en-UShr-HR
Traži
5. lipnja 2020. ..:: Razmjene » Realizirane razmjene učenika » Razmjene 2018./2019. » 133. Rijeka-Split ::..   Prijava
Prva razmjena učenika Rijeke i Splita u projektu „Otkucaji našeg srca“ (6. i 7. studenoga 2018.)  Prva razmjena učenika Rijeke i Splita u projektu „Otkucaji našeg srca“ (6. i 7. studenoga 2018.) Minimiziraj

Prva razmjena učenika u projektu „Otkucaji našeg srca“
(6. i 7. studenoga 2018.)

 
 

 

    Učenici Medicinske škole iz Rijeke, Doris Keđo i Edi Vučić te mentor Zvonko Miškić, u utorak, 6. studenoga 2018. posjetili su Zdravstvenu školu Split. Srdačno su ih primili ravnateljica Mirjana Kurtović, koordinatorica Sanja Perić, mentorica zajedničkog projekata Marija Jurišić Šarlija, te učenice Ana Gašić i Antonija Ivanišević.
 

   Najveći dio vremena izdvojen je za mjerenje EKG -a srca i analiziranje podataka mjerenja. Timskim radom oblikovana je radna verzija prezentacije. Dogovorena je dinamika i zaduženja za daljnje aktivnosti u okviru projekta „Otkucaji našeg srca“.

   Učenici iz Rijeke sudjelovali su na nastavnom satu Zdravstvene njege u kući, obišli su suvremeno opremljene kabinete i laboratorije škole, te je mentor Zvonko Miškić sudjelovao na satu fizike u e- učionici.

   Slobodno vrijeme provodili su u razgledavanju grada i druženju sa svojim splitskim kolegama.

   Na završnom sastanku održanom u srijedu 7. studenog 2018. mentori su dogovorili daljnju suradnju i podjelu zadataka kako bi se projekt uspješno realizirao
.
 

Dojmovi učenika s razmjene u Splitu

   Okupili smo se u kasnim večernjim satima i krenuli iz Rijeke za Split. Putovali smo dugih osam sati koji su prošli u iščekivanju svega što slijedi. Toplu dobrodošlicu pri našem dolasku poželjeli su nam djelatnici i učenici Zdravstvene škole u Splitu. Nakon prigodnog dočeka provedeni smo kroz školu koja nas je očarala svojim interijerom i opremljenošću. Zatim smo bili na nastavi iz predmeta Zdravstvena njega u kući, te nakon nastave smo se upoznali sa opremom kojom ćemo se koristiti tijekom projekta.
   Posjetili smo kabinet kinezoterapije te predstavili svoj projekt kolegama iz smjera fizioterapeuta, koji su nam pomogli u obavljanju zadatka. U opuštenoj atmosferi krenuli smo s radom i mjerenjima EKG-a srca u mirovanju, tijekom fizičke aktivnosti i nakon fizičke aktivnosti. Dobivene rezultate smo bilježili te ih uspoređivali s rezultatima dobivenim pomoću aplikacija na pametnim telefonima.
   Nakon obavljenog zadatka bili smo na zajedničkom ručku, te na edukativnoj šetnji gradom, predvođenu profesoricom povijesti iz Zdravstvene škole, Mirjanom Kamber. Šetnju smo započeli posjetom kipu Grgura Ninskog. Pri razgledavanju posebnu pažnju obratili smo na Dioklecijanovu palaču, koja se smatra „srcem grada“, također smo posjetili najmanju katedralu na ovom području koja je još u funkciji, a koja je nastala u doba dok još kršćanstvo nije bilo priznato kao religija. Upoznali smo se sa starom jezgrom grada, te smo vidjeli najstariju knjižaru na svijetu „Morpurgo“. Nakon razgledavanja imali smo slobodno vrijeme za upoznavanje i druženje te razmjenu ideja i iskustava.
   Tijekom drugog dana upoznali smo se sa aplikacijama OneNote i Teams putem kojih ćemo surađivati u daljnjoj realizaciji projekta.
   I na kraju, ono što E-medicu čini tako posebnom i što nas je privuklo da joj se pridružimo je razmjena znanja, iskustava, ali i prijateljstvo koje njegujemo. Ako želite da imate prijatelje među ljudima, morate za njih nešto učiniti, morate im posvetiti vremena, energije i pažnje. Naši domaćini su to i uradili za nas.

Doris Keđo i Edi Vučić


    
 Zahvaljujemo na potpori projektu „E-medica": Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation