razmjene 2016./2017. » 97. Posjeti Mlinarskoj Zagreb ::..   Prijava
Šest škola u posjeti Školi za medicinske sestre Mlinarska Zagreb i radu na tri projekta  Šest škola u posjeti Školi za medicinske sestre Mlinarska Zagreb i radu na tri projekta Minimiziraj

U posjeti Mlinarskoj, Zagreb
učenici iz Pule, Zadra, Varaždina, Slavonskog Broda i Novog mesta
 

    U ponedjeljak, 10. listopada 2016. u Školi za medicinske sestre Mlinarska realizirana je razmjena učenika u projektima: "Prirodna kozmetika 2 – upotreba ljekovitog bilja", "Financijska pismenost – lova do krova i srednja škola" te "Ergonomija". U razmjenu su nam došli učenici i mentori iz Medicinske škole Pula, Pomorske škole Zadar, Medicinske škole Varaždin, Srednje medicinske škole Slavonski Brod, Ekonomsko birotehničke i trgovačke škole Zadar te Zdravstvene i kemijske škole Novo mesto.
   Nakon upoznavanja učenika i mentora, našim smo gostima pokazali prostor naše škole te su imali priliku prisustvovati na nastavi iz predmeta zdravstvena njega opća i anatomija i fiziologija. Nakon ručka učenici i mentroi nastavili su sa svojim aktivnostima i predviđenim zadacima po projektima.
   U projektu
"Prirodna kozmetika 2 – upotreba ljekovitog bilja", a prije zajedničke radionice, izrađen je macerat od lipe i osmišljeni su aromakozmetički pripravci. U radionici sa učenicima i mentorima Medicinske škole Pula, Medicinske škole Varaždin i Srednje medicinske škole Slavonski brod izradili smo različite kozmetičke proizvode:

a) Tonik za njegu lica od gela aloe vere
b) Kremu za lice na bazi lipe
c) Labelo za usne na bazi nevena
d) Zaštitnu kremu (balzam i maslac) na bazi nevena

   U izradi pripravaka pomogla nam je suradnica Dubravka Gabrić, dipl.ing. kemije i voditeljica projekta Đurđica Stanešić. Razmijenili smo znanja i iskustva, i ponešto naučili. Nakon izrade kozmetičkih proizvoda dogovarali smo predstavljanje našeg projekta na završnoj smotri. Dogovorili smo izradu letaka sa recepturama, prezentaciju o ljekovitom bilju i film sa slikama vezano uz postupak pripremanja kozmetičkih proizvoda.
   ... Cijela zamisao jako nam se svidjela i zato smo se odlučile uključiti u projekt. Koncept je vrlo pomno osmišljen i omogućava nam komunikaciju sa ostalim učenicima zdravstvenih škola što nam se najviše dopalo jer smo tako u mogućnosti izmjenjivati različita iskustva. Također, radionice su edukativne i zanimljive. Iz Zagreba smo se vratile sa puno pozitivnih dojmova. Ugodno su nas ugostili, a učenici domaćini proveli su nas u razgled škole uz veliki smiješak i puni pozitive. To nas je jako razveselilo jer se se vidjelo koliki su trud uložili u sam projekt što je , zahvaljujući dobroj suradnji i komunikaciji, završilo više nego odlično. Naučile smo puno toga o izradi pripravaka prirodne kozmetike i to znanje primijeniti ćemo u struci. Drago nam je da su preparati uspjeli, što nam je potvrda da se naš trud oko izrade macerata nevena tokom ljetnih praznika isplatio. Jedini nedostatak je što nam je vrijeme u dobrom društvu prebrzo prošlo, no radujemo se ponovnom susretu...

Ivana Skuzin, Ines Banfić, Tea Vujnovac iz Varaždina

   U sklopu projekta „Financijska pismenost - lova do krova i srednja škola“, u razmjeni su sudjelovali učenici i mentori iz Ekonomsko birotehničke i trgovačke škole Zadar i Pomorske škole Zadar, učenici Ekonomsko birotehničke i trgovačke škole Zadar održali su dvije radionice u 1b i 4b razredu, na temu opće financijske pismenosti. Dogovoreno je da u svakoj školi sudionici navedenog projekta budu provedene iste radionice u dva prva i dva četvrta razreda. Rezultate anketa koje se provode prije i poslije radionice proslijedit će našoj školi kao nositeljiima projekta i voditeljici Marici Bakin Batnožić, a rezultate ćemo, uz ostalo prezentirati na Smotri.
   Nakon radionica i dogovora o narednim koracima u projektu, učenici i nastavnici imali su vremena i za kraće razgledavanje i kupovinu u kišovitom Zagrebu.

   U projektu "Ergonomija" sudjeluju učenici i mentori Pomorske škole Zadar te Zdrastvene i kemijske škole Novo mesto. Voditeljica projekta Đurđica Stanešić uputila je suradnike u teorijski dio projekta i razgovaralo se o zadacima koji su predviđeni u okviru zajedničkog rada na projektu: kroz načela ergonomije istražit će se problematika rada u razredu, na bolničkom odjelu i na brodu.
   ...učenici Srednje zdravstvene i kemijske škole iz Novog mesta (smjer zdravstvena njega) smo u ponedeljak, 10. listopada 2016 učestvovali u prvoj razmjeni učenika. Posjetili smo Školu za medicinske sestre Mlinarska u Zagrebu. Na put smo krenuli dobro raspoloženi u očekivanju susreta. Neki od nas sudjeluju u projektu već drugu godinu, pa smo se radovali susretu i druženju s prijateljima. Prvi utisci su bili jako pozitivni. U Školi za medicinske sestre Mlinarska su nas jako lijepo dočekali.
Predstavili smo dosadašnji rad na projektu Ergonomija i projektu Zdravlje bubrega-tvoja je odluka. Dogovorili smo se kako ćemo raditi slijedećih mjeseci.
   U Zagrebu smo prisustvovali nastavi na satima anatomije i zdravstvene njege, na kojima smo aktivno sudjelovali. Upoznali smo i učenike iz Pomorske škole i Ekonomsko birotehničke škole iz Zadra s kojima sudjelujemo u projektima. Dogovorili smo se za sudjelovanje pomoću društvenih mreža.
   Oduševljeni novim idejama i ciljevima smo u večernjim satima otputovali u Novo mesto.
   Timotej Bučar i Anja Berk, učenici trećeg razreda (3. b ZN), koji su nam se pridružili ove godine, su kolege u Zagrebu lijepo prihvatile, tako da jedva čekaju novi susret.

Marija Marguš 4. a ZN, Simona Petretič i Nika Staniša 4. b ZN

   
 

    
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation