en-UShr-HR
Traži
7. srpnja 2020. ..:: Razmjene » Realizirane razmjene učenika » Razmjene 2019./2020. » 173. Razmjena u Čakovcu ::..   Prijava
Druga razmjena učenika u okviru projekta „Pokreni se – promijeni se“  Druga razmjena učenika u okviru projekta „Pokreni se – promijeni se“ Minimiziraj

 
Druga razmjena u projektu „Pokreni se – promijeni se“
(24. listopada 2019.)  U srijedu, 24. listopada 2019. održana je druga razmjena u okviru projekta „Pokreni se – promijeni se“. Razmjena se održala u Spa resortu Sveti Martin i u Srednjoj školi Čakovec.
   Na razmjeni su sudjelovali sudionici iz svih triju škola: Zdravstvene i kemijske škole Novo mesto iz Slovenije, Srednje škole u Maruševcu s pravom javnosti i Srednje škole Čakovec. Iz Zdravstvene i kemijske škole Novo mesto sudjelovale su učenice Tjaša Udovč i Nina Jovanovic te voditeljica Slađana Sladojević i koordinatorica Mojca Simončič, iz Srednje škole učenice Maruševec Ivana Furjan i Anja Hajsok uz voditelja Darjana Tomašića, a iz Srednje škole Čakovec učenice Sara Jambrović, Veronika Kontrec, David Baranašić i Alen Hajdarović uz voditeljicu i koordinatoricu Nikolinu Zaplatić Degač.


   U ranim jutarnjim satima svi sudionici i voditelji našli smo se u hotelu Sveti Martin gdje smo unaprijed imali dogovoreno snimanje video sadržaja koji će se implementirati u prezentaciju projekta na 13. Smotri „Dani E-medica“. Snimili smo kadrove kako prirodni čimbenici pozitivno utječu na tjelesne i psihosomatske promjene u tijelu i doprinose zdravlju pojedinca te utjecaj tjelesne aktivnosti na zdravlje čovjeka.
   Nakon snimanja uz stručno vodstvo direktorice za ljudske resurse i poljoprivredu obišli smo cijeli resort. Saznali smo kako hotel ima svoj vlastiti vrt iz kojeg ubire namirnice, da surađuju sa obiteljskim gospodarstvima iz cijelog Međimurja te da teže uz zdrave užitke ponuditi i zdravu hranu.
   Nakon snimanja i obilaska resorta uputili smo se u Srednju školu Čakovec gdje smo saslušali i evaluirali prezentacije o zdravoj prehrani i važnosti svakodnevne aktivnosti te u sve to implementirali dramske prikaze. Dogovorili smo se da će se krajnja prezentacija projekta odvijati kroz nekoliko razina: dramski isječak, PPT prezentacija i video isječak. Dogovoren je i okvirni termin naše slijedeće razmjene koja će biti realizirana u siječnju 2020.
    
 Zahvaljujemo na potpori projektu „E-medica": Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation