en-UShr-HR
Traži
26. svibnja 2020. ..:: Razmjene » Realizirane razmjene učenika » Razmjene 2018./2019. » 163. razmjena u S.Mitrovici ::..   Prijava
Razmjena na projektu „Oni žive u nama” u Sremskoj Mitrovici  Razmjena na projektu „Oni žive u nama” u Sremskoj Mitrovici Minimiziraj


Razmjena na projektu „Oni žive u nama” 
u Sremskoj Mitrovici
(28. veljače i 1. ožujka 2019. )

 

   28. veljače i 1. ožujka 2019. godine u Medicinskoj školi „Draginja Nikšić“ iz Sremske Mitrovice realizirana je prva razmjena učenika Srednje škole Bedekovčina i Medicinske škole „Draginja Nikšić“ u projektu „Oni žive u nama“.


    Prvi dan učenici i djelatnici škole domaćina dočekali su nas prigodnim programom i riječima dobrodošlice. Nakon upoznavanja u živo i okrijepe naši domaćini poveli su nas u obilazak Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica gdje su nas glavna sestra zavoda Vesna Nešić i dr. Gordana Ivanović, mikrobiologinja, upoznale s radom zavoda, a naročito s radom parazitološkog laboratorija. Nakon razgleda Zavoda za javno zdravlje krenuli smo na prijem kod predsjednika skupštine grada.

   Uz kratko predstavljanje predsjednik skupštine poželio nam je ugodan boravak u gradu i ukratko ispričao nešto o Sremskoj Mitrovici. Zajedničkom fotografijom u skupštini završili smo posjet i krenuli na vožnju katamaranom po Savi i na ručak uz rijeku Savu. Obilan ručak, sunčan dan, mirna Sava i lagana vožnja bili su nam pravi izvori energije za poslijepodne.

   Slijedilo je radno poslijepodne. Radili smo na projektu. Razmijenili smo prikupljene podatke, analizirali ih i radili na PPT-u. S obzirom da smo do sad imali tehničkih poteškoća u realizaciji kontakata, imali smo pune ruke posla kako bismo nadoknadili propušteno i radili smo do večere. Uz bogatu večeru i ugodnu glazbu nastavili smo druženje u opuštajućoj atmosferi te krenuli na spavanje u učenički dom.

   Drugi dan imali smo radno prijepodne. Nastavili smo s radom na PPT-u, dogovarali način prezentiranja na smotri u Tuhlju te podijelili tekst koji trebamo naučiti za smotru. Radili smo intenzivno do ručka i uspjeli završiti sve što smo planirali. Prije odlaska na ručak obišli smo školu, razgledali učionice i kabinete te kratko bili na satovima Anatomije i Zdravstvene njege.

   Poslije napornog rada opustili smo se šetnjom kroz grad i posjetom muzejima. Saznali smo da je današnja Sremska Mitrovica nekad bio antički grad rimske provincije Panonije – Sirmium, jedna od četiri prijestolnice velikog Rimskog Carstva, što potvrđuju ostaci carske palače. Osim nje, posjetili smo i muzej Srema. Domaćini su nam pripremili ručak u restoranu, ponovo uz rijeku Savu, i ugodno druženje poslijepodne na hipodromu. Vožnja kočijom i jahanje posebno nas je oduševilo jer nekima od nas to je bio prvi susret s konjima i jahanjem.
   Osim što smo se družili s učenicima s kojima radimo na projektu, družili smo se i s učenicima iz Zadra, Zagreba i Dalja jer i oni su bili na razmjeni sa svojim projektima.
   Kako uvijek, druženje smo završili uz tortu i lagane zvuke harmonike.

   Na žalost, sve što je lijepo kratko traje pa tako se i naš susret bližio kraju. Morali smo se oprostiti od naših ljubaznih domaćina i krenuti put Bedekovčine uz zahvalu domaćinima na gostoprimstvu i na svemu što su nam pružili, te uz riječi - do skorog viđenja u Tuhlju.

Karolina Ricijaš i Matej Bučev

 

    
 Zahvaljujemo na potpori projektu „E-medica": Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation