en-UShr-HR
Traži
6. lipnja 2020. ..:: Razmjene » Realizirane razmjene učenika » Razmjene 2017./2018. » 114. razmjena Zadar-Zagreb ::..   Prijava
 Realizirane dvije razmjene učenika u projektu "Steroidi u adolescenciji''   Realizirane dvije razmjene učenika u projektu "Steroidi u adolescenciji'' Minimiziraj

Realizirane dvije razmjene učenika u projektu
"Steroidi i zdravlje''

 

    U petak, 27. listopada 2017. godine održana je prva razmjena učenika u okviru projekta „Steroidi i zdravlje“. Učenici Škole za medicinske sestre Vrapče Luka Komes i Domagoj Stipanović posjetili su Medicinsku školu Ante Kuzmanića Zadar zajedno sa svojom mentoricom Irenom Crkvenac te pedagoginjom Zlaticom Šimunović.
   Pri dolasku u školu dočekali su nas profesor Luka Plazina, učenici iz Ekonomsko-birotehničke škole Zadar Nina Katuša i Dominik Lončar te učenici iz Medicinske škole Zadar Lucija i Robert Čakarun. Sastali smo se sa ciljem da dogovorimo plan i program daljnjeg tijeka projekta. Kako su sve tri škole dobile literature koje su trebali proučiti, razmIjenili smo novostečena znanja te ih iskoristili kako bi napravili anketu za sportaše i nesportaše koju ćemo provesti u svojim školama. Odlučili smo da ćemo do sljedeće razmjene još malo proučiti literaturu te obraditi i analizirati ankete. Nakon toga je uslijedilo zajedničko druženje te razgledavanje stare jezgre grada Zadra.

   Cijeli tim je jako zadovoljan temom te planiramo što bolje i kvalitetnije obraditi temu za prezentaciju u Termama Tuhelj na 11. Smotri „Dani E-medica 2018.“


   Dana 16. Prosinca 2017. godine u sklopu jednodnevnog posjeta Zagrebu Školi za medicinske sestre Vrapče održana je druga razmjena projekta "Steroidi i zdravslje".

   Učenici Lucija Čakarun, Robert Čakarun, Nina Katuša i Dominik Lončar doputovali su u pratnji mentora Zdenke Sršen Juričević i Luke Plazine predstavljajući Medicinsku školu Ante Kuzmanića i Ekonomsko-birotehničku i trgovačku školu Zadar. Dočekali su nas Luka Komeš i Domagoj Stipanović s mentoricom Irenom Crkvenac. Dobrodošlicu nam je poželjela ravnateljica škole Latinka Križnik koja nam je ujedno zaželjela ugoda boravak i uspješan rad.
   Zbog prijašnjeg poznanstva za vrijeme prethodne razmjene bili smo upoznati s načinom rada naših kolega stoga je atmosfera,iako radna, bila prilično opuštena. Pristupili smo analiziranju podataka iz provedenih anketa u sve tri škole. Svaki od nas ukratko iznio i obrazložio podatke koje smo prikupili te smo se kroz razgovor dogovorili koja su najvažnija pitanja koja ćemo uključiti u Power point prezentaciju.
   Nastavili smo s radom na prezentaciji i poslijepodne smo proveli u nastojanju dogovora kako će izgledati sama prezentacija projekta na smotri u Tuhelju. Suglasili smo se kako ćemo projekt predstaviti kroz zanimljiv ''sketch''. Svaki od učenika dobio je zadatak da kroz idućih dvadesetak dana pripremi dio teksta za koji je zadužen. Naravno, ostat ćemo u kontaktu uz pomoć naših tehnoloških ljubimaca putem Facea, Whattsappa i Skypea.
   Nakon toga je uslijedio ručak i zabavni dio susreta gdje smo posjetili i uživali u zimskim čarima Adventa u Zagrebu.
    Proveli smo zbilja prekrasan dan u društvu naših novih prijatelja radeći na projektu kojeg smo sami osmislili uz naravno malu pomoć mentora. Radujemo se nastavku koji će ubrzo uslIjediti u Ekonomskoj-birotehničkoj i trgovačkoj školi Zadar u siječnju.

    
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation