en-UShr-HR
Traži
2. srpnja 2020. ..:: Razmjene » Realizirane razmjene učenika » Razmjene 2019./2020. » 176. Zgb-Čakovec-Koprivnica ::..   Prijava
Prva razmjena učenika u projektu „Terapija plesom i pokretom“ (3. listopada 2019.)  Prva razmjena učenika u projektu „Terapija plesom i pokretom“ (3. listopada 2019.) Minimiziraj

 
Prva razmjena učenika u projektu „Terapija plesom i pokretom“
(3. listopada 2019.)    U četvrtak, 3. listopada 2019. godine učenici Srednje škole Čakovec Alen Hajdarović i David Baranašić, Škole suvremenog plesa Ane Maletić Zagreb Damian Vereš i Karla Horvat, Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina Zagreb David Buntak i Srednje škole Koprivnica Victoria Savić, Tea Barčanec i Ana Marija Friščić, koja je ujedno i nositelj projekta pod nazivom „Terapija plesom i pokretom“ posjetili su centar za terapiju plesom i pokretom „Terpsichore“ u Zagrebu.
   U centru nas je ugostila Vedrana Kurjan Manestar prof. pedagog, Gestalt psihoterapeut i arts psihoterapeut pokretom i plesom. Gospođa Vedrana nas je ljubazno primila u svoj prostor gdje održava terapije plesom.


   Na početku samog druženja, objasnila nam je što je to terapija plesom odnosno gestalt psihoterapija i arts psihoterapija te na koji se način ona izvodi. Kada smo ukratko čuli teorijski dio, ubrzo smo krenuli i na praktični gdje smo se svi upoznali na zabavan način pomoću igre. Zatim smo u sve to dodali malo mašte i kreativnosti pa je svatko uz svoje ime morao izvesti neki pokret.
    Na kraju je svako od nas imao svoj pokret i uz pomoć glazbe, zajedno smo izveli zanimljivu „koreografiju“ i usput se dobro upoznali i zabavili.
 
    Žao nam je što naši suradnici iz Medicinske škole Šibenik nisu mogli biti sa nama. Vedrana nam je pokazala još par vježbica i približila nam činjenicu da pokret koji izvodimo u određenom trenutku može bitno utjecati na naše raspoloženje.

   Na kraju kada se sve zbroji, imali smo zanimljivo i zabavno predavanje i druženje u kojem smo puno naučili te se još jednom zahvaljujemo na gostoprimstvu.
   Nakon radionice otišli smo na konstruktivnu kavu gdje smo razmijenili dojmove i zadatke za sljedeću razmjenu.


    
 Zahvaljujemo na potpori projektu „E-medica": Minimiziraj

  
© 2020 e-medica. Podržano od CARNet (www.carnet.hr) i CITUS d.o.o. (www.citus.hr)   Uvjeti uporabe  Izjava o privatnosti
DotNetNuke® is copyright 2002-2020 by DotNetNuke Corporation