en-UShr-HR
Traži
9. srpnja 2020. ..:: Razmjene » Realizirane razmjene učenika » Razmjene 2017./2018. » 119. razmjena u Varaždinu ::..   Prijava
Treća razmjena u Varaždinu na projektu „Alge – upotreba u kulinarstvu, kozmetici i farmakologiji"  Treća razmjena u Varaždinu na projektu „Alge – upotreba u kulinarstvu, kozmetici i farmakologiji" Minimiziraj

Treće razmjene učenika u okviru projekta
„Alge – upotreba u kulinarstvu, kozmetici i farmakologiji"

(16. siječnja  2018.)

 

     U utorak, 16. siječnja 2018. u Medicinskoj školi Varaždin realizirana je treća razmjena učenika u projektu „Alge – upotreba u kulinarstvu, kozmetici i farmakologiji“.

   Naš istraživački tim (Tea Vujnovac, Martin Petrić i Matea Hranić, uz mentoricu profesoricu Natašu Vuković) dočekao je naše prijatelje iz Škole za medicinske sestre Mlinarska i Medicinske škole Ante Kuzmanić iz Zadra.
   Nakon pozdravne riječi ravnateljice Mirjane Grabar-Kruljac učenike i mentore proveli smo po školi i upoznali ih ukratko s organizacijom, smjerovima koje upisujemo te kabinetima i laboratorijima gdje se održava praktični dio nastave.
   Nakon tog uvodnog dijela učenici i mentorice prisustvovali su praktičnoj nastavi iz Farmaceutske tehnologije s kozmetologijom gdje je magistra farmacije Marija Novak s učenicima 3. d razreda (farmaceutski tehničari) demonstrirala izradu grožđane masti za zaštitu usana i antiseptičkoga gela za ruke.
   Prisustvovali smo i vrlo zanimljivom satu 2. d razreda (fizioterapeutski tehničari) iz predmeta Masaža na kojem su učenici demonstrirali svoje vještine masiranja podlaktice i šake ruke, dok su u drugom dijelu nastavnog sata naši gosti i njihovi mentori isprobali prezentirane tehnike masaže na učenicima 2. d razreda. Sve je to pratila nastavnica Ksenija Janjušević, bacc. physioth.
   Tijekom ovih aktivnosti dogovorili smo sve detalje oko prezentiranja našeg zajedničkog projekta koji ćemo predstaviti na 11. smotri u Tuheljskim Toplicama od 8. do 11. veljače 2018.
   Na projektu uz nas sudjeluje i škola iz Sremske Mitrovice, ali iz objektivnih razloga učenice i mentorica nisu uspjele doći u Varaždin. Zadatke koji su bili zadani na početku projekta uspješno smo svi zajedno odradili. Svaka škola obradila je određeno područje o algama. Škola za medicinske sestre Mlinarska, koja je ujedno i voditelj projekta (mentorica Đurđica Stanešić), bavila se algama u kulinarstvu, Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar (mentorica Verica Elveđi) proučavala je djelovanje algi u kozmetologiiji, dok se Medicinska škola „Draginja Nikšić“ iz Sremske Mitrovice (mentorica Jelena Janjić) bavila medicinskim istraživanjima i učincima algi na zdravlje čovjeka. Medicinska škola Varaždin (mentorica Nataša Vuković) bavila se algama kao dodatcima prehrani i njihovim farmakološkim djelovanjem u detoksikaciji organizma.
   Nakon svih aktivnosti, završnih dogovora i priprema za 11. smotru „Dani E-medica 2018.“ otišli smo na zajednički ručak te nakon ugodnog druženja krenuli u kratki obilazak našeg baroknoga grada. Nakon razgleda pozdravili smo naše drage prijatelje nestrpljivo iščekujući ponovni susret na smotri u Tuheljskim Toplicama.

Tea Vujnovac, Martin Petrić i Matea Hranić
s mentoricom Natašom Vuković         

   U Varaždinu na razmjeni mi je bilo odlično, jako me je oduševila njihova gostoljubivost i organizacija. Najviše mi se sviđalo kada smo bili na satu fizioterapeuta gdje smo imali mogučnost osjetiti kako masiraju.

Patricia Jozić


   Na razmjeni u Medicinskoj školi Varaždin jako sam uživala i osjećala se opušteno. Najbolje mije bilo kada smo prisustvovalinastavi farmakologije gdje sam sudjelovala u izradi grožđanae mast i dezinfekcijskog gela za ruke.

Valentina Gretić


   Povodom projekta najprije sam bila u Zagrebu, a nakon toga smo otisli u Varazdin. To je jedno super iskustvo gdje se i uči i zabavlja. Upoznala sam puno ljudi koji su mi postali prijatelji i s kojima sam ostala u kontaktu. Sada nas očekuje jos jedan susret i nadam se da ćemo se lijepo zabaviti kao i prethodna dva puta, a usput i naučiti neke stvari koje prije nismo poznavali.

Antea Škalec

 
 

    
 Zahvaljujemo za potporu projektu E-medica: Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation