en-UShr-HR
Traži
4. kolovoza 2020. ..:: Razmjene » Realizirane razmjene učenika » Razmjene 2017./2018. » 106. Razmjena 6 škola u Sr. Mitrovici ::..   Prijava
6 škola na trodnevnoj razmjeni na projektu „Prva pomoć - prava pomoć“ u Sremskoj Mitrovici  6 škola na trodnevnoj razmjeni na projektu „Prva pomoć - prava pomoć“ u Sremskoj Mitrovici Minimiziraj


Trodnevna razmjena učenika šest škola u okviru projekata
„Prva pomoć - prava pomoć“ u Sremskoj Mitrovici

 
 
  
Medicinska škola „Draginja Nikšić“ iz Sremske Mitrovice, kao nositelj projekta „Prva pomoć-prava pomoć“, bila je domaćin učenicima, mentorima i školskim koordinatorima od 19. - 21. 10. 2017. na prvoj razmjeni učenika. Sudionici susreta bili su iz Srednje škole Pakrac, Medicinske škole Šibenik, Pomorske škole Zadar te Srednje stručne škole „Miloš Crnjanski“ Kikinda i Medicinske škole „Beograd“. Gosti su bili smješteni u Domu učenika srednjih škola.

   Prvi dan boravka u Sremskoj Mitrovici, nakon smještaja i prigodnog programa te predstavljanja škola, završio je radnom večerom u hotelu „Srem“ gdje je održano predavanje o koordinaciji pomoći na državnoj razini kod velikih nesreća i katastrofa.

   Drugi dan počeo je radom u grupama. Nakon toga, upriličen je posjet Gradskoj kući gdje je domaćin bio predsjednik Skupštine Tomislav Janković sa suradnicima.
   Nakon prijema, dan je nastavljen posjetom Regionalnom centru za stručno usavršavanje, Poljoprivrednoj školi u Šapcu, te brodogradilištu „Vahali“ u Zasavici.


   
Radni ručak bio je u Specijalnom rezervatu prirode „Zasavica“ gdje smo slušali predavanje o zaštićenim
vrstama flore i faune rezervata. Pokaznu vježbu kod prirodne katastrofe i prometne nesreće upriličili su nam Mladež Crvenog križa, djelatnici Hitne pomoći i vatrogasne postrojbe. Dan je završio svečanom večerom u „Tošinoj kući“ u mjestu Jarak.
 
    Treći dan radnog posjeta počeo je razgledavanjem grada, posjeti „Carskoj palati“ te muzeju, a završio radnim sastankom i podjelom zaduženja na splavi „Krug“ u Mačvanskoj Mitrovici.

   Susret je završio 21.
10. 2017. u 21 sat, kad su zadnji gosti otišli svojim kućama, dogovorom za nastavak druženja preko Skypa, facebooka….


Branislav Vuletić
koordinator
Medicinske škole „D. Nikšić“ Sr.Mitrovica

    
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation