en-UShr-HR
Traži
5. lipnja 2020. ..:: Razmjene » Realizirane razmjene učenika » Razmjene 2018./2019. » 165. razmjena u S.Mitrovici ::..   Prijava
Razmjena na projektu „Medicina kroz književnost” u Sremskoj Mitrovici  Razmjena na projektu „Medicina kroz književnost” u Sremskoj Mitrovici Minimiziraj


Treća razmjena učenika na projektu „Medicina kroz književnost” 
u Sremskoj Mitrovici
(28. veljače i 1. ožujka 2019. )

 

   28. veljače i 1. ožujka 2019. godine realizirana je i treća, dvodnevna razmjena učenika na projektu E medice „Medicina kroz književnost“ u Medicinskoj školi Draginja Nikšić, Sremska Mitrovica.
 
   Na razmjeni su sudjelovali učenici i mentori tri škole: Srednja škola Bedekovčina: učenici Kruno Galic i Mihael Mikobušec u pratnji mentorice Rafaele Božić, Škola za medicinske sestre Mlinarska: učenice Nikolina Ban i Brigita Bajzek u pratnji mentorice Suzane Đanić, Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar: učenice Lorena Italo i Mia Iveljić u pratnji mentorice Anite Basioli, uz školu domaćina Medicinska škola Draginja Nikšić, Sremska Mitrovica: učenice Mina Vuletić i Natalija Bačko sa mentorom Branislavom Vuletićem.


 
 
   Doček u Srednjoj Medicinskoj školi bio je popraćen vrlo bogatim i raznovrsnim učeničkim programom uz riječi dobrodošlice direktora škole i ostalih zaposlenika i učenika škole. Nakon kraćeg odmora i okrepe, učenici su razmijenili izvješća svog rada koja su bila dogovorena na prošloj razmjeni u Zagrebu. Slijedio je praktični dio izvedbe projekta u kojem su učenici vidno uživali.
   Slijedio posjet Gradskoj skupštini gdje nas srdačno dočekao Predsjednik Skupštine grada Sremske Mitrovice, gospodin Tomislav Janković kome je predstavljen projekt E medice. Predstavile su se škole i učenici, te kratko iznijeli svoje dojmove.
    Nakon službenog dijela razmjen otišli smo na ručak
u restoranu na Savi, na splavi, kratka vožnja brodom ispod drugog največeg pješačkog mosta na rijeci u Europi. Nastavljen je rad i uvježbavanje praktičog dijela projekta. Nakon toga slijedio je obilazak škole.
    Odlazak u dom učenika škole, kratki odmor i vrhunska večera.

    Sljedeći dan započeo je radno završnim uvježbavanjem praktičnog dijela projekta, izradom prezentacije i dogovorom oko kostima i muzičke pratnje. Slijedio je obilazak centra grada, posjet Carskoj palati i Muzeju Srema, te izvrstan ručak. Kraj posjete i obilaska okrunio je posjet konjičkom klubu Sirmium gdje su učenici i mentori uživali u jahanju, vožnji kočijama, zvuku harmonike, plesu, kao i izvrsnim slasticama koje su nam pripremili domaćini.

    Prijateljski ispraćaj bio je dirljiv, ispunjen dojmovima veseljem zbog skorašnjeg ponovnog susreta i druženja na Danima E medica.

Suzana Đanić

Željeli bi se zahvaliti domaćinima koji su na vrhunski ugostili. Niti u snovima se nismo nadali ovakvoj razmjeni. Sa štovanjem do smotre u Tuhlju.

Mihael Miklobušec i Kruno Galic, Srednja škola Bedekovčina

Oduševljene smo ljubaznim gostoprimstvom i cjelokupnim putovanjem. Razmjena će nam ostat lijepom sjecanju te se veselimo daljnjom druzenju u Tuhelju. Hvala!

Lorena Italo i Mia Iveljić, Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar

Dojmilo nas se sve što su nam pripremili učenici i profesori. Uz puno zabave, smijeha i rada osjećali smo se kao kod kuće. Nestrpljivo čekamo iduće druženje i radujemo se smotri E medice.

Brigita Bajzek i Nikolona Ban, Škola za medicinske sestre Mlinarska

 

    
 Zahvaljujemo na potpori projektu „E-medica": Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation