en-UShr-HR
Traži
5. lipnja 2020. ..:: Razmjene » Realizirane razmjene učenika » Razmjene 2018./2019. » 122. razmjena u Zagrebu ::..   Prijava
Prva razmjena učenika u Školi za medicinske sestre Mlinarska, Zagreb  Prva razmjena učenika u Školi za medicinske sestre Mlinarska, Zagreb Minimiziraj

Prva razmjena učenika u projektu  „Jedan dan bez mobitela“

     U četvrtak, 3. svibnja 2018. u Školi za medicinske sestre Mlinarska realizirana je prva razmjena učenika u projektu „Jedan dan bez mobitela“. U razmjenu su nam došle učenice i mentorice iz Srednje škole Dugo selo i Škole za medicinske sestre Vrapče, a tijekom razmjene ostvarili smo i prvu videokonferenciju s učenicima i mentorom Medicinske škole Šibenik.
   Nakon upoznavanja, za naše suradnike na projektu Učenički dom Škole za medicinske sestre Mlinarska otvorio je svoja vrata za predstavljanje života u domu.
    Učenicama i njihovim mentoricama pružili smo priliku da sudjeluju u nastavnom procesu predmeta Anatomija i fiziologija, te vježbama u sklopu predmeta Zdravstvena njega zdravog djeteta i Zdravstvena njega-opća.
    Taj se dio razmjene posebno svidio učenicama iz Škole za medicinske sestre Vrapče jer su dobile uvid u sve što ih čeka u narednim godinama.
   Konkretni rad na projektu započeli smo videokonferencijom s kolegama iz Šibenika. S njima smo se dogovorili o tijeku kojim želimo voditi projekt, te samim aktivnostima koje bi trebali realizirati do kraja tekuće školske godine.
    Shvatili smo koliko je bitan segment za rad na projektu i komunikacija tehnologijom jer smo zajednički došli do sjajnih ideja po pitanju ankete na kojoj radimo.
   Nakon što smo se pozdravili sa Šibenikom, nastavili smo s radom na projektu vidno zadovoljni dosadašnjim napretkom te samim sastavom učenika koji sudjeluju na projektu jer su svi pokazali zainteresiranost i ambicioznost u vidu projekta.
   Na završnom dijelu razmjene dogovorili smo daljnje aktivnosti, rokove obavljanja istih te međusobno razmijenili kontakte, kako bi mogli biti povezaniji i efikasnije raditi na projektu.
   Nakon odrađenih zadataka planiramo drugu razmjenu i videokonferenciju.

Dojmovi naših suradnika.....
    Naš posjet Školi za medicinske sestre Mlinarska prošao je koliko zabavno, toliko i edukativno. Nakon upoznavanja s učenicima i obilaska njihovog učeničkog doma najviše nas je oduševila nastava na kojoj smo prisustvovale. Nakon zabavnog sata anatomije, okušale smo se u prematanju djeteta i vađenju krvi. Pošto se ne susrećemo s takvim predmetima u općoj gimnaziji, osim zabavnog, ovaj posjet se pokazo kao izuzetno poučan. Drago nam je što su nas tamo lijepo ugostili i potrudili se pokazati u najboljem svjetlu što su i uspjeli.
Mia Kovačević, Ivona Josipovic, Katarina Ljeljak
 

    
 Zahvaljujemo na potpori projektu „E-medica": Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation